Jakej je tu rozdíl EL34 a EL84 ?
Pravidla fóra
Jakej je tu rozdíl EL34 a EL84 ?
Jaký je rozdíl mezi elektronkami EL34 a EL84 ? Je to takovej ten "chlupatej" zvuk to jo, ale nějakej rozdíl tu bejt musí. Která elektronka je starší? A jaký je vlastně rozdíl mezi http://www.ges.cz/?cur=CZK&ipp=12&lang= ... ES08201949 a http://kytary.cz/marshall-elektronka-el ... 71:0:0:1:0 že to je marshall? Ale u té prevní elektronky, jak tam píšou, že se používá do zesilovačů marshall, nezapomněli také ORANGE ?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To jsou výrobci. Jedno to je a není. Jako s každou značkou a každým zbožím, které má vyrábí víc výrobců. Někdo dělá kvalitnější výrobky, někdo horší.Theremin píše:Takze Marshall, nebo EH to je jedno?Smrťokvítek píše:No mezi EL34 a EL34 není rozdíl žádnej. Pokud mám brát v úvahu ty odkazy.
doporučuji přečíst tohle a hledat na fóru.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ight=lampy
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Jak nevyužil? Vždyť se normálně používají- třeba Epiphone Valve SpecialSmrťokvítek píše:...Jinak EL84 je VF výkonová pentoda. Tu bys asi v zesilovači nevyužil...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak já se dočetl, že je to VF elektronka tak nevím. Možná špatný zdroj informací.Little.Sick.Fish píše:Jak nevyužil? Vždyť se normálně používají- třeba Epiphone Valve SpecialSmrťokvítek píše:...Jinak EL84 je VF výkonová pentoda. Tu bys asi v zesilovači nevyužil...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
snažil jsem se celý. nechceš mi náhodou připomenout to "na značce nezáleží"?Smrťokvítek píše: A přečetl sis to téma ?
A je nějakej rozdíl tady?
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Elec ... od_id;9589
http://www.ges.cz/?cur=CZK&ipp=12&lang= ... ES08201949
a do ceho to vlastne chces?
ono existuje docela jednoduche pravidlo... a nebo spis par pravidel...
1. nejlepsi elektronky se delaly cca pred 50 lety... i tyhle elektronky se daji sehnat... castejsi a levnejsi jsou elektronky treba ze sedmdesatych let, ktere taky hraji skvele a daji se sehnat za podobne penize jako ten cinsky brak od marschika...
2. na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.) a americke (rca, sylvania), ktere tolik nekresli a maji celkove lepsi zvuk pro ciste hrani. kazda elektronka zni tak trochu jinak, nicmene jsou to spis nuance (u tech opravdu kvalitnich).
3. znacky jako fender, marshall a jiny predrazeny brak se vyrabi tim zpusobem, ze se veme stara ruska elektronka, ktera je v toleranci (tu vyberovost si muzou strcit nekam - to je vyberovost typu tolerance 25%, funguje, orazime, zabalime, prodame), na tu se natiskne logo fender nebo marschall (ten si navic myslim elektronky vybira i od cinskych vyrobcu), 3x se to zdrazi a proda se to jako super Made in Amerika vyrobek...
z tech dostupnejsich jsou urco dobre svetlany, JJ, sovtek - vsechno ale spis do aparatu, ktery ma kreslit - co ty asi stejne chces
takze vybirej z tohohle...
ono existuje docela jednoduche pravidlo... a nebo spis par pravidel...
1. nejlepsi elektronky se delaly cca pred 50 lety... i tyhle elektronky se daji sehnat... castejsi a levnejsi jsou elektronky treba ze sedmdesatych let, ktere taky hraji skvele a daji se sehnat za podobne penize jako ten cinsky brak od marschika...
2. na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.) a americke (rca, sylvania), ktere tolik nekresli a maji celkove lepsi zvuk pro ciste hrani. kazda elektronka zni tak trochu jinak, nicmene jsou to spis nuance (u tech opravdu kvalitnich).
3. znacky jako fender, marshall a jiny predrazeny brak se vyrabi tim zpusobem, ze se veme stara ruska elektronka, ktera je v toleranci (tu vyberovost si muzou strcit nekam - to je vyberovost typu tolerance 25%, funguje, orazime, zabalime, prodame), na tu se natiskne logo fender nebo marschall (ten si navic myslim elektronky vybira i od cinskych vyrobcu), 3x se to zdrazi a proda se to jako super Made in Amerika vyrobek...
z tech dostupnejsich jsou urco dobre svetlany, JJ, sovtek - vsechno ale spis do aparatu, ktery ma kreslit - co ty asi stejne chces
A kam se radej Led Zeppelin? "vetsi gain" nebo "vintage"?qwer píše:a do ceho to vlastne chces?
na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.)
Mám to do crate v50, cili 50W.
chci si tam vymenit ty 6l6 za el34.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vytavený vintageTheremin píše:A kam se radej Led Zeppelin? "vetsi gain" nebo "vintage"?qwer píše:a do ceho to vlastne chces?
na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.)
Mám to do crate v50, cili 50W.
chci si tam vymenit ty 6l6 za el34.
no rozhodne to neni tak jednoduch jak si myslis.. pochybuju, ze ten crate bude takovy hybrid jako mesina, kde si soupnes co chces... proste to nepujde, jednoduse receno.. a nebo by to slo, ale je to naprosto zbytecne... pokud jsi chtel neco british, tak jsi mel sahnout po V18 
a proc chces vlastne prechazet z americkeho konce na britsky? pokud se ti zvuk nelibi, tak je lepsi kombo prodat a koupit neco, co se ti bude pozdavat... nez delat tyhle upravy, o kterych vlastne ani nic nevis
a proc chces vlastne prechazet z americkeho konce na britsky? pokud se ti zvuk nelibi, tak je lepsi kombo prodat a koupit neco, co se ti bude pozdavat... nez delat tyhle upravy, o kterych vlastne ani nic nevis
Mel....mel.... mel jsem si koupit rovnou Orange AD30 a nemusel bych takovýhle úpravy dělat. Prostě se mi začal líbit ten Orange a led zeppelin zvuk, tak se pomoci el34 a boosteru snažim dokopat co nejvíc k tomu libovýmu zvuku. Vim, že teď po mně všichni vyjedete, že se to dá naklikat na eq, ale já chci alespoň z pětiny ten orange zvuk. Jeden maník v obchodě mi říkal, že tak toho docílim. A s tim vyměňovánim si nemyslim, že by to měl bejt až zas takovej problém.qwer píše:no rozhodne to neni tak jednoduch jak si myslis.. pochybuju, ze ten crate bude takovy hybrid jako mesina, kde si soupnes co chces... proste to nepujde, jednoduse receno.. a nebo by to slo, ale je to naprosto zbytecne... pokud jsi chtel neco british, tak jsi mel sahnout po V18![]()