nenaladiteľné struny???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ToRtiK

nenaladiteľné struny???

Příspěvek od ToRtiK »

hi all - mám taký malý problémik - nohodil som si tieto strunky - dunlop - zakk wylde signature 10-60. Sú to dosť kolíky. Problém je však v tom že keď ich naladím podľa ladičky struny E A D (som podladený na D) sú rozladené keď hrám - nie je to tým že by spúšťali. Proste naladím podľa ladičky a je to v háji. Prosím o pomoc

PS: komentáre typu načo sú ti také a podobné prosím smerujte rovno do steny najbližšie k vám ďakujem
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Co mas za kytaru? Resp. co na ni mas za kobylku?
Ses si jistej, ze ty struny nepousti? Ja vzdycky jak natahnu struny, tak za ne chvilku lehce taham, aby sedly, a pak tomu jeste dam tak aspon den aby se to srovnalo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

struny nepúšťajú pretože som ich natiahol okolo obeda a odvtedy som dolaďoval takže to by malo byť fajn - mám floyde rose vzadu a vpredu kľúče takže kľúče dotiahnem a vzadu doladím.. proste nedáva mi to zmysel... gitaru mám kópiu GIBSON FLYING V - pravdaže nejaká drevotrieska :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Dej těm strunám klidně den dva a jeno je doladuj. Je klidně možný, že jak jsou nový tak se takhle rozladují..
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
dvorakluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvorakluk »

co jsi tam měl předtim za struny? jako 10-60 už je docela síla, takže pokud jsi tam měl něco měkčího, může ti pracovat krk...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

1. pokud nemas zamky ale normalni nultak, tak ti struny nemusi dobre chodit... .060 je uz opravdu dost, ta struna se proste do te normalni drazky nevleze a pak se zasekava.

2. pak samozrejme musis vzit v uvahu i to FR... musis to proste cele znovu setselovat, coz je pri vymeni strun na jinou tlousku docela pracicka...

to je asi tak vsechno co me napadlo :)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

A máš sežízený oktávy? Pukud ti struny drží ladění, když je nemačkáš, ale zní rozladěně když je máčkneš na pražec, tak musíš seřídit kameny. Když přejdeš na jinou tloušťku strun, tak je potřeba oktávy doladit, obzvlášť u tak extrémních strun :wink:
Dej tady na fóru hledat "seřízení oktáv", nebo něco takovýho, jestli potřebuješ návod.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

eugeene píše:mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu

ja mám s Gckem taky nekdy problemi, jee to asi diky pocasí nebo nevim, naladim kytaru, G mi nesedí, ladim znova alaidcka sedí, tak ji necham hodku odpocinout na ladičce pořád sedí a mě uz se taky líbí. tak nevím :-O
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

To že to G neladí na začátku hmatníku je nasprosto normální a dělají to všechny kytary.Některé míň některé víc. Pomocí kamenů v kobylce se vám sice podaří naladit oktávy a vysoké polohy, ale už tím nedolatíte oblast 1. až cca 5. pražce. Nejvíc se to projevuje právě na G. Tuto věc řeší až kompenzovaný nultý pražec, který doladí i první polohy.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

aivn86 píše:To že to G neladí na začátku hmatníku je nasprosto normální a dělají to všechny kytary.Některé míň některé víc. Pomocí kamenů v kobylce se vám sice podaří naladit oktávy a vysoké polohy, ale už tím nedolatíte oblast 1. až cca 5. pražce. Nejvíc se to projevuje právě na G. Tuto věc řeší až kompenzovaný nultý pražec, který doladí i první polohy.

tak ten bych chtěl vidět :-O
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Caggan píše:
aivn86 píše:To že to G neladí na začátku hmatníku je nasprosto normální a dělají to všechny kytary.Některé míň některé víc. Pomocí kamenů v kobylce se vám sice podaří naladit oktávy a vysoké polohy, ale už tím nedolatíte oblast 1. až cca 5. pražce. Nejvíc se to projevuje právě na G. Tuto věc řeší až kompenzovaný nultý pražec, který doladí i první polohy.

tak ten bych chtěl vidět :-O
Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

wow, to chci :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ou tak to je mazec :-O to sem vubec netusil ze neco takoveho je
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Caggan píše:
eugeene píše:mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu

ja mám s Gckem taky nekdy problemi, jee to asi diky pocasí nebo nevim, naladim kytaru, G mi nesedí, ladim znova alaidcka sedí, tak ji necham hodku odpocinout na ladičce pořád sedí a mě uz se taky líbí. tak nevím :-O
lol, přesně to samý pozoruju u sebe, taky jen G.... u obou kytar...
EDIT: přečet sem si aivnuv post a sem chytřejší:D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Ragnar píše:
Caggan píše:

lol, přesně to samý pozoruju u sebe, taky jen G.... u obou kytar...
EDIT: přečet sem si aivnuv post a sem chytřejší:D

hej ja jsem rád ze nejsem sám :-D bylo mě blbý napsat novy topic "neladí mi G, co mám dělat" :-D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Natáhnout takto tlustý struny, to s Floydem pěkně zacvičí. Je třeba hodně dotáhnout pružiny. Jednou jdem si je koupil, a tu 60ku brzy odložil.
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

Takže problem solved pravdaže bolo treba na tremole doladiť kamienky - oktávy proste nesedeli - musím konštatovať odohral som na tých strunách asi 2 skúšky a jeden koncert - sú síce hrubšie ale zdajú sa mi byť mäkkšie ako DaDario 12-10 :)
K.I.T.T.

Příspěvek od K.I.T.T. »

Prosím já mám podobný problém.Mám dvojzvratné tremolo a natáhl jsem struny 10-46 Ernie Ball.Předtím jsem vždycky používal devítky.Jakmile jsem je natáhl tremolo se zvedlo a struny mám skoro palec vysoko nad hmatníkem.Utáhl jsem tedy pružiny zezadu a o polovinu se tremolo srovnalo.Jinak struny stále nemůžu naladit.Poradíte prosím?
Pidin

Příspěvek od Pidin »

za dva dny to máte v poho! když sem přešel na tvrdší struny a mel předtim sundaný krk trvalo to 2 dny než bylo vše ok....struny se mi rozladili ihned po naladění taky sem zmatkoval :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“