nenaladiteľné struny???
Pravidla fóra
nenaladiteľné struny???
hi all - mám taký malý problémik - nohodil som si tieto strunky - dunlop - zakk wylde signature 10-60. Sú to dosť kolíky. Problém je však v tom že keď ich naladím podľa ladičky struny E A D (som podladený na D) sú rozladené keď hrám - nie je to tým že by spúšťali. Proste naladím podľa ladičky a je to v háji. Prosím o pomoc
PS: komentáre typu načo sú ti také a podobné prosím smerujte rovno do steny najbližšie k vám ďakujem
PS: komentáre typu načo sú ti také a podobné prosím smerujte rovno do steny najbližšie k vám ďakujem
Co mas za kytaru? Resp. co na ni mas za kobylku?
Ses si jistej, ze ty struny nepousti? Ja vzdycky jak natahnu struny, tak za ne chvilku lehce taham, aby sedly, a pak tomu jeste dam tak aspon den aby se to srovnalo.
Ses si jistej, ze ty struny nepousti? Ja vzdycky jak natahnu struny, tak za ne chvilku lehce taham, aby sedly, a pak tomu jeste dam tak aspon den aby se to srovnalo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
1. pokud nemas zamky ale normalni nultak, tak ti struny nemusi dobre chodit... .060 je uz opravdu dost, ta struna se proste do te normalni drazky nevleze a pak se zasekava.
2. pak samozrejme musis vzit v uvahu i to FR... musis to proste cele znovu setselovat, coz je pri vymeni strun na jinou tlousku docela pracicka...
to je asi tak vsechno co me napadlo
2. pak samozrejme musis vzit v uvahu i to FR... musis to proste cele znovu setselovat, coz je pri vymeni strun na jinou tlousku docela pracicka...
to je asi tak vsechno co me napadlo
mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
A máš sežízený oktávy? Pukud ti struny drží ladění, když je nemačkáš, ale zní rozladěně když je máčkneš na pražec, tak musíš seřídit kameny. Když přejdeš na jinou tloušťku strun, tak je potřeba oktávy doladit, obzvlášť u tak extrémních strun
Dej tady na fóru hledat "seřízení oktáv", nebo něco takovýho, jestli potřebuješ návod.
Dej tady na fóru hledat "seřízení oktáv", nebo něco takovýho, jestli potřebuješ návod.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
eugeene píše:mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu
ja mám s Gckem taky nekdy problemi, jee to asi diky pocasí nebo nevim, naladim kytaru, G mi nesedí, ladim znova alaidcka sedí, tak ji necham hodku odpocinout na ladičce pořád sedí a mě uz se taky líbí. tak nevím :-O
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
To že to G neladí na začátku hmatníku je nasprosto normální a dělají to všechny kytary.Některé míň některé víc. Pomocí kamenů v kobylce se vám sice podaří naladit oktávy a vysoké polohy, ale už tím nedolatíte oblast 1. až cca 5. pražce. Nejvíc se to projevuje právě na G. Tuto věc řeší až kompenzovaný nultý pražec, který doladí i první polohy.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86 píše:To že to G neladí na začátku hmatníku je nasprosto normální a dělají to všechny kytary.Některé míň některé víc. Pomocí kamenů v kobylce se vám sice podaří naladit oktávy a vysoké polohy, ale už tím nedolatíte oblast 1. až cca 5. pražce. Nejvíc se to projevuje právě na G. Tuto věc řeší až kompenzovaný nultý pražec, který doladí i první polohy.
tak ten bych chtěl vidět :-O
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Caggan píše:aivn86 píše:To že to G neladí na začátku hmatníku je nasprosto normální a dělají to všechny kytary.Některé míň některé víc. Pomocí kamenů v kobylce se vám sice podaří naladit oktávy a vysoké polohy, ale už tím nedolatíte oblast 1. až cca 5. pražce. Nejvíc se to projevuje právě na G. Tuto věc řeší až kompenzovaný nultý pražec, který doladí i první polohy.
tak ten bych chtěl vidět :-O

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
lol, přesně to samý pozoruju u sebe, taky jen G.... u obou kytar...Caggan píše:eugeene píše:mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu
ja mám s Gckem taky nekdy problemi, jee to asi diky pocasí nebo nevim, naladim kytaru, G mi nesedí, ladim znova alaidcka sedí, tak ji necham hodku odpocinout na ladičce pořád sedí a mě uz se taky líbí. tak nevím :-O
EDIT: přečet sem si aivnuv post a sem chytřejší:D
Ragnar píše:lol, přesně to samý pozoruju u sebe, taky jen G.... u obou kytar...Caggan píše:eugeene píše:mě podle ucha nikdy neladí G a přitom ladička souhlasí (i v oktávách) taky mi to leze na hlavu
EDIT: přečet sem si aivnuv post a sem chytřejší:D
hej ja jsem rád ze nejsem sám
Prosím já mám podobný problém.Mám dvojzvratné tremolo a natáhl jsem struny 10-46 Ernie Ball.Předtím jsem vždycky používal devítky.Jakmile jsem je natáhl tremolo se zvedlo a struny mám skoro palec vysoko nad hmatníkem.Utáhl jsem tedy pružiny zezadu a o polovinu se tremolo srovnalo.Jinak struny stále nemůžu naladit.Poradíte prosím?