Stačí 18W na vystoupení a do zkušebny?????

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
tom86

Příspěvek od tom86 »

tak jsem včera zkoušel tu V33 a jako na mě fakt žalostně málo zkreslení. čekal jsem že to bude mít slabej distortion, ale tohle bylo hodně málo ........jako čistej kanál krásnej sweet ...newim jak jinak to říct, fakt mě dostal ...škoda toho zkreslení bylo by to super kombo. ale newadí budu to kreslit nějakou krabkou. ještě newim jakou teda ......když už jsem u toho jakej máte názor na EHX?????
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Tak otazka jestli jsi to hral poradne nahlas a nastavil lampy. Pri prechodu z frontman 15g nebo co to mas,se nedivim, to mel kdysi kamarad v kapele a hralo to priserne :)
jestli se ti libil clean a mas na to,tak si to kup, s SD/OD1 od bosse by to melo stacit, nebo nejaky dsko, ehx kreslici efekty neznam, muzu doporucit nejaky proco nebo cokoli staryho i neznamyho japonskyho, to temer nikdy nezklame.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no sak jsme ti psali ze je to hlavne na cistej zvuk.. hodis pred to krabku a zkresleni na kombu budes uzivat jen kdyz si budes chtit zahrat hendrixe :D

no krabku pdole toho, co chces hrat. pred ac15, ktera tomuhle bude docela podobna, jsem toho uz nacpal kotel.

pokud se ti libi marshalovske zvuky, tak porid marshall shredmaster - musis dat ale inzerat na bazar a doufat, ze ti ho nekdo proda (cena tak 2500). je to paradni pedal, ma kotel gainu... a vytlacis z nej opravdu dost zvuku - od lehkeho nakrapnuti po pregainovanou silenost.

pokud mas radsi neco umirnenejsiho, tak treab sd-1 japan by nemusela byt spatna volba (opet bazar - cena kolem 2t.)

od mxr by nemusel byt spatny distortion + je to takovy hodne vintage zvuk

na nirvanovsky zvuk je ideal japan ds-1

pak je dobry i nejaky rat - ale je to takovy tenci chlupatejsi zvuk

chce to zkouset, hledani zkresleni, ze beh na dlouho trat...

konecne se musim dokopat k otmu,a ybch nahral nejake ukazky.. pedalu mam docela dost, tak udelam nejake nahravky pro predstavu... al to az tak za tyden. ted jsem na tom s casem uplne mizerne
tom86

Příspěvek od tom86 »

jako já vim jak co hraje ale nějak si nemůžu vybrat a tedka jsem viděl od ELEKTRO HARMONIX little big muff a docela se mě to líbilo ale nemám s EHX zkušenosti
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 12.04.2012 13:53, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tk ja ted od proca prodavam turbo rat za 1400 kdybys chtel...

je to ale takove hodne charakteristicke zkresleni. k ackovym aparatum se hodi superiozne. zvuk je proste masakr - bud si udelas takovy radny crunch, jde na tom udelat i docela brutalni pila, muzes prejit az do takoveho tvrdeho distortionu a vlastne az do fuzzu kdy ti ten pedal rve repro z komba. pedal je to paradni. prodavam, protoze je na me prilis tvrdy ale tobe by se treba libil. je to pedal, ktery si proste velice dobre rozumi s lampou a neudela zni trandaka (jako treba mt-2 apod.)

muff je dost charakteristicky... pouzitelny na urcity druh hudby, neni zrovna univerzalni.. je to dobra volba pro nekoho, kdo ma treba 2-4 krabky na zkresleni, ale jako krabku do zacatku bych to moc nedoporucil

co chces vlastne hrat? tak zhruba...
tom86

Příspěvek od tom86 »

je to na punkrock ( styl sum 41 a podobný kapely....) ale chci něco od spoda prostě žádný metalový kvičení
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hele, Tome, tady nepomůže nic jinýho než si to jít odzkoušet. Každej ti tady napíše, jak to jemu subjektivně znělo, ale tobě se ve výsledku může (ne)líbit něco zcela jiného...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tom86

Příspěvek od tom86 »

to mě je jasný ale mo zkušenosti s lampou nejsou moc velký a newim jaký pedály by se k tomu hodily a nehodily......myslim abych si nevybral nějakej pedál a spíš ten zvuk nezkurvil víš co
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tak si tady kup to proco, tim to nepodelas...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

nestačí
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

staci
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Můžu se zeptat jak poznám lampy ve třídě A od A/B atd nebo jak se to jmenuje? :lol: Nechápu ten rozdíl a co to vůbec specifikuje... :roll: :oops:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to není lampama, ale konstrukcí koncového zesilovače. dej si to hledat, hodněkrát se to tu řešilo a je tu i téma specielně o tomhle problému.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Co by jste mi doporučily za lampu, něco co bude stačit na koncerty ale ať to nestojí mega moc. Mám teď Crate 2x12'' (120W) tranďák a chtěl bych lampu.Díval jsem se po Blackheart to 3W/5W kombo ale to asi nebude stačit na koncerty co? :oops: Tak co by jste mi doporučily? Styl tak asi všecko, pokud to nebude mít zkreslení nevadí, stejně mám radši krabičky...takže bych to řešil asi krabičkou...Napadlo mně něco z těch Crate (V18-112) nebo potom kdyby se podařilo tak KUSTOM - Celolampové kombo DEFENDER se mi libíl. Ale nejradši bych hrál s vytaveným kombem. (ty 5w bych asi vytavyl na 200% :D ) ale nemám moc penízků, asi kolem 7 000,-
Final Frontier
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

stačí viděl jsem vystoupení ve velkym mějstkym sále odehraný ja 25watt fendera frontmena
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jaguar master píše:Co by jste mi doporučily za lampu, něco co bude stačit na koncerty ale ať to nestojí mega moc. Mám teď Crate 2x12'' (120W) tranďák a chtěl bych lampu.Díval jsem se po Blackheart to 3W/5W kombo ale to asi nebude stačit na koncerty co? :oops: Tak co by jste mi doporučily? Styl tak asi všecko, pokud to nebude mít zkreslení nevadí, stejně mám radši krabičky...takže bych to řešil asi krabičkou...Napadlo mně něco z těch Crate (V18-112) nebo potom kdyby se podařilo tak KUSTOM - Celolampové kombo DEFENDER se mi libíl. Ale nejradši bych hrál s vytaveným kombem. (ty 5w bych asi vytavyl na 200% :D ) ale nemám moc penízků, asi kolem 7 000,-
http://kytary.cz/crate-celolampove-komb ... 91:0:0:1:0

není co dodat
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Když to chce i na koncerty, proč nevzít to V18-212, hm? :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Protože na za
1. chtěl do 7 tisíc
2. do zkušebny 112 podle mě i stačí
3. představ si že na koncertu se stejně většinou snímá jen jeden reprák :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Red Bull píše:Protože na za
1. chtěl do 7 tisíc
2. do zkušebny 112 podle mě i stačí
3. představ si že na koncertu se stejně většinou snímá jen jeden reprák :wink:
1. Aha, ok.
2. To určitě stačí. A 212 bude stačit dvakrát.
3. To si představuju, ale představ si koncert bez PA. :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“