Keyboard
Pravidla fóra
Keyboard
Ahoj,
už delší bodu bych se chtěl naučit hrát na keyboard. bohužel vůbec nevím kde mám začít, hudebku sem měl naposledy na základní škole a naprosto všechno už sem stačil zapomenout.
kamrád mě nasměroval na zuš bohužel podle webových stránek leckterých škol sem z toho nějak vůbec nebyl chytrej. navíc na drtivé většině chybí ceník což je pro mě jako pro studenta (navíc soukromí školy) docela důležitá část...
proto bych vás chtěl poprosit nemohl by jste mi do toho někdo vnést trochu světla?? jak ta zuš vlastně pracuje?? přijdu posadí mě do třídy a hraj?? jak často jsou ty lekce??
nebo je lepší najít si někoho podle inzerátu na internetu??
v jaký cenový kategorii se to tak pohybuje??
když bych se šel přímo zeptat o co se mám zajímat??
druha věc je samotný keyboard, je mi jasný že pokud chci hrát musím i sám cvičit...
bohužel když jsem koukal na specifikace ruznejch druhů byla to pro mě španělská vesnice.
je důležitej počet kláves??
jakej je rozdíl mezi keyboardem a workstation...
Popřípadě rovnou který by jste doporučili naprostýmu začátečníkovi. v rozmezí 0 až 10 tisic??...
předem díky moc za případný rady...
už delší bodu bych se chtěl naučit hrát na keyboard. bohužel vůbec nevím kde mám začít, hudebku sem měl naposledy na základní škole a naprosto všechno už sem stačil zapomenout.
kamrád mě nasměroval na zuš bohužel podle webových stránek leckterých škol sem z toho nějak vůbec nebyl chytrej. navíc na drtivé většině chybí ceník což je pro mě jako pro studenta (navíc soukromí školy) docela důležitá část...
proto bych vás chtěl poprosit nemohl by jste mi do toho někdo vnést trochu světla?? jak ta zuš vlastně pracuje?? přijdu posadí mě do třídy a hraj?? jak často jsou ty lekce??
nebo je lepší najít si někoho podle inzerátu na internetu??
v jaký cenový kategorii se to tak pohybuje??
když bych se šel přímo zeptat o co se mám zajímat??
druha věc je samotný keyboard, je mi jasný že pokud chci hrát musím i sám cvičit...
bohužel když jsem koukal na specifikace ruznejch druhů byla to pro mě španělská vesnice.
je důležitej počet kláves??
jakej je rozdíl mezi keyboardem a workstation...
Popřípadě rovnou který by jste doporučili naprostýmu začátečníkovi. v rozmezí 0 až 10 tisic??...
předem díky moc za případný rady...
Myslim ze uz sis najel na nektere zus kam by s chodil,ktere sou v tem okoli atd...takze rada zni bez se na tyhle informace zeptat tam...o cene ,lekcich..a dalsich podrobnostech
Co se nastroje tyce cim vetsi rozsah tim je to lepsi(samozrejmne)
A rovnou se tam zeptej jestli tam ty nastroje nepujcujou v te zus..v nekterych ano ale nevim jak to bude s keybordem....ale asi ne:D..ale myslim ze kdyz se zeptas i tam jaky nastroj je vhodny ze ti poradej
Co se nastroje tyce cim vetsi rozsah tim je to lepsi(samozrejmne)
A rovnou se tam zeptej jestli tam ty nastroje nepujcujou v te zus..v nekterych ano ale nevim jak to bude s keybordem....ale asi ne:D..ale myslim ze kdyz se zeptas i tam jaky nastroj je vhodny ze ti poradej
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
osobně bych kupoval rozhodně keyboard s dynamikou úhozu, oktávový rozsah je u těhle levnějších keyboardů stejně vcelku fuk
mám kamaráda, který koncertuje na 61 klávesový keyboard
a stačí mu to... je to sice vcelku kvalita, nějaký Roland nad 10 myslím, ale tím chci jen poukázat, že počet kláves nerozhoduje
mám kamaráda, který koncertuje na 61 klávesový keyboard
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
1. Chod do ZUS, ale ne na klavesy, ale na klavir. Naucis se asi tak 50x vic. My (klaviristi) mame v ZUS nekdy koncerty s klavesakama a jenom se smejem, ty paka fakt nic neumej. Jedina jejich vyhoda je, ze se naucej nastavovat zvuky, coz zvladne kazdy s IQ nad 60 podle me sam(to myslim mas, seznal jsem to dle struktury toho co jsi napsal
). Doma si hraj na Keyboard, nevadi, samozrejme dynamcka klaviatura, idealne s imitaci mechaniky, ale to uz bude asi drazsi.
ZUS stojiva v Praze okolo 2000 na pul roku. problem je, pokud nechodis na stredni nebo ti uz bylo 15(18?), stat takovy zaky nedotuje a platis 10k... nic moc
Axel: Mam kamarada kterej koncertuje na nejakou Ibanezku za 7. Mohl bych mit kamarada, kterej koncertuje na Stagg. Mohl by mit Gibsona, ale co, to nerozhoduje
koncertovat se da na vsechno
ale je pravda, ze jako kapelovej klavesak by sis mohl vystacit s 61 keyboardem, ale tech 76 se hodi
(jsou i vetsi, ale to je zas moc).
ZUS stojiva v Praze okolo 2000 na pul roku. problem je, pokud nechodis na stredni nebo ti uz bylo 15(18?), stat takovy zaky nedotuje a platis 10k... nic moc
Axel: Mam kamarada kterej koncertuje na nejakou Ibanezku za 7. Mohl bych mit kamarada, kterej koncertuje na Stagg. Mohl by mit Gibsona, ale co, to nerozhoduje
ale je pravda, ze jako kapelovej klavesak by sis mohl vystacit s 61 keyboardem, ale tech 76 se hodi
Ahoj, no rozhodně bych doporučoval návštěvu nějaké ZUŠky, protože když se vrhneš na věc sám, můžeš napáchat více škody než užitku. Začíná to návyky postavení rukou, úhozové prostředky, výrazové možnosti a chápání hudby ve smyslu: uvažovat muzikálně.
Pokud jde o výuku jako takovou, doporučoval bych taky klavír, už kvůli kvalitě klaviatury. V tomhle smyslu lze dnes za vcelku slušný prachy pořídit synth (syntetizér), bo stage piano s rozsahem 88 kláves a hammer mechanikou (napodobebina, mnohdy zdařilá, úhozu kladívek na strunu, jako u klavíru). Takové nástroje bývají dost těžké, ale stojí to za to. Já tahám takové dva a to na zábavy apod. Na jiném nástroji takovou škálu dynamiky nevytvoříš. Těch nástrojů jsem za dobu, co hraju, vystříddal fúru, a to takových jako Kurzweil K2000, Korg Triton, Yamahy, Rolandy atd. nenech se odradit a nech si v ZUŠ poradit od profesionálů.
Hodně zdaru!
Pokud jde o výuku jako takovou, doporučoval bych taky klavír, už kvůli kvalitě klaviatury. V tomhle smyslu lze dnes za vcelku slušný prachy pořídit synth (syntetizér), bo stage piano s rozsahem 88 kláves a hammer mechanikou (napodobebina, mnohdy zdařilá, úhozu kladívek na strunu, jako u klavíru). Takové nástroje bývají dost těžké, ale stojí to za to. Já tahám takové dva a to na zábavy apod. Na jiném nástroji takovou škálu dynamiky nevytvoříš. Těch nástrojů jsem za dobu, co hraju, vystříddal fúru, a to takových jako Kurzweil K2000, Korg Triton, Yamahy, Rolandy atd. nenech se odradit a nech si v ZUŠ poradit od profesionálů.
Hodně zdaru!