Cort X11 VS. IBANEZ GRG 270

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Karel55

Cort X11 VS. IBANEZ GRG 270

Příspěvek od Karel55 »

Zdar lidi potřeboval bych pomoc s výběrem kytar. Hledal sem na netu různé diskuze ale nikde jsem nenašel přímo srovnání těhle dvou kytar. Tak bych byl velmi rád aby mi někdo poradil dík moc.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

kvalitou zhruba podobně - maj dost rozdílnej profil krku - to si musíš osahat....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Sahal sem na Cort ale brzo tam pojedu s mým kombem a zahraju na obě. A když chci hrát metal tak obě jsou na to dobré?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

no zkus a bude ti jasno hned. Za mě Cort, držel jsem jich v ruce několik a byly good, zatímco pár ibanezek mě už dost zklamalo a byly to právě iby v téhle cenové relaci...
A na metal se hodí obě, to si kuř ! :idea:
Ale viděl bych to, že zase bude oheň na střeše :lol:

EDIT: 1000 !!! Už patřím mezi elitu juchů :lol: :lol: 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Demilich píše:no zkus a bude ti jasno hned. Za mě Cort, držel jsem jich v ruce několik a byly good, zatímco pár ibanezek mě už dost zklamalo a byly to právě iby v téhle cenové relaci...
no jak jinak abych chybel v tematu Cort x Ibanez NIKDY! :D
Demilichu ja jsem taky drzel Cortku a jako nic moc zvlast se me nepohodlne na ni hralo ale v tady ty cenove relaci je to jedno co si koupis porad je to padlo.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Disasterpiece píše:
Demilich píše:no zkus a bude ti jasno hned. Za mě Cort, držel jsem jich v ruce několik a byly good, zatímco pár ibanezek mě už dost zklamalo a byly to právě iby v téhle cenové relaci...
Demilichu ja jsem taky drzel Cortku a jako nic moc zvlast se me nepohodlne na ni hralo ale v tady ty cenove relaci je to jedno co si koupis porad je to padlo.
Jasná věc já ti názor neberu :)
Mi jen přijdou všechny ty levné ibanezky jako maxi fošny, prostě rovná deska vyřízlá do tvaru superstratu nalakovaná v 90% na černo či na jinou barvu a konec, všechny na jedno brdo. Zatímco u těch cortek mají několik řad a prostě mají klenuté vršky aspoň a tak, lépe vypadí, pro mě. A když se ti líbí vzhledově, určitě z toho máš i lepší pocit :)
Jinak jo no, co vybereš a bude ti sedět = OK...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Dík moc a ještě ty snímače EMG-HZ jestli jsem to teda dobře napsal:D jsou lepší než na té ibě?a v čem pls?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Demilich píše:
Disasterpiece píše:
Jasná věc já ti názor neberu :)
Mi jen přijdou všechny ty levné ibanezky jako maxi fošny, prostě rovná deska vyřízlá do tvaru superstratu nalakovaná v 90% na černo či na jinou barvu a konec, všechny na jedno brdo. Zatímco u těch cortek mají několik řad a prostě mají klenuté vršky aspoň a tak, lépe vypadí, pro mě. A když se ti líbí vzhledově, určitě z toho máš i lepší pocit :)
Jinak jo no, co vybereš a bude ti sedět = OK...
to jako chces rict ze u Ibanez existuje jen jedna rada a to GRG?prip RG?
to neni pravda treba SA rada ( http://kytary.cz/ibanez-sa-260fml/82628/?SE4827:0:0:1:0 ) velice pekna a levna kejtra. a navic Ibanezky jsou prave typicky superstrat t varem je to jejich dratice na tom si znacka zaklada.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No prostě se mi tak nelíbí a ty SAčka nechápu, drsně vypadající kejtra a dva singly :D Divné pro mě prostě...
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Demilich píše:No prostě se mi tak nelíbí a ty SAčka nechápu, drsně vypadající kejtra a dva singly :D Divné pro mě prostě...
Ta SA rada je moc pekna,a urcite dost dobra,alespon u tech drazsich tipu.
Me se z Ibanezek hrozne libilo tohle:
http://kytary.cz/ibanez-s-470/82623/?SE4825:0:0:1:0

ale nakonec jdu do Fendera :D .

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Demilich

Příspěvek od Demilich »

Guitarbob píše:
Demilich píše:No prostě se mi tak nelíbí a ty SAčka nechápu, drsně vypadající kejtra a dva singly :D Divné pro mě prostě...
Ta SA rada je moc pekna,a urcite dost dobra,alespon u tech drazsich tipu.
Me se z Ibanezek hrozne libilo tohle:
http://kytary.cz/ibanez-s-470/82623/?SE4825:0:0:1:0

ale nakonec jdu do Fendera :D .
No tak ta už je samozřejmě :) ZR tremko a pěkné osazení... Tu bych si líbit samozřejmě nechal !
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

co je na tom divnyho? si nevidel kejtry s H-s-s?urcite jo...vypada dobre akorat me se nelibi ten ramecek okolo HB.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Disasterpiece píše:
co je na tom divnyho? si nevidel kejtry s H-s-s?urcite jo...vypada dobre akorat me se nelibi ten ramecek okolo HB.
Viděl, dokonce doma jednu mám :wink:
Ale prostě se to podle mě hodí tak na fendery a víc vintage kytary než na moderně vyhlížející sekyry jako má ibanez ! :)
To máš fuk..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

no asi jo no ale me se hlavne libi jak vypada telo ty kytary pekny tvar a jeste lepsi barva.
Borda13

Příspěvek od Borda13 »

Me osobne se ibanez SA libi, jako sel bych spis do corty bo porad mi to prijde jako vic muziky za stejnou cenu. U tech ibanezek rady S je problem s 22 prazci, ja rad hraju na 24 prazcu a vim ze se i ta S rada dela v 24 ale prebytecnych 26 tacu tu asi nikdo nema, ze? Kdyby snad jo tak si ji rad necham koupit :-) :-D
Obrázek
Ničim struny, ničim trsátka, ničim si prsty, ale nejsem tak bohaty abych si mohl dovolit ničit kytary.
Kytara Cort-X6, Squier Bullet Strat C-Drop, Fender FRONTMAN 15W, Peavey Bandit 65W, Digitech - RP250.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“