ale fakt nevim jak to je s tou kvalitou. uz na tu kytaru cekam dost dlouho a nepotrebuju zase nejakou, ktera nejak vali. nehraju profesionalne a myslim ze by mi to stacilo, jenom bych potreboval poradit, jestli radsi vzit Fokus nebo z bazaru nejaky SG G400 (LP standart za 6 000 asi tezko sezenu
Les Paul Apollo
Pravidla fóra
Les Paul Apollo
Chci se zeptat, jestli nekdo ma nejake zkusenosti s kytarami Apollo. Zajimalo by me jaka je jejich kvalita oproti napr. Staggu nebo Fokusu, apod. Libi se mi tenhle model http://muzikant.cz/kytary-6/kytary-182/ ... -14941.php
ale fakt nevim jak to je s tou kvalitou. uz na tu kytaru cekam dost dlouho a nepotrebuju zase nejakou, ktera nejak vali. nehraju profesionalne a myslim ze by mi to stacilo, jenom bych potreboval poradit, jestli radsi vzit Fokus nebo z bazaru nejaky SG G400 (LP standart za 6 000 asi tezko sezenu
). A pak by me taky zajmalo jestli je ta kytara masiv nebo ne, ale asi spis ne co?
Diky
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Les Paul Apollo
Kde bydlíš? Ja jen že v Pardubkách maj nějaký LP Tyme ja ho chci a je za 6,500,- a fakt docela luxusníNeta píše:Chci se zeptat, jestli nekdo ma nejake zkusenosti s kytarami Apollo. Zajimalo by me jaka je jejich kvalita oproti napr. Staggu nebo Fokusu, apod. Libi se mi tenhle model http://muzikant.cz/kytary-6/kytary-182/ ... -14941.php
ale fakt nevim jak to je s tou kvalitou. uz na tu kytaru cekam dost dlouho a nepotrebuju zase nejakou, ktera nejak vali. nehraju profesionalne a myslim ze by mi to stacilo, jenom bych potreboval poradit, jestli radsi vzit Fokus nebo z bazaru nejaky SG G400 (LP standart za 6 000 asi tezko sezenu). A pak by me taky zajmalo jestli je ta kytara masiv nebo ne, ale asi spis ne co?
Diky
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som bol pre Fokusa. LP sam vlastnim, po vymene snimacov mu nemam co vytknut (za tu cenu, samozrejme). Stagga mam tiez jedneho (nie LP), snad by sa dal z nich vybrat normalne spracovany kus... ale aj tak, oni tie LP robia z olsoveho dreva a so srobovanym krkom - a to mi nejak k tomu LP nesedi...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Ty se v tom asi moc nevyznas co??? SG je tvar kytary, Epiphone je znacka!!!!!!Epi vyrabi taky SGcka!!!Tak si to laskave pamatuj nez zacnes neco psat.Milerinho píše:tak sry na bazači je sgečko ne epina.....kadopadně by to byl dobrej kauf zkoušel sem jestli proda samostatně kombo ale řek že to chce prodat vše najednou.
Jinak,co treba Epiphone LP studio??Lepsi jak fokus i apollo a stagg,a kdyz napises ze na thomanovy je za 220 EU tak ti to slevi
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
JJ tyhle epiphony jsou uz dost slusny na svou cenu.Koxík píše:Tyjo, Epi LP Studio, nevim nevim, měl jsem v ruce jak Fokuse tak tu Epinu a teda je to úplně jasnýGuitarbob píše:...
Jinak,co treba Epiphone LP studio??Lepsi jak fokus i apollo a stagg,a kdyz napises ze na thomanovy je za 220 EU tak ti to slevi![]()
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
Zatim jsem v ruce měl jedinný apollo, ale to bylo komplet překopaný-novej hardware, snímače, lak, přažce, prostě všechno...takže těžko soudit, ale co ten týpek říkal, že ho má asi 5 let, tak dřevo v pohodě. Krk rovnej...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tyjo, koukám, že jsem se dost blbě vyjádřil.Guitarbob píše:JJ tyhle epiphony jsou uz dost slusny na svou cenu.Koxík píše: Tyjo, Epi LP Studio, nevim nevim, měl jsem v ruce jak Fokuse tak tu Epinu a teda je to úplně jasný
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt 
Koukam ze nikdo tady Apollo nema, tak sem teda neco napisu
. Apollo LP mam uz asi skoro 4 roky a musim zaklepat ze drzi..nemam teda presne tenhle cernej custom ale standard v honeyburstu..
Zpracovani: rekl bych ze trochu lepsi nez u Fokusu, nekolik fokusek sem zkousel a byly tam vetsi chyby
Hardware: bude asi stejnej..oboje je china
Zvuk: tot silna stranka toho myho kusu a proto sem se ho jeste nezbavil..u krku sem nechal puvodni snimac a ke kobyle hodil R.M.bridge
Drevo: Je to nejaka lipa a na tom javor..krk ma byt taky z javoru buh vi.. nekdo kdysi nekde psal ze se temer pravidlne po 2 letech zkrouti ci praskne krk...ale ja mam krk porad rovnej a vpoho..toho bych se nebal. pokud se k ty kytare bude clovek chovat dobre tak bude ok
co sem na kytare menil? kobylku, mechaniky..a jiz zmineny snimac tot vse..
uz mi nak nic nenapada tak kdyby nekdo chtel jeste neco vedet tak at napise
McPhisto
Zpracovani: rekl bych ze trochu lepsi nez u Fokusu, nekolik fokusek sem zkousel a byly tam vetsi chyby
Hardware: bude asi stejnej..oboje je china
Zvuk: tot silna stranka toho myho kusu a proto sem se ho jeste nezbavil..u krku sem nechal puvodni snimac a ke kobyle hodil R.M.bridge
Drevo: Je to nejaka lipa a na tom javor..krk ma byt taky z javoru buh vi.. nekdo kdysi nekde psal ze se temer pravidlne po 2 letech zkrouti ci praskne krk...ale ja mam krk porad rovnej a vpoho..toho bych se nebal. pokud se k ty kytare bude clovek chovat dobre tak bude ok
co sem na kytare menil? kobylku, mechaniky..a jiz zmineny snimac tot vse..
uz mi nak nic nenapada tak kdyby nekdo chtel jeste neco vedet tak at napise
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Za mě Fokus ...
V téhle cenové kategorii jsou spolu s BaCHem asi nejkvalitnější LPčka v poměru cena/kvalita.
A k Apollu: Měl jsem v ruce dva, jeden měl po půl roce krk do vrtule. Druhej byl starej asi 2 roky a kromě vyměněnejch snímačů všechno původní a v pořádku a sound byl slušnej.
Ale jak už jsem pronesl, tak za mě STO PRO Fokusa ...
V téhle cenové kategorii jsou spolu s BaCHem asi nejkvalitnější LPčka v poměru cena/kvalita.
Tak to přeju hodně štěstí, aby to nebyl odfláknutej kus a aby byl v pořádku. Lepší je si vybrat osobně ve skladu a ještě tam můžeš i usmlouvat cenu.Mjkl píše:Hlasuju pro Fokuse, protože jednoho mám objednanýho a slyšel jsem, že to jsou pěkné a dobré kytary na začátek
Staggy, prosim tě, pročti si tady témata o Staggách, dyk to jsou asi nejhorší kytary vůbec, ikdyž dá se říct, že někdy se najde i "slušnej" kus.Pech píše:Co jsem zase slyšel já, je to, že když chceš dobrý Fokus, tak musíš vybrat dobrý kus.
Já se v tom teda moc nevyznám, ale příjde mi, že z těch tří je asi nejlepší Stagg, ale nevím.
A k Apollu: Měl jsem v ruce dva, jeden měl po půl roce krk do vrtule. Druhej byl starej asi 2 roky a kromě vyměněnejch snímačů všechno původní a v pořádku a sound byl slušnej.
Ale jak už jsem pronesl, tak za mě STO PRO Fokusa ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)