Uzemění

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Uzemění

Příspěvek od Jaguar master »

Našel jsem jednu záhadu...z komba slyším šum, ale když šáhnu na kovový kryt nějaké (zapojené krabičky) tak se úroveň šumu sníží, to samé když šáhnu na kobylku na kytaře...řekl bych že to je uzemění...ale jak na to? V kytaře je zemění vedeno na kobylku...ale dál to není zeměno...takže mně napadlo to nějak uzemnit a byl by od šumů klid...co vy na to?
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jak máš napájený ty efekty? společným adaptérem?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Momentálně všecko baterkou. Ale jestli nebude problém v tom že kombo není uzeměný :oops: v prodlužce není zemnící kolík...
Final Frontier
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Jaguar master píše:Momentálně všecko baterkou. Ale jestli nebude problém v tom že kombo není uzeměný :oops: v prodlužce není zemnící kolík...
pokud tam není zemnící kolík tak bych od toho šel co nejdál :-X
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No zatím žiju, ale taky mi to docela vadí. Už mně párkrát kytara kopla...ale to byla jiná prodlužka :) Takže nejdříve pořádnou síť a potom zkusit jo?
Final Frontier
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Jaguar master píše:No zatím žiju, ale taky mi to docela vadí. Už mně párkrát kytara kopla...ale to byla jiná prodlužka :) Takže nejdříve pořádnou síť a potom zkusit jo?
stopro, prodluzka stojí padesat kacek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Se divíš že ti to šumí? :roll: A myslím že tím porušuješ předpisy. Ta prodlužka musí být po domácku udělaná. Upaluj si koupit do elektra prodlužku :evil: .

Když tam nemáš kolík tak je to jako bys nic v kytaře neměl uzemněný :idea:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

přesunuto :arrow:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

obdivuju ty šílence co je párkrát kopne kytara a vůbec nic to s nima nedělá. Prostě pořád žíjí v tom, že je to naprosto v pohodě. Lidi jste blázní. Vždyť je to elektrika. Jsou i muzikanti co je to zabilo :!: :!: :!:
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

aivn86 píše:obdivuju ty šílence co je párkrát kopne kytara a vůbec nic to s nima nedělá. Prostě pořád žíjí v tom, že je to naprosto v pohodě. Lidi jste blázní. Vždyť je to elektrika. Jsou i muzikanti co je to zabilo :!: :!: :!:
mám snad aj dojem že tady na foru byl příběh nějakyho chlapika, ktery se při koncertě nějak dotkl něčeho kovoveho a okamžitě rána a už ho nerozdýchali, ale už si to přesně nepamatuju
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

JJ s elektrikou není sranda :twisted:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

hehe já jsem měl Digitech RP80 a Boss DS-2 a Digitech byl napájen adaptérem a Boss baterkou a pořád mi tam něco šumělo. Nakonec jsem přepojováním kablu a tak různě zjistil, že to dělá ten Digitech. Šumělo to strašně nahlas a pořád jsem nevěděl jak to odstranit, takže jsem ten Digitech RP80 prodal. Stejně efekty na tom stojí za pendrek ...

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No tak dobře, ukecali jste mně....jdu pro uzemněnou prodlužku.

Jen tak mimo téma není nějaký měřák na hlasitost? Popř jak změnit velikost šumu či užírání signálu...
Final Frontier
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Adamz Asah píše:hehe já jsem měl Digitech RP80 a Boss DS-2 a Digitech byl napájen adaptérem a Boss baterkou a pořád mi tam něco šumělo. Nakonec jsem přepojováním kablu a tak různě zjistil, že to dělá ten Digitech. Šumělo to strašně nahlas a pořád jsem nevěděl jak to odstranit, takže jsem ten Digitech RP80 prodal. Stejně efekty na tom stojí za pendrek ...
já když mám bossku připojenou k síti tak to taky bzučí, ale kdyz ze sítě vytahnu tak nic, děla to prej u všech efektu
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzemění

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Jaguar master píše:Našel jsem jednu záhadu...z komba slyším šum, ale když šáhnu na kovový kryt nějaké (zapojené krabičky) tak se úroveň šumu sníží, to samé když šáhnu na kobylku na kytaře...řekl bych že to je uzemění...ale jak na to? V kytaře je zemění vedeno na kobylku...ale dál to není zeměno...takže mně napadlo to nějak uzemnit a byl by od šumů klid...co vy na to?
A proč myslíš, že to zemnění je daný na kobylku? protože z kobylky to jde do strun, když hraješ, tak se dotýkáš strun, když se dotýkáš strun, tak to nebrumí. Tenhle brum je vcelku normální, pozoroval jsem to u většiny kytar, co jsem hrál, akorát u mojí nynější je docela zvláštnost, že neni skoro žádnej rozdíl v tom, když kobylku držim a když ne. Brumí to málo, ale pořád, to je podle mě záhada! :o zemnění jsem v celý kytaře měřil, všude jde!
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No ale já tu kobylku né pořád držím právě....jde mi o to že když potřebuju tu pravou ruku na něco, mikrofon, nastavení efektů, poškrábaní se za uchem, tak to brumí....tak mně napadlo jestli bych neměl třeba nějak tu zem uzemnit jinak...napadlo mně to káblem dovést na kolík od prodlužky :D
Final Frontier
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mno, pokud to zkousis s tim "jaguarem" - tak to bude trosku "brumit" vzdycky, protoze ta kytara ma snimace typu singlecoil. Zkus si zapojit do toho retezce neco s humbuckerama [LP], uvidis, ze brum takrka zmizi.
Doporucuji procist temata o snimacich, zapojeni atp. :wink:

Pokusy s uzemnovanim pomoci samostatneho "dratu na kolik", jsou, mirne receno zcestne.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Jaguar master píše:No ale já tu kobylku né pořád držím právě....jde mi o to že když potřebuju tu pravou ruku na něco, mikrofon, nastavení efektů, poškrábaní se za uchem, tak to brumí....tak mně napadlo jestli bych neměl třeba nějak tu zem uzemnit jinak...napadlo mně to káblem dovést na kolík od prodlužky :D
Ale struny snad při hraní držíš, ne? do těch by ta zem měla jít taky. To zas jako neřeš kraviny, že ti to 2 vteřiny brumí, Když se drápeš na zadku. Když ti to vadí, tak stáhni volume na kytaře.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No ok. Nějak to přežiju :) Pokud mně nic nekopne :D
Final Frontier
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Jaguar master píše:No ok. Nějak to přežiju :) Pokud mně nic nekopne :D
No jak si říkal, že ti chybí v prodlužce kolík, tak to fakt neni sranda :shock:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“