Bach LP - těžko se vytahují struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
fkoomek

Bach LP - těžko se vytahují struny

Příspěvek od fkoomek »

Zdravím. Poslední dobou se mi u mého les paula nějak těžko vytahují struny. Zkoušel jsem zmenšit dohmat ale nepomáhá to.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

A zkoušel to už i někdo jiný? Mně se třeba dobře vytahují i 0.12 :)

Pokud to není prstama, což si určitě zvážil než jsi sem napsal...tak to nevím, dohmat to tak moc neovlivňuje protože když taháš tak máš tu strunu stejně zmáčklou a je u krku ne? Jinak možná tvrdé struny (můžou být i nové) nebo špatné postavení ruku, zkus to tahat dvěma prsty :)
Final Frontier
majkie

Příspěvek od majkie »

taky to muze byt tim, ze tam mas ty struny dost dlouho. oni pak zcernaji a prestanou klouzat, a pak nejen ze se vytahuji hur, ale taky prestanou znit dobre a ladit.
jo a jeste me napadlo, jestli nemas treba hodne sprasenej hmatnik, vono to zni jako sranda, ale dyz je to extrem tak se pak vazne hur vytahuji :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Definuj jak spatne se vytahuji? Nevyzní ? Nebo to prostě nejde?
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

majkie píše:taky to muze byt tim, ze tam mas ty struny dost dlouho. oni pak zcernaji a prestanou klouzat, a pak nejen ze se vytahuji hur, ale taky prestanou znit dobre a ladit.
jo a jeste me napadlo, jestli nemas treba hodne sprasenej hmatnik, vono to zni jako sranda, ale dyz je to extrem tak se pak vazne hur vytahuji :)
Řekl bych ze to je tim ze sou zrezli - černy, zkus si je povolit a otoc je uvidis jestli jsou cerny takhle se na to koukam ja
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Jaguar master píše:A zkoušel to už i někdo jiný? Mně se třeba dobře vytahují i 0.12 :)

Pokud to není prstama, což si určitě zvážil než jsi sem napsal...tak to nevím, dohmat to tak moc neovlivňuje protože když taháš tak máš tu strunu stejně zmáčklou a je u krku ne? Jinak možná tvrdé struny (můžou být i nové) nebo špatné postavení ruku, zkus to tahat dvěma prsty :)
ty taháš jedním prstem :shock: já když tahám tak mam dycky ještě dva pražce pod tím prostředníček a ukazovářek abych to dotáhl, jedním prstem bych to nedal :-X
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Sorry za OT, ale já taky zvládám bendy 1 prstem... i když u full bendů si vlastně pomáhám taky jedním nebo dvěma prstama, takže tak....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Technicky, bendovat jde 1 - 4 prsty. Vždy podle polohy, kde hrajete :wink:

Jinak doporučuju 1) vyměnit struny, 2) seřídit kytaru, 3) když to nepomůže tak koupit měkčí struny a 4) posilovat prsty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Apollo

Příspěvek od Apollo »

právě zkouším solo ze Sweet Child o'mine a je tu jeden problem 8)
jak se E na 15 prazci taha o cely ton , tak je to katastrofa

struny mi vyskakuji z nulteho prazce, nektere se mi povede rozeznit a to ecko ktere chci aby hralo nejde slyset :lol:
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Tak to vážně nechápu proč ... asi máš nějak blbě naplé struny nebo co, já normálně natáhnu strunu přes půl hmatníku jedním prstem bez jakýkoliv problémů 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

2 tony ne? Tam se hraje Gis?
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

jojo ... 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

já si splet pojmy pul ton prece neni ton ze ... :D
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

To je detail, když jsem si přečetl Gis, tak jsem si to ani neuvědomil, že si to napsal blbě. 8)

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“