IBANEZ SR 500 (Prosba o radu-zkušenosti)

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
wary

IBANEZ SR 500 (Prosba o radu-zkušenosti)

Příspěvek od wary »

Už chvíli uvažuju o nějakém novém nástroji a už bych chtěl něco důstojnějšího nemáte nějakou zkušenost s touhle kráskou? beru cokoliv co si o ní myslíte
http://kytary.cz/ibanez-sr-500/81748/?SE4038:0:0:1:0

Aivn86//upraven název, protože ten původní je naprosto k ničemu. Názvy píšeme co nejkonkrétnější :evil:
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Jo... co se týče této basy, není to rozhodně špatná volba, ale zase budu otravovat s tím, ať se mrkneš na www.mayones.com, řada Be Exotic... Nebo warwicky (ale aktivní).

Záleží kolik chceš do toho investovat
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

Telo mahagon krk bubinga snimace a elektronika bartoliny .... neviem co je na nej zle a za tu cenu je to podla mna super basa,ibanezy nezvyknu bit zle spracovane,uvidime co povedia ostatny,este tam je hned vedla nej BTB ale strunne skoro rovnake obsahom
Thinking ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Já ještě doporučím vyzkoušet Ačkovou nebo Bčkovou řadu Cortů.
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

a tiez je pravda chces prave ibanez?aky je cenovy strop?ake mas asi predstavy o zvuku ktory z toho chces vydat?aku mas aparaturu?ako dlho hras na basu?co si ranajkoval?PS:na to posledne nemusis odpovedat
Thinking ...
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Taky musime pridat klasiku jako vyzkouset jestli ti sedne do ruky atd,ze :D Ale hlavne mi tam chybi ta 5.struna...Ta bassa vypada nejak divne jak je to v tom 4 strunnym...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

touhle basou už chybu neuděláš, ale to neznamená, že se nevyplatí kouknout po i po ostatních basách. Z osobní zkušenosti nemám rád aktivky ale ono Fokus a Bartolini je jako Trabant a Ferarri já vím .-).

Pokud jsi už zkušený hráč tak proč ne. Jinak to, že má 4 struny mi fakt nevadí :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

tenhle stroj na zvuky má náš basák...jenom doporučuju...fakt pecka...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

skvělá volba....vím o čem mluvím :-) ber ji, jediná, kterou bych ti doporučil místo ní je SR505
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
wary

Příspěvek od wary »

Hraju asi nějak 5 let a apec sem si taky kupoval ted novej právě se nám naše kapela trochu rozjela tak sem byl donucen koupit něco lepšího než mám ted stagga a 5strunku sem dostal rozmluvenou ted začínám slapvat a od kluků co jim to trochu de tak mi všichni doporučovali 4ku že na 5tce bych se ztrácel a na 4ce že prý budu valit.na ibanézky už sem hrál a vcelku mi padly do ruky i ten tvar se mi moc líbí hrajem takovej alternativní rock a snažím se při chvilce slapovat proto tato volba.moc děkuju všem za odpovědi.
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Blbost na 5tce se neztratis za dva tejdny ji budes mit v ruce...Aspon ja jsem ji mel...

A nevim co ti do toho maj co ostatni kecat heled :D 5tka se neztrati no...2 oktavy ! :D
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To je blbost to co ti řekli, je to jen o zvyku - i na pětce se dá slapovat, dřív jsem si myslel že moc ne, ale fakt je to o zvyku, nedej na kamoše. Pokdu chceš pětku a využiješ ji, nevidím důvod proč mít čtverku kvůli tom že ti tvrděj že "budeš víc valit".
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud jsi si jistý, že 5-tou strunu využiješ. Tak se koukni po pětkách. Není v tom rozdíl. Prvních pár týdnů v tom budeš mít trochu hokej. Ale pak máš prostě o s trunu navíc a máš větší rozsah. To se vždycky hodí :-) Já mám pětku. Pátou strunu zase tak moc nepoužívám, ale nelituju toho. Když nehraju na H struně nic tak je to aspoň super opírátko na palec při hře prstama.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

přesně jak říká KIwI, slapuje se na to dobře a hlavně je to univerzální nástroj, dá se na to hrát Death i Jazz, nakroutíš tam plno zvuků a hlavně krásné středy...víš jaká je to paráda, když kytarista zahraje C a ty mu tam hodíš pěkně C o dvě oktávy nižší? v takových chvílích si řekneš, ty krávo, ještěže mám pětku...navíc, nevím, co hraješ, ale když budeš v kapele, kde se hraje od H, tak nemusíš podlaďovat ;-) a to je taky hodně velká výhoda a největší plus je to, že jak sou ty struny blíž k sobě, tak se na to hraje strašně dobře a člověk je i rychlejší...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

Ja ked som chytil nedavno 5ku do ruky tak mi to robilo iba velmi male problemy s pravou rukou,lava bezchybne,teraz kebyze si mam kupovat dalsiu gitaru alebo ked si uz budem kupovat niekedy v buducnosti tak viem ze 5 strun alebo viac ;) :D
Thinking ...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ja jsem se rozhodl taky pro 5ku a nelituju, do 6ky bych ale zatim nesel
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“