Nespokojennost s wah trvá....

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Nespokojennost s wah trvá....

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

I přes dva topici http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... highlight= http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... highlight= a 2 tejdny všeho možnýho zkoušení točení a různýho zkoumání stále nejsem spokojenej s mým wah pedálem. Ale už ty videa na youtube.com s wah nemůžu poslouchat a musel jsem vám nahrát můj wah. toto je "nejlepší" zvuk, který jsem našteloval. http://www.edisk.cz/stahni/18783/MIC-20 ... .06KB.html

1. clean amp
2. clean amp + wah morley classic
3. clean amp + wah morley classic + EHX Double Muff

Zapojení mám: kytara - efekt - wah
wah před efekt mi dělá to samý

kde je problém? wah?, kombo?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jaký EQ jsi měl při nahrávání nastavený? je to POŘÁD hodně ve výškách
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
60'Rock_N'_Roll

t-6
m-8
b-5
Naposledy upravil(a) 60'Rock_N'_Roll dne 31.07.2008 15:56, celkem upraveno 3 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak si zkus někde zahrát na jiný wah pedál, třeba jsi přecitlivělý na zvuk wahu a jen to nevíš :P

ne, vážně si někde zahrej na jiný wah pedál. pokud ti zvuk přijde lepší, e to v pedálu. pokud ne, je to v tvých uších :-)
60'Rock_N'_Roll

ale neříkej mi, že za tu nechutnost, co to vydává u trojky můžou výšky....eq to nebude...to sem zkoušel fakt hodně! dá se to reklamovat?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

prostě si nesedí Muff a Morley

to není na reklamaci, pokud každýá z nich hraje zvláště jak má :-) to je prostě zvuková nekompatibilita

když zapnu Dr.Q a do toho začnu kvákat Crybaby, taky to rve uši... a rozhodně mě nenapadlo to reklamovat. Che to zaprvé pořešit Eq - to máš - zadruhé pořešit nastavení efektů pokud to i pak dělá bordel, tak vyměníš bud´zkreslení, nebo kvákadlo - jednoduchá chemie
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No pre mna to na prvy posluch znie ako typicky zvuk kvakadla ZA skreslenim. Divne je, ak to robi aj pred skreslenim. Skus si zahrat bez toho Muffa a skreslenie zapnut na kombe.
Teda asi si to uz skusal, len sa mi proste nezda, za by to aj v takom zapojeni malo takto zniet ;)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
termyx

Příspěvek od termyx »

moc se omlouvam, ale hrozně sem se smál, když sem to slyšel :D
to a to a za chvíli zas tohle
60'Rock_N'_Roll

jako já vám moc děkuju za rady, ale ted sem hrál s tim kvákadlem před efekt, a wah sem vubec neslyšel. už mě to vážně se*e, asi prodám muffa
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

je to tím, že je wah za mufem.. fuzy maj na výstupu nízký napětí, pak to dělá poazvuky. Dej wah před fuzz, nebo dej mezi fuzz a wah booster/boofer. Pokud se ti zdá, ž před mufem to hraje napiču (já používám wah před velkým muffem a zvuk je grejt) tak to zkus na zkreslení z komba....
www.comictragedy.czweb.org/main.php - nahoře si v playeru pusť 1. ukázku... je tam sólo ve kterým hraju na Cry Baby před Big Muffem do zkreslenýho n¨kanálu. Jina se toho zvuku tak nelekejte, mikrák za 80kč a kombo za 3500, na lampu by to mělo víc koulí a míň zkreslení :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
60'Rock_N'_Roll

turbo_MaCk píše:je to tím, že je wah za mufem.. fuzy maj na výstupu nízký napětí, pak to dělá poazvuky. Dej wah před fuzz, nebo dej mezi fuzz a wah booster/boofer. Pokud se ti zdá, ž před mufem to hraje napiču (já používám wah před velkým muffem a zvuk je grejt) tak to zkus na zkreslení z komba....
www.comictragedy.czweb.org/main.php - nahoře si v playeru pusť 1. ukázku... je tam sólo ve kterým hraju na Cry Baby před Big Muffem do zkreslenýho n¨kanálu. Jina se toho zvuku tak nelekejte, mikrák za 80kč a kombo za 3500, na lampu by to mělo víc koulí a míň zkreslení :arrow:
já si muffa koupil kvuli tomu zkreslení, na kombu se mi totiž koc nelíbí, ale dík za radu
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jo jasný, to chápu... jen to zkus, jestli to dělá to samý a tedy jestli je problém vw WAhu, nebo v komunikaci s muffíkem
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
60'Rock_N'_Roll

turbo_MaCk píše:jo jasný, to chápu... jen to zkus, jestli to dělá to samý a tedy jestli je problém vw WAhu, nebo v komunikaci s muffíkem
vyzkoušel jsem a je to eftrémně agresivní, taky si myslim, že je problém ve wahu, a zapojit ho do smyčky? neni to nesmysl?
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

60'Rock_N'_Roll píše:
turbo_MaCk píše:jo jasný, to chápu... jen to zkus, jestli to dělá to samý a tedy jestli je problém vw WAhu, nebo v komunikaci s muffíkem
vyzkoušel jsem a je to eftrémně agresivní, taky si myslim, že je problém ve wahu, a zapojit ho do smyčky? neni to nesmysl?
Ve smyčce je wah ještě agrasivnější a vůbec takovej nepřirozenej- nedělá to wááá, ale kvííík
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“