basa vs. kytara

Precission, Jazz, Modern, ...
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

rianonn píše:A nebo třeba Primus
v rocku je to hodně třeba wanastovi vjecy song andělé :wink:
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
rianonn

Příspěvek od rianonn »

852563 píše:
rianonn píše:A nebo třeba Primus
v rocku je to hodně třeba wanastovi vjecy song andělé :wink:
A to myslíš vážně nebo si jen děláš srandu? Upřímně doufám že si děláš srandu... :)
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Basa je IMHO těžší.

Kytara má tak 4 kila, ale basa?A co teprv ta komba!!!! :lol:

Konec srandy, každý nástroj je těžký, když na něj chce někdo dobře umět :)
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Dariel píše:Kytara má tak 4 kila, ale basa?
Nechci, aby to vyznělo, že nějak rýpu, ale můžeš mi říct, co máš za kytaru, že má 4 kila? :lol:
4 kila má moje basa i s popruhem a to i se všema cvokama a plackama:-D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

rianonn píše:
Nechci, aby to vyznělo, že nějak rýpu, ale můžeš mi říct, co máš za kytaru, že má 4 kila? :lol:
Moje kytara taky váží 4kg - není to nic neobvyklého.
rianonn

Příspěvek od rianonn »

hmmm, mi to příjde na kytaru docela hodně, ale nemám důvod nevěřit:), jen mě to překvapilo a proto jsem chtěl i vědět, co to má za kytaru:)
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

rianonn píše:hmmm, mi to příjde na kytaru docela hodně, ale nemám důvod nevěřit:), jen mě to překvapilo a proto jsem chtěl i vědět, co to má za kytaru:)
Váženo před minutou - můj Squier BulletStrat má 3 kila.
4 jsem napsal, protože to psalo nejvíc lidí v topicu o hmotnosti kytar :D
Konec OT :)
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medvidek »

rianonn píše:
moje mahagonovy LPcko ma taky 4.1 kg kg +/- xD tak proc by ne :D
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Hmm, tak abych se taky vyjádřil... Na basu hraju teda jenom chvilku, takže těch poznatků není zas tolik, ale něco jsem nasbíral:

Řekl bych, že na basu je lehčí zahrát tak, aby to bylo použitelný, ale to je tak trochu nuda. Pak už bych řekl, že to bude tak nastejno, protože člověk prostě stejně zjistí, že když se chce zlepšit, tak musí cvičit a cvičit. Pak už dál nejde říct, co je těžší, jsou to prostě dva různý nástroje.

A jinak k tomu prvnímu příspěvku, opravdu jsem byl zezačátku dost nepříjemně překvapen fyzickou náročnosti hraní na basu (jsa poněkud útlé konstituce), ale zvyknout se na to dá :)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Dariel píše:
rianonn píše:hmmm, mi to příjde na kytaru docela hodně, ale nemám důvod nevěřit:), jen mě to překvapilo a proto jsem chtěl i vědět, co to má za kytaru:)
Váženo před minutou - můj Squier BulletStrat má 3 kila.
4 jsem napsal, protože to psalo nejvíc lidí v topicu o hmotnosti kytar :D
Konec OT :)
Dotaz: na čem jsi to vážil? (Na jaký váze?) Že bych si taky zvážil basu... :)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Mige11

Příspěvek od Mige11 »

Obdve veci sú robnako ťažké, nič tu nie je jednoduché teda aspoň podla mňa
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

můžu porovnat hraní na klasickou kytaru a na basu. Na klasiku jsem hrál v Zuš 7 let. Na basu hraju čtvrtým rokem. Ani jedno není jednoduché a ani jedno není jednodušší.

Všechno má svoje pro a proti. Ale oboje je hudební nástroj,který potřebuje hodně práce, aby jste hráli fakt dobře. Basa má možná jednu výhodu, že se na ni dá hrát stylem rytmického doprovodu s tím, že hraju pouze třeba základní tón akordu. Prostě jednoduchej hutnej spodek. Ale když budeš chtít hrát trochu něco složitějšího. TAk je to stejný jako každej jinej nástroj.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

aivn86 píše:můžu porovnat hraní na klasickou kytaru a na basu. Na klasiku jsem hrál v Zuš 7 let. Na basu hraju čtvrtým rokem. Ani jedno není jednoduché a ani jedno není jednodušší.

Všechno má svoje pro a proti. Ale oboje je hudební nástroj,který potřebuje hodně práce, aby jste hráli fakt dobře. Basa má možná jednu výhodu, že se na ni dá hrát stylem rytmického doprovodu s tím, že hraju pouze třeba základní tón akordu. Prostě jednoduchej hutnej spodek. Ale když budeš chtít hrát trochu něco složitějšího. TAk je to stejný jako každej jinej nástroj.
Stejně jako můžeš na kytaru jen strouhat baréčka :wink:
Toto je nekonečná debata. V kapele to máme ale jasný. Já obdivuju kytaristu, jak hraje, páč já bych to nedal a myslim, že i jemu sedí jak hraju já (aspoň doufám :) ) Takže tohle máme dávno vyřešený. Razím ale teorii, že kytarista zahraje na basu spíš, než ortodoxní basák na kytaru. Teda z mých zkušeností.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:
Stejně jako můžeš na kytaru jen strouhat baréčka :wink:
Toto je nekonečná debata. V kapele to máme ale jasný. Já obdivuju kytaristu, jak hraje, páč já bych to nedal a myslim, že i jemu sedí jak hraju já (aspoň doufám :) ) Takže tohle máme dávno vyřešený. Razím ale teorii, že kytarista zahraje na basu spíš, než ortodoxní basák na kytaru. Teda z mých zkušeností.
Máš pravdu v tom, ež kytarista by teoreticky víc věděl co kde na té base co zmáčknout. Důležitý ale taky je JAK na to hrát....na base je totiž mnohem víc slyšet nedynamika. Třeba když vezme kytarista do ruky mou basu, a začne do toho řezat trsátkem, leze z toho přebasovanej hutnej nesrozumitelnej bordel, každá nota jinak hlasitá, ale přitom an kytaru hraje velice dobře...když to ale vezme do ruky basák, hraje na to jemně s přehledem....(hezká ukázka to že "je to rukama")
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

KIWI píše: Máš pravdu v tom, ež kytarista by teoreticky víc věděl co kde na té base co zmáčknout. Důležitý ale taky je JAK na to hrát....na base je totiž mnohem víc slyšet nedynamika. Třeba když vezme kytarista do ruky mou basu, a začne do toho řezat trsátkem, leze z toho přebasovanej hutnej nesrozumitelnej bordel, každá nota jinak hlasitá, ale přitom an kytaru hraje velice dobře...když to ale vezme do ruky basák, hraje na to jemně s přehledem....(hezká ukázka to že "je to rukama")
Teď zas máš pravdu ty :wink: . Já když vemu do ruky kytaru, tak na ní hraju jakoby na basu. Prostě basový návyky no. I kytarista mi tuhle řek, že mam pěkný čistý tóny, že sou pěkně slyšet :). Ale to sou max 2 tóny dohromady. Jakmile mam hrát celej akord (třeba baréčkem nebo klasiku) a hrát na to jako na kytaru, tak to teda nic moc nedávám...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Kirk
Kontaktovat uživatele:

Re: rozhřešení

Příspěvek od Kirk »

COWBOY píše:Přátelé, neexistuje jednodušší, nebo složitější nástroj. Všechno je stejně těžké a na všechno se musí člověk naučit hrát. Pro člověka, který přechází z nástroje k jinému, mu připadá ten druhý těžší, protože se na něj musí učit prakticky od začátku a už do určité míry zapomněl na začátky s prvním. Dokonce ani hlasivky nejsou jednodušší nástroj, taky se je musíte naučit ovládat.....
Jinak souhlasím, že basáků a bubeníků je málo....nebo spíš dobrejch je málo
Zdaleka nejmin je poradnejch zpevaku!!!
Lidi, zpivejte trochu :D
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“