Dunivy dozvuk komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
twoflower

Dunivy dozvuk komba

Příspěvek od twoflower »

Zdravim,

mam moznost koupit 3 roky stare kombo Laney TF200. Zkousel jsem ho a prijde mi, ze kdyz hraju palm mute v nejnizsi pozici, tedy na otevrenou E, tak to pri vyssi hlasitosti neprijemne duni. Gain i Master jsem mel vytoceny tak na 60-70%, ekvalizer v polovine. Ve chvili, kdy jsem hral nejake vyssi power chordy, treba uz G, tak to bylo vyrazne lepsi, ale pri tom ecku to fakt docela dunilo. Vydavalo to takovy dozvuk, jakoby se to po uderu nejak rozkmitalo... To kombo ma lampu v preampu, ale tipnul bych si spise na problem se reprakem.

Chci se zeptat, jestli je tohle normalni u komb do cca 9000,-, nebo zda se tomu mam radsi vyhnout. Porovnaval jsem to s novym Laney LV200 (nastupce TF) a tam se tento problem take objevil, ale az pri vyssi hlasitosti.

Nemam s tim moc zkusenosti, takze diky za kazdou radu, ale rad bych slysel neco na zpusob "to kombo ma v hajzlu reprak/lampu..., ruce pryc", nebo "to je normalni u levnejsich komb, ze reprak trochu nestiha vykon zesilovace".

Dikec
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

to mi dělá i Randall s Mesinou když dám basy na 10 a hlasitost na 3 :lol: A klepou se i auta před domem.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, asi tak to zní, když se přeženou basy - teda z toho, jak jsem si to představil
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Moleek

Příspěvek od Moleek »

i když se nepřeženou basy... při vyššim gain už to PM neni tlumení, ale spíš pořádný sekání ...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
wifi112

Dozvuk - hučení

Příspěvek od wifi112 »

Nevěděl jsem, zda-li to mám zařadit mezi komba či kytary, protože nevím, jaký je toho důvod :).
Vlastním Peavey Vypyr 75 a k tomu Fokus Standart LP a můj problém zní takto: často se mi na jakýkoliv zkreslený režim po zahrání a utlumení (není to zvuk špatně utlumených strun) ozve jakýsi dozvuk, jakoby hučení (ano, vysvětluje se to špatně)... Pokud má někdo představu, co by to mohlo zapříčinit... Může to zavinit například špatný kabel? Vyzkoušel jsem 2 a musí se nechat, že oba jsou z levnější cenové kategorie a dělají identický dozvuk. Nadále, jestli za to nemůžou levné snímače - vzdáleností snímačů od strun to není, to mám vyzkoušené...
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.05.2013 9:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
wifi112

Re: Dunivy dozvuk komba

Příspěvek od wifi112 »

DODATEK, SROVNALOSTI: stačí drknout na struny, když je tlumím levou rukou a prostě to hučení naběhne, jde slyšet potom ještě nějakou sekundu....
Pokud to tedy začíná hučet a ztlumím kytaru, přestane to.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím, podle Tvého popisu to vypadá spíš na zpětnou vazbu na nějakém nízkém kmitočtu. Zkus stáhnout basy na minimum, když to bude stále stejné (o čemž pochybuji), vyzkoušej jinou polohu vzhledem k reproduktoru. Jestli hraješ v malé místnosti i to může být příčinou. Nehledej chybu v "hardweru". Kabel může ubírat výšky, způsobovat různý praskot, ale nemůže být příčinou "dunivého dozvuku komba" :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
wifi112

Příspěvek od wifi112 »

basy se stáhly a i když jsem hrál s velkým odstupem (6m kabel) tak to dělalo furt :(
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Bude to zpětná vazba. Mi se tohle stávalo, když jsem zapomněl zapnuté kombo a kytaru opřenou o zeď. Třeba ve dvě v noci jsem musel vstát a nahatej mastit do "zkušebny" to všecko povypínat. Barák se doslova třásl. A sousedi také měli radost.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

martina72 píše:Bude to zpětná vazba. Mi se tohle stávalo, když jsem zapomněl zapnuté kombo a kytaru opřenou o zeď. Třeba ve dvě v noci jsem musel vstát a nahatej mastit do "zkušebny" to všecko povypínat. Barák se doslova třásl. A sousedi také měli radost.
Tys nechaval zapnute kombo se zapojenou kytarou a klidne sis odesel, pryc, domu, jen tak, a vesele to vazbilo. To ne :lol:
Navrhuji ban :lol: :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“