Na světle nejde poznat, jestli je efekt zapnutý

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Na světle nejde poznat, jestli je efekt zapnutý

Příspěvek od rotten77 »

Teď v létě se objevila další nevýhoda používání efektů :-) Když hrajeme někde venku (a svítí slunce) tak není na efektech poznat, jestli jsou zaplé, nebo ne. Rozdíl mezi diodou, která svítí a která nesvítí je na slunci téměř nulový a čumět pořád na pedalboard, abych to rozeznal se mi fakt nechce... Navíc každý efekt jiná "svítivost".

Existuje nějaké řešení (kromě tohok, že bych třeba nad pedalboard přidal nějaké stínítko), jak tohle vyřešit?

Moje představa by byla asi taková:
Bílé nalepovací sklíčko se strukturu, jakou mají třeba odrazky, o průměru cca 1cm. To bych nalepil přes diodu na efektu. Pokud by byl efekt vypnutý, bylo by vidět pouze tohle bílé sklíčko. Pokud by byl zanputý, tak by se celé sklíčko (díky "odrazkové" struktuře) rozsvítilo celé... co?
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já bych udělal nějaké stínítko z papíru a nalepil izolačkou.... něco provizorního, podle mě venku nebudeš hrát nějak často ne?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mjkl píše:Já bych udělal nějaké stínítko z papíru a nalepil izolačkou.... něco provizorního, podle mě venku nebudeš hrát nějak často ne?
Zas tak často ne, ale může se to stát i v moc osvětleném klubu, pódiu...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No tak rada lidi to vyresila tak, ze jednoduse nechala instalovat silnejsi diody. Mel jsem kdysi na panem Smrckou modifikovanem Deucetone RATovi i ty modre diody a muzu ubezpecit, ze to na primem slunku sviti docela solidne, ve tme to dost oslnovalo, ze mi zustavaly nejakou chvili "obtisknute" diody v ocich jeste par vterin, kdyz jsem se podival jinam ...

... ale chapu, ze prekopavat vsechny efekty by asi nebylo nejidealnejsi. Na druhou stranu, vsechny efekty by svitily stejne a bylo by po problemu.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

tohle tam nacpi a bude to podle mě ok :D

http://diody.mujobchod.info/?p=products ... ategory=10
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Já bych doporučil zezadu na krabky nalepit kartonové stínítko. Já osobně bych silnější LEDky nemoh mít. Mě osobně dělá svit LED-diod docela blbě, takže si LEDky jestě přelepuju, aby mě nezůstávaly v očích.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Co se tý odrazky týče, tak nevim jestli by se rozsvítila celá, ale bylo by tam něco červený, tak by se to poznalo. Kdežto červená dioda je červená i vyplá....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Mjkl píše:tohle tam nacpi a bude to podle mě ok :D

http://diody.mujobchod.info/?p=products ... ategory=10
Sám si vypal oči 3W-tem :)
Obrázek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

3W LED? Osvětlovač se nemusí snažit :lol: Celé podium osvětlené jenom tvým efektem. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“