Vyplatí se kupovat origo floyd rose?
Pravidla fóra
Vyplatí se kupovat origo floyd rose?
Čau mám dotaz mám teď na svém jacksonu licensované tremolo floyd rose..chci se zeptat vyplatí se investovat do originálu?dík
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na kvalitě toho co máš. Kamarád si na kytaru namontoval nějaké levnější licencované a po dvou týdnech ho zašpalkoval a udělal z něj jednozvratné protože se mu při používání strašně rozlaďovalo. Navíc se mu začal kousek vyštipovat. Pokud tedy Jackson montuje podobný šunt tak se investice do dražšího vyplatí. Pokud ho tedy používáš.
Floyd
Není Licensed jako Licensed. Na Jacksonu '94 mám kopii od japon. firmy Takeuchi s logem Jackson, celkově průměr.
Kameny jsou totiž z litého zinku, a do něj časem struny otlačí drážky, tak pak třeba ta struna nejde pořádně dotáhnout a vytrhne se z kamenu. Šrouby už jsou všechny měněné.
Lepší kopie mají kameny z oceli nebo mosazi (možná i bronzu). Origo floyd je myslím má z mosazi. Špatná zpráva je, že u nás prodávané náhradní kameny jsou taky zinek, aspoň co jsem viděl.
Základna může být taky velice různá, někdy je to dvojka měkký plech, jindy trojka tvrdá kalená, zatím spolehlivě vypydá i litá Zn základna s vloženými kalenými břity (taky třeba tremola Ibanez). Takže se podívejte, jak moc jsou styčné plošky trn/břit otlačené. Pokud viditelně, je to měkota.
Vyskytují se i napodobeniny, kde není struna v tremolu přišroubována, ale provlečna dutou imitací utahovacího šroubu. Snadnější výměna strun, nižší stabilita ladění.
Sustain block je většinou taky zinek, origo snad mosaz. Doporučuji zkontrolovat dotažení šroubů mezi základnou a blokem, jsou schované pod kameny.
Přeberte si to, a hlavně dotahujte s rozumem, ať nestrhnete závit - hlavně v tom zinku.
Kameny jsou totiž z litého zinku, a do něj časem struny otlačí drážky, tak pak třeba ta struna nejde pořádně dotáhnout a vytrhne se z kamenu. Šrouby už jsou všechny měněné.
Lepší kopie mají kameny z oceli nebo mosazi (možná i bronzu). Origo floyd je myslím má z mosazi. Špatná zpráva je, že u nás prodávané náhradní kameny jsou taky zinek, aspoň co jsem viděl.
Základna může být taky velice různá, někdy je to dvojka měkký plech, jindy trojka tvrdá kalená, zatím spolehlivě vypydá i litá Zn základna s vloženými kalenými břity (taky třeba tremola Ibanez). Takže se podívejte, jak moc jsou styčné plošky trn/břit otlačené. Pokud viditelně, je to měkota.
Vyskytují se i napodobeniny, kde není struna v tremolu přišroubována, ale provlečna dutou imitací utahovacího šroubu. Snadnější výměna strun, nižší stabilita ladění.
Sustain block je většinou taky zinek, origo snad mosaz. Doporučuji zkontrolovat dotažení šroubů mezi základnou a blokem, jsou schované pod kameny.
Přeberte si to, a hlavně dotahujte s rozumem, ať nestrhnete závit - hlavně v tom zinku.
Za tu cenu se daj pořídit nový snímače/efekty atd... Do předraženého Floyd Rose bych to necpal... Stejně budeš někdy kupovat jinou kytaru ne? Lepší [teda jestli už nehraješ na nějakou hodně dobrou], tam bude to Floyd Rose odolnější a bude líp ladit, ale jestli ti stačí to co máš, tak jak jsem psal nahoře, tak investuj radši do něčeho jiného... To je celkem dost money...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo je to DK2M dinky http://kytary.cz/jackson-dk2m-dinky/938 ... 00:0:0:1:0 akorát že když sem ji kupoval stála 15...