5strun a slap?
Pravidla fóra
5strun a slap?
Caw, zajímalo by mě, jak se hraje na pětistrunku slap? Hrál jsem na 4 čtyřku trsátkem (jenže to je docela vo ničem), pak jsem přešel na prsty + slap. Ale teď mě čím dál víc láká pětistrunka (třeba tahle http://eshop.kytary.cz/IBANEZ-SR-765-ak ... Ibanez:2:0 )
Hrál jsem napřed hodně Green Day, pak jsem přešel na Red Hot Chili Peppers....
A vůbec na nějaký písničky si potřebuju podladit, ale to by zřejmě pětistrunka nevyřešila - ale vůbec, jakej je rozdíl při hře na pětistrunku a čtyřstrunku? (vzdálenost strun, pocit apod.) Ještě jsem na ni nehrál, asi si zajdu někam do hudebnin určitě...ale chtěl bych znát váš názor a taky jak se na pětistrunkuje slapuje. Nejsem čistě slapper, ale taky občas slapuju...Díky za názory
Hrál jsem napřed hodně Green Day, pak jsem přešel na Red Hot Chili Peppers....
A vůbec na nějaký písničky si potřebuju podladit, ale to by zřejmě pětistrunka nevyřešila - ale vůbec, jakej je rozdíl při hře na pětistrunku a čtyřstrunku? (vzdálenost strun, pocit apod.) Ještě jsem na ni nehrál, asi si zajdu někam do hudebnin určitě...ale chtěl bych znát váš názor a taky jak se na pětistrunkuje slapuje. Nejsem čistě slapper, ale taky občas slapuju...Díky za názory
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
No já si mylsím, že v tom rozdíl kurňa je. Mám 5ku a na 4ku už skoro neumím zahrát. Fakt je, že mám o hodně menší rozteč mezi strunami. Myslím si, že na pětku se hraje pohodlněji, pač máš struny blíže k sobě a je to takové rychlejší. Ale musíš se naučit hrát s "háčkem". Pač to je pěkná sviňucha a musíš na ni jemně 
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě to vůbec nečinilo problém, pač hrávám i na španělku, takže jsem na menší rozteče zvyklej. Spíš mám teď problém hrát na čtverce pač je ot hrozně daleko od sebe
. Hlavní rozdíl je v tom, že si člověk zvykne na to, že může hrát na háčku, a když si pak chceš zahrát nějakou svoji figuru na 4ce, tak zjistíš, že nemáš na čem.
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
- GeorgeXL
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/georgexl
Akorát slap na hrubém H už zní dost dutě.Nesst píše:Jo a s tím slapem. No jde to. Ale záleží na konkrétní base. Je to sice obecně těžší než na 4ce, ale jde to.
GeorgeXL
baskytara: IBANEZ BTB 405QM-HS + Fender American Jazz Bass V RW 3TSB, 5-string
kombo: TC Electronic BG250-115, 250 W + Boss ME-50 (multiefekt)
struny: Northern Light Strings ML5 40-125
baskytara: IBANEZ BTB 405QM-HS + Fender American Jazz Bass V RW 3TSB, 5-string
kombo: TC Electronic BG250-115, 250 W + Boss ME-50 (multiefekt)
struny: Northern Light Strings ML5 40-125
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
pětka
Myslim že člověk si musí vždycky zvyknout (ale to je tak pár dní, ono se zvyká i když si člověk koupí jinou basu se stejnym počtem) Na prsty je to určitě lepší, Hčko se využije i když nehraješ hluboký tóny... Hlavně to musí bějt kvalitnější nástroj aby H znělo dobře a aby hezky znělo trhání (při slapu) Ačka popř. Ečka. S tim slapem je to ze začátku divný, hlavně když to má menší rozteč strun al taky se na to dá zvyknout a myslim že pětka basa je supr
Může se stát, že prostě na pětku nepůjde slapovat ...ze technických důvodů? Že ty struny budou fakt moc blízko u sebe? (konkretně mě zajíma Ibanez K5)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Dobrej kamos ma 5strunku Peavey a slapuje normalne... I ja jsem to zkousel, ale technika asi nebyla nic moc
neposoudim... Ale slapu na 5ce bych se nebal.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
NO mně se zdá že on slapuje jen jako palce ty spodní struny. Ukazováčkem ani moc netrhá, ne?Nesst píše:No vzhledem k tomu, že se dá hrát slap i na elektrickou kytaru, tak to na basu jít musí. A konkrétně u K5 bych se nebál, když je to signovaný Fieldym, kterej hraje převážně slapem (i když on ho hraje trochu jinak, ale furt je to slap)
Basa Peaveay? To existuje?Wohma píše:Dobrej kamos ma 5strunku Peavey...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Já taky moc ne (i když trošku víc než ty) ale horzně se mi líbí K5...ta ksi zjištuju co nejvíc.
Jo a nevíte jaké m átovární ladění? Normální nebo zrovna o ton podladěne jako to má Fieldy? Na stránkách Ibanezu to není...
Tak já mám pětku ten Fokus V950 a tvarově mi to připadá, že je to kopie nějaký ibanezky. A mě osobně by se slapovalo líp na base s větší roztečí strun. (možná je to i tím, že slapovat skoro neumím)Těžko říct. Ale rozhodně není slap na pětce nějakej problém. Naučit se dá cokoliv.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Fieldy ma vsecko o ton myslim.A ta technika slapovani u nej je myslim power slap - prilozis ruku kolmo ke strune,slapnes hlubokou a kmitnes druhou stranou ruky proti strune (to vytvori tlumenou notu) - ruka se ti kolyba ze strany na stranu pak do toho dostanes grif a muzes takhle ject dokola v husty rychlostiKIWI píše:Jo a nevíte jaké m átovární ladění? Normální nebo zrovna o ton podladěne jako to má Fieldy? Na stránkách Ibanezu to není...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder