V 18 do hudební školy?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
exlama

V 18 do hudební školy?

Příspěvek od exlama »

Četl jsem tu názory na to jestli má cenu začínat v 18 a většinou padlo že ano s čím souhlasím .Jelikož my bude taky za chvili 18 tak je to muj připad a chtěl jsme se to pořádně naučit a hodně lidí mi radilo abych šel do nějaké hudební školy nebo nějaky kurz ale když jsem tam viděl ty školaky jak dobře hráli a ja teprve začínám:lol: .... jaky váš nazor na tohle ?
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

No tak musíš se zeptat jestli vůbec berou 18-ti letý, protože do 18 let to dotuje stát a od 18 let je to o poznání dražší. Některý školy na to berou ohled :wink:
exlama

Příspěvek od exlama »

B.Mikey píše:No tak musíš se zeptat jestli vůbec berou 18-ti letý, protože do 18 let to dotuje stát a od 18 let je to o poznání dražší. Některý školy na to berou ohled :wink:
dobra připominka na tohle jsem nemyslel dik
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

exlama píše:
B.Mikey píše:No tak musíš se zeptat jestli vůbec berou 18-ti letý, protože do 18 let to dotuje stát a od 18 let je to o poznání dražší. Některý školy na to berou ohled :wink:
dobra připominka na tohle jsem nemyslel dik
Berou, je to dražší, a je to myslím jen na 3 roky-
exlama

Příspěvek od exlama »

nasel jsme si jednu a ta je soukromá...to asi bude dost drahe nevi nekdo tak pribilznou cenu jelikoz jejich web bouzel nejede
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

k em cenam:
6-15 let = cca 2000(+-1000, zalezi na regionu, v Praze to byvaj ty 2)
15-26 let nestudujici = cca 10 000
15-26 let student stredni skoly = cca 2000
18-26 let student vejsky = cca 10 000
+26 let... to nevim :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Co já vím tak v u nás v Třebíči na ZUŠ není problém ani s dospělýmí študenty. Cena je tuším dokonce stejná jako u normálních malej šklebáků. Jinak z osobní zkušenosti opravdu doporučuju studovat pod dohledem dobrýho učitelele. Je to fakt lepší. Ale hrozně moc to ovlivní jakej ten učitel je.

Ale to že je ti 18 rozhodně není překážkou ve studiu hry na jakejkoliv nástroj.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

no ale záleží taky co cheš hrát ? v zušce do tebe budou hustit bacha a podobný *račky.pokud se tam chceš naučit akordy tak na to zapomen :-D ty tě tam nenauči (mě za 7 let nenaučily)
je to spiš o technice a vybrnkávání BEZ TRSATKA
Už nehraju, pouze poslouchám ...
exlama

Příspěvek od exlama »

Rainmaker píše:no ale záleží taky co cheš hrát ? v zušce do tebe budou hustit bacha a podobný *račky.pokud se tam chceš naučit akordy tak na to zapomen :-D ty tě tam nenauči (mě za 7 let nenaučily)
Jenom tohle snad zaklad kytary jsou taky akordy ...
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já narazil na skvělýho učitele a ten se mě zeptal co poslouchám a od toho se odvíjela celá výuka...takže Stetina, něco maálo Nirvany a KISS...

Ale včera sem byl svědkem: Do lidovky přišel kluk, Číňan, fajn sympaťák že se chce naučit hrát na kytaru (18 let) že zkoušel klasiku, ale ta ho nebavila a chce teda hrát rock´n´roll a blues a podobně. No totálně ho vyfakovali že ho nevezmou že maj plno...tekže nespoléhej na to že tě 100% vezmou.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Rainmaker píše:no ale záleží taky co cheš hrát ? v zušce do tebe budou hustit bacha a podobný *račky.pokud se tam chceš naučit akordy tak na to zapomen :-D ty tě tam nenauči (mě za 7 let nenaučily)
neikal bych sracky, me treba klasika prijde o dost efektnejsi(ted zrovna nemyslim bacha, toho moc nemusim) a pusobivejsi nez elektrika, ale to je ovsem vec nazoru :)

B.M: Tak kdyz meli plno...
drStanek

Příspěvek od drStanek »

B.Mikey píše: Ale včera sem byl svědkem: Do lidovky přišel kluk, Číňan, fajn sympaťák že se chce naučit hrát na kytaru (18 let) že zkoušel klasiku, ale ta ho nebavila a chce teda hrát rock´n´roll a blues a podobně. No totálně ho vyfakovali že ho nevezmou že maj plno...tekže nespoléhej na to že tě 100% vezmou.
Tak přesně tohle se mi stalo, když jsem se chtěl letos přihlásit na housle :cry: ....
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

No právě že podle mě plno neměli...prostě s nim zametli
drStanek

Příspěvek od drStanek »

To v tom mém případě pravdědpodobně plno měli. Byla tam taková simpatická učitelka a simpaticky mi vysvětlila, že mají plno z toho důvodu, že během prázdnin dala jedna její kolegině, která na místní hudebce taky učila na housle dala výpověď a že se teď prostě všechny její bývalí žáci nabalili na ni.

Dost mě to mrzelo ... :cry:
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

B.Mikey píše:No právě že podle mě plno neměli...prostě s nim zametli
tak to je zas o lidech, no...
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Však jasně...je lepší se o tom informovat už v červnu nebo o prázdninách, třeba na mý 1. lidovce sem se informoval až v září a v pohodě a teď sem na umělecký a musel sem podat přihlášku už začátkem června...
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Já osobně si myslím, že nejlepší je nějakej učitel co to dělá soukromě (si třeba přividělává při konzervatoři a tak) je to sice asi 2x dražší, ale zase fakt naučí, a po nějakém čase si vybereš co chceš hrát a on ti jenom radí, pomáha a nosí noty, já sem jako malej chodil pul roku do lidušky :D a nic horšího sem nezažil, sem tam dycky byl 1x tydně s týpkem, který uměl víceméně h***o (vlastně ani nvm co tam dělal, kdyz moc hrat neuměl :D ) a za toho půl roku jsem se nic nenaučil, teda neříkám, že by v tehletěch hud. skolach museli být zákonitě vždycky blbý učitelé, ale spíš mi to příjde jako sázka do loterie(bud to vyjde a dostanes nekoho dobryho, anebo nejakyho pošuka jako ja :D )
exlama

Příspěvek od exlama »

LukyTukySpeky píše:Já osobně si myslím, že nejlepší je nějakej učitel co to dělá soukromě (si třeba přividělává při konzervatoři a tak) je to sice asi 2x dražší, ale zase fakt naučí, a po nějakém čase si vybereš co chceš hrát a on ti jenom radí, pomáha a nosí noty, já sem jako malej chodil pul roku do lidušky :D a nic horšího sem nezažil, sem tam dycky byl 1x tydně s týpkem, který uměl víceméně h***o (vlastně ani nvm co tam dělal, kdyz moc hrat neuměl :D ) a za toho půl roku jsem se nic nenaučil, teda neříkám, že by v tehletěch hud. skolach museli být zákonitě vždycky blbý učitelé, ale spíš mi to příjde jako sázka do loterie(bud to vyjde a dostanes nekoho dobryho, anebo nejakyho pošuka jako ja :D )
Asi si mel teda pořádnou smůlu :lol:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

LukyTukySpeky píše:Já osobně si myslím, že nejlepší je nějakej učitel co to dělá soukromě (si třeba přividělává při konzervatoři a tak) je to sice asi 2x dražší, ale zase fakt naučí, a po nějakém čase si vybereš co chceš hrát a on ti jenom radí, pomáha a nosí noty, já sem jako malej chodil pul roku do lidušky :D a nic horšího sem nezažil, sem tam dycky byl 1x tydně s týpkem, který uměl víceméně h***o (vlastně ani nvm co tam dělal, kdyz moc hrat neuměl :D ) a za toho půl roku jsem se nic nenaučil, teda neříkám, že by v tehletěch hud. skolach museli být zákonitě vždycky blbý učitelé, ale spíš mi to příjde jako sázka do loterie(bud to vyjde a dostanes nekoho dobryho, anebo nejakyho pošuka jako ja :D )
kdyz si vyberes nejakou vetsi skolu, kteoru ti treba doporuci znamy, vetsinou tam uci kvalitni ucitele. Musi na to prinejmensim mit aprobaci, takze vetsina lam odpadne timto. Soukromyho ucitele muze delat kazdej, ja se soukromou ucitelkou houslistkou ztratil cca 4 roky hry na klavir(ne ze bych je vylozene zttratil, ale za rok u ty co mam ted jsem se naucil vic nez za tech 6 predchozich dohromady :D )
takze ja bych volil lidusku, STATNI lidusku, a to nejakou vetsi, pricemz bych se tam poptal klidne i nahodne jdoucich ucitelu, ktery ucitel ten dany nastroj uci hodne dobre. A to oni vedi ;) .
ale soukromyho uctele muze delat opravdu kazdej...
exlama

Příspěvek od exlama »

Asanoth píše:
kdyz si vyberes nejakou vetsi skolu, kteoru ti treba doporuci znamy, vetsinou tam uci kvalitni ucitele. Musi na to prinejmensim mit aprobaci, takze vetsina lam odpadne timto. Soukromyho ucitele muze delat kazdej, ja se soukromou ucitelkou houslistkou ztratil cca 4 roky hry na klavir(ne ze bych je vylozene zttratil, ale za rok u ty co mam ted jsem se naucil vic nez za tech 6 predchozich dohromady :D )
takze ja bych volil lidusku, STATNI lidusku, a to nejakou vetsi, pricemz bych se tam poptal klidne i nahodne jdoucich ucitelu, ktery ucitel ten dany nastroj uci hodne dobre. A to oni vedi ;) .
ale soukromyho uctele muze delat opravdu kazdej...
stačí když je když je ten soukromý učitel o lekcí dál něž jeho žak ..pak to muže dělat fakt každý :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“