Domácí hraní přes Kombo a PC
Pravidla fóra
Domácí hraní přes Kombo a PC
Čus. Rodině došla trpělivost a chtějí se mě zbavit ! Musím vymyslet jak cvičit doma potichu ! Mám kombo a Pc na kterém mi jde buď guitar pro nebo jiné podehrávky potřeboval bych co nejlepší metodou tyto dva přístroje nacpat do sluchátek. Prosím poraďte. Pokud dlouho nebudu odpovídat už se snažit nemusíte jsem z bytu pryč. Dále by mě zajímal nějaký dobry software, který by dokázal z mp3 nebo audio CD vytáhnout jen nástroje co potřebuji. Nebo spíš aby vytáhl kytaru a zbytek nechal ať si můžu pěkně cvičit. Diky a čus[/b]
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Nojo prekérní situace 
ale k věci. popiš víc to kombo.Jestli má line out nebo sluchatkovej výstup.
Jestli má line out výstup můžeš ho propojit se zvukovkou. Do zvukovky napojíš sluchátka a pak jedeš
Program na vysekání kytary z mp3 defacto neexistuje - myslím pro nás běžné lidi
proto se na netu povalují tkzv backing tracks, kde uz je ta kytara vysekana. napriklad www.guitarbt.com nebo www.guitarbackingtrack.com
ale k věci. popiš víc to kombo.Jestli má line out nebo sluchatkovej výstup.
Jestli má line out výstup můžeš ho propojit se zvukovkou. Do zvukovky napojíš sluchátka a pak jedeš
Program na vysekání kytary z mp3 defacto neexistuje - myslím pro nás běžné lidi
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kombo je Marshall AVT 100 vystup má (i na sluchatka má)to je sice pravda ale zvukovka je sracka ze si obcas i radsi pustim PC speaker
koukal jsem na nějaky zvukovky ale vypadaj jak chobotnice ze star worsu. Npr http://kytary.cz/m-audio-delta-1010-lt- ... 77:0:0:1:0. Nebude lepsi to tahat pres mixak (nebo jine zarizeni) pro docileni kvalitnejsiho zvuku nez z me zvukovky(preci jenom prevadeni z AD / DA neni to prave orechove).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takovou zvukovku k tomu ani nepotřebuješ. Stejně tam bude jenom jako "spojka" mezi kombem a sluchátkama, takže v poho.Litai píše:Kombo je Marshall AVT 100 vystup má (i na sluchatka má)to je sice pravda ale zvukovka je sracka ze si obcas i radsi pustim PC speakerkoukal jsem na nějaky zvukovky ale vypadaj jak chobotnice ze star worsu. Npr http://kytary.cz/m-audio-delta-1010-lt- ... 77:0:0:1:0. Nebude lepsi to tahat pres mixak (nebo jine zarizeni) pro docileni kvalitnejsiho zvuku nez z me zvukovky(preci jenom prevadeni z AD / DA neni to prave orechove).
Takže jak psal pupack, normálně napoj sluchátkový výstup z komba do Line-In na zvukovce a sluchátka si dej klasicky do výstupu na zvukovce.
Jenom si pohlídej, potazmo vylaď, nastavení hlasitostí v nastavení Windows (pokud teda máš) - konkrétně "Vstup vnějšího zdroje" a Mono, nebo Stereo Mix
Hraju na kytary a mašinky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sluchatka s metronomem? Do toho bych určitě nešel. Jako metronom ti dobře poslouží i Guitar Pro.
Co se týká sluchátek. Asi ti budou plně dostačovat Hi-Fi sluchátka (studiová nevyužiješ). Podíval bych se po značkách AKG, Senheiser. Ale ve sluchátkách se moc nepohybuju, takže tady ti moc neporadím.
http://kytary.cz/zvukovit-technika/sluc ... 85:0:0:1:0
Co se týká sluchátek. Asi ti budou plně dostačovat Hi-Fi sluchátka (studiová nevyužiješ). Podíval bych se po značkách AKG, Senheiser. Ale ve sluchátkách se moc nepohybuju, takže tady ti moc neporadím.
http://kytary.cz/zvukovit-technika/sluc ... 85:0:0:1:0
Hraju na kytary a mašinky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7327Litai píše:Teď bych se chtěl poptat. Jestli používáte i nějakej softwary na modulaci zvuku (efekty atd..)
K tomu bys ale tu lepší zvukovku už potřeboval.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
mimochodem pokud bys chtel i nadale hrat pres PC do sluchatek - oporucuju spise nejaky multiefekt ktery ma USB pripojeni - imho lepší a ani né tak drahé řešení než kombo line outem do zvukovky. Odpadne ti tak starost se zvukovkou, drahym sofwarem na modulace a latencí (spozdenim) atd.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Re: Domácí hraní přes Kombo a PC
něco se veze na listopad 2008 ale cenu mužeme hadatLitai píše:..... Dále by mě zajímal nějaký dobry software, který by dokázal z mp3 nebo audio CD vytáhnout jen nástroje co potřebuji. Nebo spíš aby vytáhl kytaru a zbytek nechal ať si můžu pěkně cvičit. Diky a čus[/b]
http://www.korg.cz/produkty.php?vox=1&p ... _archive=N
Chlapíku díky moc !!
Tak tahle věcička splňuje úplně všecho co jsem kdy potřeboval a bylo by naprosto supr to někdy mít . Ale to jsem jen snil. Tohle je fakt bomba. Jaký máte názer ?? Existuje i ještě jiná podobná hračka ??
Teď jsem koukal na videa atd.. jak to funguje a moc se mi to líbí. Uvažuji o koupi. Zatím jsem to v čechách prodávat neviděl, ale na internetu se to vesele povaluje dokonce s poštovným zdarma. Jen bych potřeboval aby v USA zase krachlo pár bank nebo se opět zvětšila hypoteční krize aby dolar zase klesnul
Tak tahle věcička splňuje úplně všecho co jsem kdy potřeboval a bylo by naprosto supr to někdy mít . Ale to jsem jen snil. Tohle je fakt bomba. Jaký máte názer ?? Existuje i ještě jiná podobná hračka ??
Teď jsem koukal na videa atd.. jak to funguje a moc se mi to líbí. Uvažuji o koupi. Zatím jsem to v čechách prodávat neviděl, ale na internetu se to vesele povaluje dokonce s poštovným zdarma. Jen bych potřeboval aby v USA zase krachlo pár bank nebo se opět zvětšila hypoteční krize aby dolar zase klesnul
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě je možnost pořídit si tohle http://kytary.cz/line6-toneport-gx/98278/?SE650:0:0:1:0
Zvukovku nepotřebuješ, zvuk leze z té krabičky. V softwaru si vyladíš jakýchceš zvuk. Teoreticky by to mělo fungovat i třeba s Cubase, takže by se měly dát použít i jiné simulace (přes VST).
Zvukovku nepotřebuješ, zvuk leze z té krabičky. V softwaru si vyladíš jakýchceš zvuk. Teoreticky by to mělo fungovat i třeba s Cubase, takže by se měly dát použít i jiné simulace (přes VST).
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
má to umět odejmout/vyjmout/oddělit/ z oblíbenýho songu kytarovej part a dál tradičně zpracovat (tempo atd)
je jasný že je to jenom algoritmus a bude se to chovat na každým songu jinak ale uplně nanic to asi nebude
ty party u toho jsou podle mě právě tímto programem vyextrahovaný ze songů, něco jako ukázka co to umí, demo nebo tak
.. no jestli někdo máte zkušenosti tak je sem hoďte
je jasný že je to jenom algoritmus a bude se to chovat na každým songu jinak ale uplně nanic to asi nebude
ty party u toho jsou podle mě právě tímto programem vyextrahovaný ze songů, něco jako ukázka co to umí, demo nebo tak
.. no jestli někdo máte zkušenosti tak je sem hoďte
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
teda tak sem vlezl na youtube.com napsal tam jamvox a nevycházim z úžasu
ale kdo na to má pořád brát peníze
každopádně podle těch videí to pracuje parádně co se toho vysekávání kytarových partů týká... super věc na domácí jam a hraní!
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele: