Malý dotaz ohledně držení G
Pravidla fóra
Malý dotaz ohledně držení G
Má se držet ukazováčkem, prostředníkem a prsteníkem nebo prostředníkem, prsteníkem a malíčkem ? a pojuď držím první variantu (v kulatých závorkách) není to špatně? někde sem četl, že se z nějakýho důvodu má držet bez ukazováčku (v lomených závorkách)...
--3 (3) /4/
--0
--0
--0
--2 (1) /2/
--3 (2) /3/
--3 (3) /4/
--0
--0
--0
--2 (1) /2/
--3 (2) /3/
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Záleží na to, jak se ti to hraje lépe...
Pokud hraju jen 3. pražec na tenkém éčku, držím ho prsteníkem, když hraju 3. ja éčku i háčku, držím to prsteník + malík. Držet malíkem jen éčko a nechávat prázdné háčko mi přijde zbytečné, ale tak taky do jde, když třeba chceš tím prsteníkem něco přiklepávat nebo tak - taky to jde.
Pokud hraju jen 3. pražec na tenkém éčku, držím ho prsteníkem, když hraju 3. ja éčku i háčku, držím to prsteník + malík. Držet malíkem jen éčko a nechávat prázdné háčko mi přijde zbytečné, ale tak taky do jde, když třeba chceš tím prsteníkem něco přiklepávat nebo tak - taky to jde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já hraju tzv. "cigánské géčko"
Kód: Vybrat vše
--3 (prsteníček)
--0
--0
--0
--2 (ukazováček)
--3 (palec)- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
To je dobrá prasárna do toho rvát i ten ukazovák, to se musí držet fakt pohodlně. Orignál cikán-G se struna A tlumí tím palcemPajur píše:já hraju tzv. "cigánské géčko"Kód: Vybrat vše
--3 (prsteníček) --0 --0 --0 --2 (ukazováček) --3 (palec)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no dobře, tak hraju Pajurovo GéčkoNero píše:To je dobrá prasárna do toho rvát i ten ukazovák, to se musí držet fakt pohodlně. Orignál cikán-G se struna A tlumí tím palcemPajur píše:já hraju tzv. "cigánské géčko"Kód: Vybrat vše
--3 (prsteníček) --0 --0 --0 --2 (ukazováček) --3 (palec)
nebo já nevím, už jsem na to zvyklý, na fotce to vypadá že tím palcem tlumím áčko, ale netlumím..
http://pictureup.cz/picture/115121151211512DSC01149.JPG
//soráč za velikost obrázku, ale je to narychlo tudíž jsem to nijak nezmenšoval..
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
U mě cigogéčko bylo vždycky:
3 uk
3 uk
4 prost
5 mal
5 prsten
3 palec
Kterou z variant (lomený nebo kulatý závorky) si vyberete je jenom podle pohodlí, někdo sem čet, že ta s volným ukazováčkem je lepší pro přehmatávání, ale já už sem si zvyknul na tu druhou a problémy s přehmatáváním nemám...
3 uk
3 uk
4 prost
5 mal
5 prsten
3 palec
Kterou z variant (lomený nebo kulatý závorky) si vyberete je jenom podle pohodlí, někdo sem čet, že ta s volným ukazováčkem je lepší pro přehmatávání, ale já už sem si zvyknul na tu druhou a problémy s přehmatáváním nemám...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
No tohle máš normální barré, akorát to držíš s palcem přes. Takhle to držim já (akorát mám na D prsteník, A tlumim palcem a malík volnej). Jinak pokud vim tak cikánský géčko je to co říkal Nero.weselow píše:U mě cigogéčko bylo vždycky:
3 uk
3 uk
4 prost
5 mal
5 prsten
3 palec
Když už jsme u těch palců, tak přestože je to mnohdy "výhodnější" ho používat na hraní basovejch strun, tak nemá smysl to tam rvát za každou cenu. Když hraju třeba struny E A tak to normálně držim s palcem pod, je to tak výhodnější.
--4
--3
--0
--0
--1
--2
sorry možná to dělám blbě, ale jako G mi to nezní...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
To co řikáš ty, tomu zase řikám Hendrixovo géčko
a taky to hraju, to "moje" cigánský nepoužívám. A to co ti nezní... ty čísla nejsou pražce ale prsty 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
To sme se spíš asi nepochopili, já jsem se to snažil napsat ve stejný hatmatilce jako tazatel. 
--3 (malík)
--3 (prsteník)
--0
--0
--2 (ukazovák)
--3 (prostředník)
Už je to lepší?
// weselow: Předběhls mě..

--3 (malík)
--3 (prsteník)
--0
--0
--2 (ukazovák)
--3 (prostředník)
Už je to lepší?
// weselow: Předběhls mě..
Epiphone Les Paul Standard Plus -> Zoom G2.1u
Spustím Norton Commander, vidím vlevo disk C, vpravo disk C.
Na co mít dva disky C? Tak jsem jeden zformátoval....
Spustím Norton Commander, vidím vlevo disk C, vpravo disk C.
Na co mít dva disky C? Tak jsem jeden zformátoval....
prosim objasnil by mi někdo tenhle akord?
--4
--3
--0
--0
--1
--2
to mi přijde podle tonu jako nějake Gmol, snad ještě nějake Gm7 nebo něco takovyho?? ale s gčkem jako takovym to nema nic společněho nebo jo?
--4
--3
--0
--0
--1
--2
to mi přijde podle tonu jako nějake Gmol, snad ještě nějake Gm7 nebo něco takovyho?? ale s gčkem jako takovym to nema nic společněho nebo jo?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25