Upgrade humbuckeru na Ibanez RG Prestige

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Upgrade humbuckeru na Ibanez RG Prestige

Příspěvek od SinisteR »

Zdar ludia, prosim pomoc!

Vymenil som V8micku na mojej RG1570 za SD SH-6b, prvy dojem zo zvuku bol dost zly - velmi spinavy zvuk na distortion, priliz vela harmonickych tonov so stratou zrozumitelnosti.

Potom som to poladil a teraz to nie je zle ale stale mi vrta hlavou ci nevymenit za nieco ine. Cakal som vyrazne zelpsenie oproti V8 a vysledkom som trochu sklamany.

SH6 je urcite dobry snimac ale do Ibanezy sa mozno nehodi. Poradte mi prosim ak mate konkretne skusenosti. Este asi 2 tyzdne mam moznost vymeny za iny. Hram metal (doom/death), zelal by som si plynulo skresleny zvuk s dlhym sustainom ale s dobrou zrozumitelnostou.

Diky vopred za akekolvek rady!
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ze se ti lidi nestydeji vyndavat ty V7,V8 snimace z Ibanezek.... :roll:

Podle toho co pises tak tobe pomuze asi uz jen aktivni snimace, zkus EMG 81
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No jo, je to alchimie vybrat správný snímač. SH6 je dobrý snímač na tvrdou muziku (i RM jsou daleko lepší jak Véčka). Co tak poštelovat aparát - gain, korekce. Máš to dobře zapojené, ten snímač ? Jinak výběr je velký - třeba SH5, SH11 nebo DiMarzio Super Distortion. Obecně bych do lipové kytary nedával snímač který má hodně basů = nekonkrétní zvuk.Já osobně bych volil spíš slabší snímač a dohnal to gainem na zesilovači, ale myslím že ty aktivní EMG by ti taky mohli vyhovět (mě se nelíbí), chce to ale zkusit.
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

..za EMG nemam moznost vymenit. Gain to ma uplne dostatocny, aj sustain je super. EQ mi tiez vyhovuje. Myslim ze sa mi nepacia iba tie harmonicke tony. Je ich priliz a su az neziaduce. Ako hovorim, zvuk som poladil, stiahol gain upravil korekcie a je to lepsie. Zapojene to mam dobre. Slovo alchymia to uplne vystihuje. Myslim, ze tejto giratke by sedel trochu kultivovanejsi snimac. DM Evo 2 by mohol by OK, je vyvijany pre Ibanez RG. Zas na druhej strane Steve Vai nie je zrovna moj idol ale tejto konkretnej gitare by to mohlo sediet na mieru aj do metalu.. Co myliste?
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

tak po vytrvalom prieskume netu som asi objavil najvhodnejsi snimac pre RGcko a moj styl, a je to D Activator.

Dovody mojho objavu:
- zvuk podobny aktivnym snimacom, predovsetkym EMG81
- gain nie je najvyssi, mohol by byt snad "tak akurat"
- podla recenzii velmi dobre artikuluje a pritom sa hodi na metal
- neviem ako vam ale co citam tak mi pride ze DiMarzio a Ibanez maju k sebe velmi blizko, preto som zuzil vyber na DM. Mozno je to blbost ale riskovat uz nechcem

Minusom je ze na strankach DM v zozname muzikantov su len dvaja. Nemusim mat popularny snimac ale snad to nesvedci o tom ze je to nevydareny kusok.. (?)

V pondelok mam skusku s kapelou tak este dam sancu SH6 a potom asi skusim D Activatora. Napisem ako to dopadlo
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ono jde spíše o to, že DM nejsou tak rozšířené, jako SD, toho, že by to nebyl povedený kousek bych se nebál :wink:

a Ibanez+DM? no, Vai a Satriani by mohli vykládat :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

a taky ber v potaz, že D-Activator není na trhu moc dlouho (2007) a nově teď ještě D-Activator X (2008) - ty z roku 2007 se standardně davají na Ibanez Xiphos :idea:

btw: já mám objednaný DM D-Activator ke krku na RG 350tku, tak se pak můžu podělit o zkušenosti :)
Naposledy upravil(a) JanSpilka dne 30.10.2008 13:56, celkem upraveno 1 x.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

jj, mate pravdu. Tak hosi co by ste brali vy keby ste sa rozhodovali medzi Evo 2 a D Activator? D Activator X radsej nie, nechcem to moc prehulene
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jestli chceš něco co se hodí na ibanez tak dimarzio,takovej modernější charakteristickej zvuk,ale připlatíš si...nebo žíznej zvuk aktivních EMG snímačů by tě nemusel sklamat,jestli chceš hrát tvrdej rock'n'roll tak něco od seymour duncan,třeba invader je hodně hutnej zvuk,použivá i troy van leeuween a podobně,taky sem ho míval,teď ho má kejm a hraje snim rokec srovnatelnej s motorhead atd a nepoužívá ani skreslovadlo,jen distortion na kombíčku a snímač :wink:
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

D-Activator X bych se až tak nebál (ale osobně bych taky dal přednost non X ;)) výstupní signál u kobylkového je silnější "jen" o 30mV a krkovej je dokonce slabší a to o nějakejch 85mV
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no tak podívej, já mám X2N, který je ještě o 10 silnější a přehulené to není. je to silný zvuk, ale dokonale čitelný. tohohle bych se nebál
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jestli je sh-6 moc citlivý, moc ječí, zkreslení je spíš jedůvka, tak ho dej dál od strun, víc jak 5mm. Jinak SH-6 je spíš středový, žádné brilantní výšky z něho normálně nelezou.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Dark Axel píše:no tak podívej, já mám X2N, který je ještě o 10 silnější a přehulené to není. je to silný zvuk, ale dokonale čitelný. tohohle bych se nebál
Jak je na tom s čistým ten Di Marzio... ?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

není to žádný měkkoučký heboučký vintage tón. Je to spíše konkrétní moderní zvuk vhodný na rock a tvrdší. po rozepnutí zní rozhodně o dost líp než původní HZ H4... ty zněly rozepnuté jako Tele, tohleto není tak twangové, je to skvěle použitelné např na funk (což je pro mě hodně důležitý rys), i to Little wing na tom zní jak má :-)

a co se týče zkreslování čistého kanálu Laney VC30, toho jsem si nevšiml, ovšem je pravda, že jsem musel hrrát pouze na pokojíčkovou hlasitost 1z10, takže netuším jak se to bude chovat když to vytočím ve zkušebně. Neřekl bych ale že to bude nějak výrazněji nakreslovat
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

Tak uz mam vymeneny za DM D Activator (non X) a ...super, som spokojny 8) .

Velmi moderny distortion zvuk, uhladeny a vyvazeny s vybornym spodkom a cistymi vyskami. Stredy tiez nezaostavaju, ale su trochu decentnejsie, jemnejsie.

Sustain a skreslenie pri doprovode a riffoch su uplne dostatocne na metalovu hudbu a pritom sola su pomerne ciste a dobre zrozumitelne. Pekna farba tonu a prijemny zvuk. Vrele odporucam na melodicky metal!

Cisty zvuk je tiez vyborny, velmi teply a konkretny. Dokonca sa mi zda lepsi ako S1. SH6 bol vyrazne horsi ako S1

Vysku od strun mam z fleku nastavenu na cca 2.5-3mm, ani som to neskusal ladit. Zvlastne je ze som v navode ani na nete nemohol najst odporucane nastavenie ako napr. u SH6. V kazdom pripade pre mna funguje OK.

Tento snimac pracuje s touto gitarou velmi harmonicky narozdiel od SH6, majitelom RGciek mozem jednine odporucit. U inych gitar to moze byt naopak, neviem...

A ja sa teraz pustim do remastrovania mojho projektu s novym zvukom :twisted: Diky moc vsetkym za rady!
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Můžeš prosimtě napsat nějaký srovnání zkreslenýho zvuku mezi SH6 a Activatorem? SH6ky mam v SGčku a zkreslenej zvuk je super. Activatory chci pořídit do Exploreru, tka mě zajímá, jak velkej je tma rozdíl ve zkreslenym zvuku, jako třeba esli je Activator eště "dravější" než SH6, prostě přímý porování charakteristiky zvuku SH6 a Activatoru. Díky
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

tak SH6 ma drsnejsi zvuk, trochu zasumeny oproti DA. Sola u SH6 su urevane a rozochvene, u DA su cistejsie a plynulejsie. DA ma tucnejsi spodok. SH6 ma skor klasicky a DA moderny distortion zvuk. SH6 je dravejsi ale harmonicke robia bordel na moj vkus (mozno je to gitarou)
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Díky moc, něco takovýho sem chtěl slyšet :wink:
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“