crate - V33-212

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

V18 je jednokanál. V18 se dělá jako 112 i 212, tudíž si můžeš vybrat, esli jeden, nebo dva repráky :wink:
V33 je dvoukanál a má navíc efetkovou smyčku
Stačí zkouknout Kytary, nebo Musiccenter, tam se to fšechno dozvíš :wink:
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

bjjz píše:v18 jednokanal, v33 ma dva repraky
dva repráky může mít i V18. Hlavně V33 má o dvě EL84 lampy v konci navíc. Jinak nezkoušeli jste někdo tu V50? Prej tam je to zkreslení použitelný na tvrdší styly.

EDIT: á Pavel byl rychlejší :) A Pavle321 stačí ta V18 co máš do zkušebny? Já mám pořád obavy že to bude málo, když je bubeník trochu prase no a basák chvílema s tím volume ztrácí soudnost.
termyx

Příspěvek od termyx »

ta 2*12 V18 stačí úplně na všechno...pokud ovšem nepotřebuješ naprosto čistej zvuk
to a to a za chvíli zas tohle
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

me jde o barvu zvuku V33 a V18, nejsou si dost podobny? Mluvim o cistym
jinak V50 je rozebrana v topicu "jak zkouset". Na tvrdsi hudbnu rozhoden ne, ale za 7500 cistej zvuk libovej.
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Dzouzef: Zatim mam to kombo jenom doma, proti bicím sem ho eště bohužel nevyzkoušel, ale myslim, že do zkušebny bude stačit naprosto bez problému, hraje to fakt jak blázen. Mam štěstí, že bydlim v baráku, třeba v paneláku, nebo činžáku podle mě nejni možný si s tim kombem zahrát, to by tě asi linčovali... Doma mam Volume na 1 z 10 a Gain na 3 z 10. Samozřejmě sem si párkrát zkusil to trochu "vohulit", a v pokoji začlo fšechno děsivě rezonovat :D mam tu verzi se dvouma reprama a je to fakt síla. Víc jak na Volume 5 a Gain 5 sem nikdy nešel, to je při malý vzdáleností vo zdraví
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

zdar
jaku footswitch k tomuhle apecu? :)
nechci nic moc drahyho, staci aby to fungovalo na kanaly i boost a nerozpadlo se to kdyz na to trochu slapnu ;)
zby

Příspěvek od zby »

Hledal jsem dost dlouho i jina komba s temato podminkama:
- celolampa
- jednoduchy, zadny hejno vestavenych efektu ci modelu zesiku a pod.
- pokud mozno, tak class A
- dobra cena
- efektova smycka (proc? hraju pres chorus)
Ja bych do te V18-212 sel hned, ehhh, kdyby mela efektovou smycku.
Ma to dostatecny vykon na zkusebnu i na doma. 112tka neni tak tezka (oproti V18-212, V33-212).
Nakonec asi pujdu do V33-212 i pres to, ze to mozna zbytecne bude rvat jako krava.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zby píše:Hledal jsem dost dlouho i jina komba s temato podminkama:
- celolampa
- jednoduchy, zadny hejno vestavenych efektu ci modelu zesiku a pod.
- pokud mozno, tak class A
- dobra cena
- efektova smycka (proc? hraju pres chorus)
Ja bych do te V18-212 sel hned, ehhh, kdyby mela efektovou smycku.
Ma to dostatecny vykon na zkusebnu i na doma. 112tka neni tak tezka (oproti V18-212, V33-212).
Nakonec asi pujdu do V33-212 i pres to, ze to mozna zbytecne bude rvat jako krava.
jelikož budes asi u toho V18 kreslit krabkou (pokud tedy chces pouzivat i cisty z komba), tak je naprosto jedno, jestli chorus das pred zesik a nebo do smycky...

smycka se u nas bohuzel tak trochu precenuje... tady ty modulační efekty mají být za zkreslením. pokud použiješ krabku na zkreslení (což je u V18 spíš nutnost), tak dáš prostě chorus za tuhle krabku na zkreslení a problém je vyřešen...

tím ti ale nechci říct, že je nákup V33 zbytečný... to si rozhodni podle toho, v jakých prostorách chces hrát a jak moc "čistý" zvuk potřebuješ. Tyhle komba nakreslují docela brzo, takže pokud chceš čistý alá fender při velké hlasitosti, tak bych šel do 33, pokud ti stačí mít čistý takový trošku špinavější, kdy si to při větší hlasitosti občas tak trochu chroupne když se zasekneš do strun (není to vůbec špatné), tak bych se nebál ani té V18.

je to taky o počtu repráků, jejich citlivosti a použitých lampách. W podle mě hrají druhořadou roli :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

na chorus kašli, ten je pro teplouše :P
Myslím, že má Qwer pravdu a kvůli zapojení chorusu do smyčky je blbost kupovat něco se smyčkou. schválně si to vyzkoušej i s normálním zapojením, ta V18 má ale taky natolik kvalitní zvuk, že je škoda to cpát přes chorus, poznáš časem:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
zby

Příspěvek od zby »

Díky za odpověď a máš pravdu a taky jsem ta zapojení zkoušel.
Uvažuji takto:
1. prostory se mohou změnit z menší na větší i openspace.
2. cvičební/domácí kombo mám.
3. rád bych měl rezervu (když bubeník s basákem spustí)
4. hraju sám - tedy doprovody i sóla
5. kreslidlo Boss DS-1 Japan
6. chorus Ibanez CS-9 Japan
7. kytara Jolana Superstar 1978 - po rekonstrukci
8. nechci se dostat do víru prodej, koupě, prodej, koupě ... - mám představu o stylu (blues -> hard&heavy, tedy dost rozmanitý), představu o zvuku atp.
9. cena (např. Randall RG50TC stojí kolem dvacky a je podobného ražení, třicítku počítám kolem 15k se dvěma reprákama, i když se nevyrábí)

Moc mě to V18-212 láká, ale mám obavy abych zase nemusel vybírat jiné krabky a tím se vlastně ve finále nedostal na stejnou cenu za V33-212.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ber to tak, ze V33 zní stejně na čistém jako V18...

zkreslený na V33 se mi vyloženě nelíbí.. jako slyšel jsem ledaco, ale tohle je pro mě postě hnus velebnosti...

takže bych rozhodně kreslil krabkou když už

čistý kanál je u těchto Crate hodně podařený za ty prachy - nenadchne ale každého... je to prostě brit jako poleno... takže to chce zkusit.

Ta V33 zase není natolik cenově vzdálená té V18 - takže si ji klíďo kvůli nějaké té výkonové rezervě pořid. Na ten aparát jde hrát i před malou ségrou, co dochroupala rohlík k věčeři, mrkla na večerník a šla spát...

prostě je to o nastavení...

když se o veme, tak by ta verze V18 s konfiguraci 212 měla být při maximálnímk zesílení o 3db tišší bež verze V33 a tak ty waty nehrají takovou roli, jako ty repra - pokud chceš trochu tlaku, tak bet určitě 212 osazení ať už V18 a nebo V33...
zby

Příspěvek od zby »

No, přiznám se, že jsem tu V18-212 už zkoušel a byl jsem spokojenej. Ohulenej Gain na max se hodí na hard rock až melodický Hard&Heavy. U té V33tky mě druhej kanál tolik nebere, takže takto:

V18-212 - musel bych zkreslení hnát přes krabku celý (DS-1čka na to nestačí) a pak za to dát chorus. Takže bych musel koupit jinou krabku (cca 1200 - 2000) s řádným zkreslením (DS-1čku si chci ale zatím nechat - ehhh, :) je to origoš japonec). A cenový rozdíl mezi 18 a 33 je asi 2500.

V33-212 stačí na vstup čistýho hodit DS-1čku, kterou mám a do smyčky chorus. Druhej kanál nemusím využít vůbec.

Finančně to asi vychází stejně...
Těžký jsou obě stejně (+-1kg) - uvažuji celou dobu jen o dvoureprákových verzích.
A s tou citlivostí repráků - to je pravda ... logaritmický průběh ...
No, uvidím dle momentální fin. situace
termyx

Příspěvek od termyx »

*********hlas shůry*********

qwéééréééé....nebudeš brát do úst nadarmo čistý kanál fenderův..sic bys mohl zhynout bleskem a hromem...

jinak to co tu píšou kluci je fakt a já se pod to rád podepíšu.. :D

a chorus pro teplouše nevím..nikdy jsem nezkoumal pedálbord zakka wylda ani blink 182 :lol:
to a to a za chvíli zas tohle
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mohu se zeptat zasvecenych, proc se rika ze chorus je pro teplouse?
(Ne, nepouzivam chorus...)
zby

Příspěvek od zby »

:lol:
Tak co zasvěcení, proč tedy? No, tak. Nestyď te se. Kdo ho používá - ehhh, tedy ten chorus ...
Když už bychom chtěli vědět něco o těch teplouších, tak toto je dobrý zdroj pro další studium sexuální orientace kytaristů:
http://www.ultimate-guitar.com/forum/ar ... 92152.html
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

já chorus používám :D a tohle je moje hymna:

http://www.youtube.com/watch?v=yJrGt_Pu8TA
zby

Příspěvek od zby »

Ahhh, ten spolecny - chorus je unasejici.
:shock:
Eldanar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eldanar »

Omluvte mou neznalost a OT, ale nedá mi to. Co je to vlastně ta efektová smyčka?:) K čemu to je dobrý.. a když už jsme u toho, k čemu je chorus?:D jak to mění zvuk?
elektroakustika Tenson Dreadnought D10-CE, elektrika Ibanez SA260FM, Fender Frontman 15G, ladička Marshall MT-1, kupa trsátek ale především Jim Dunlop USA-Big Stubby
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

bjjz

Příspěvek od bjjz »

kdyz uz jsme u tech efektu, nevite jak se jmenuje tenhle - http://www.musiccenter.cz/produktyGTA/m ... rc1_z1.mp3 .. takovy ten "vitr" v pozadi? nevim, jak to jinak definovat :D
jinak cela krabka je zde http://www.musiccenter.cz/MARSHALL/Mars ... y/:3:15905
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“