Po dlouhé době sem zažil ty pocity jako když jsem se první týden učil akordy.. a nešlo to, nešlo to a nešlo to...hnus
Akord Dm7
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Akord Dm7
mám nerva
nikdy jsem nehrál moc sedmičky a dneska se snažím o jeden song (still got the blues) kde je dm7 a G/dm7 a za Boha živého nejsem schopnej ho zmáčknout tak aby mi nezněla blbě spodní struna nebo nepřekáželo bříško prstu na struně g . Jak ho držíte vy? nějaký tipy?
Po dlouhé době sem zažil ty pocity jako když jsem se první týden učil akordy.. a nešlo to, nešlo to a nešlo to...hnus
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
Dm7
x
10
10
10
x
10nebo klasicky barré
Dm7
5
6
5
7
5
X
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
A nebo ještě malé barré...
e 1
h 1
G 2
D 0
A x
E x
e 1
h 1
G 2
D 0
A x
E x
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Já měl na mysli akord v základní poloze (open).
Jestli držíte strunu G třeba prsteníčkem, nebo prostředníčkem atd. spíše technické rady a fígle jak zvládnout to pidi baré dvou strun E a H ....jinak ostatní polohy akordu znám leč píseň je potřeba hrát v první poloze
budu to prostě muset přebít trpělivostí
Jestli držíte strunu G třeba prsteníčkem, nebo prostředníčkem atd. spíše technické rady a fígle jak zvládnout to pidi baré dvou strun E a H ....jinak ostatní polohy akordu znám leč píseň je potřeba hrát v první poloze
budu to prostě muset přebít trpělivostí
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
zkusím to jak se to snese s přechodem na G/dm7 díkec za tipJester píše:Tak to nehraj přes barré, ale každou strunu zvášť prstem.pupack píše:fígle jak zvládnout to pidi baré dvou strun E a H
No jsem v práci, nemám u sebe kytaru, ale teoreticky by jsi měl udělat ten "přechod" pouze zmáčknutím tónu G na E struně malíčkem. Nebo je pro dmi7/G nějaký zvláštní hmat?
EDIT: No teď se dívám že to píšeš obráceně jako G/dmi7 ... Co to je? Mám v sobě pár panáků, tak už mi to možná tak nemyslí ... Napiš jak ho držíš ...
EDIT: No teď se dívám že to píšeš obráceně jako G/dmi7 ... Co to je? Mám v sobě pár panáků, tak už mi to možná tak nemyslí ... Napiš jak ho držíš ...
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jojo ja to napsal asi spatne proste dm7 s basovym tonem G - kazdopadne u toho songu je potreba hrat Dm7 a druhý akord je take dm7 akorat s tonem G na tluste strune E presne jak pises. Jenze ja tam nedosahnu malíčkem ani zaboha kdyz drzim misto maleho bare prvni dve struny zvlast prstama. kdyz to drzim jako pidi bare tak tam v pohode dosahnu prstenickem ale zase nemam domacklou strunu tenké e a nebo si tlumim prostrednickem strunu h . na youtubu to vetsina lidi hraje tim pidi bare.. no aspon mam co trenovat ale mam z toho depkuJester píše:No jsem v práci, nemám u sebe kytaru, ale teoreticky by jsi měl udělat ten "přechod" pouze zmáčknutím tónu G na E struně malíčkem. Nebo je pro dmi7/G nějaký zvláštní hmat?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nojo velké barre je na to parádní co se doahu týká - jenže aby v tom nebyl háček vid
potřebuju do akordu dm7 hrát prázdnou strunu D aby to byl akord dm7
no nic budu to prostě pár dní cvičit a uvidim která varianta zvítězí, ale obávám se že jinak než variantu s pidi barre to nevidim...
a nebo to vzdám a budu tam hrát čistej dmi ten tam jde krásně
a nebo to vzdám a budu tam hrát čistej dmi ten tam jde krásně
Psal jsem hrát to s velkým barré, ale držím s ním jen spodní dvě struny, zbytek prstu je natažený ale už nic nedrží, tedy ani strunu D. Zkus si to a potom napiš.
P.S. Zas takový trouba nejsem ...
EDIT: Jasně velký barré je pojem jakoby že jsou drženy všechny struny nataženým ukazováčkem. Ty ale natáhneš ukazováček, jako bys chtěl chytnou velké barré, ale přidržíš jenom struny E a H. Zbytek ukazováčku je natažený a jakoby "povlává", tedy už nic nedrží. Už nevím jak to víc napsat po lopatě.
P.S. Zas takový trouba nejsem ...
EDIT: Jasně velký barré je pojem jakoby že jsou drženy všechny struny nataženým ukazováčkem. Ty ale natáhneš ukazováček, jako bys chtěl chytnou velké barré, ale přidržíš jenom struny E a H. Zbytek ukazováčku je natažený a jakoby "povlává", tedy už nic nedrží. Už nevím jak to víc napsat po lopatě.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
to Jester:
jojo me to pak trklo, protože to u dost písní držim obráceně (velké baré ale drží jen tlustou strunu E a zbytek je open) ale teda mezi nama takhle to je pro mě snad jeste horsi nez to male bare
je to jen tak tak to prohnuti ze to je tesne u te D struny.. no uvidim časem. Díkec i tak.
to Dark Axel:
tak to abych začal cvičit protažení malíčku
člověk holt zakrní když si jede to svoje no...
jojo me to pak trklo, protože to u dost písní držim obráceně (velké baré ale drží jen tlustou strunu E a zbytek je open) ale teda mezi nama takhle to je pro mě snad jeste horsi nez to male bare
to Dark Axel:
tak to abych začal cvičit protažení malíčku
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
rozhodně bys měl mít ruku pořádně roztáhlou ať hraješ cokoliv
podle mě je ideální stav, když chytneš ukazovákem první pražec a malíčkem szvládneš chytit tón (myslím tak, že zní jak má) na 6.pražci
(dá se zvládnout i 7.
)
nejdůležitější je u toho správná poloha palce, v těhle případech by vážně měl být vzadu kolmo ne krk, pokud možno proti druhému prstu, jak se učí v ZUŠ... s palcem takhle na ten 7.pražec dosáhneš a nebolí to
ale musí se to chytit správně
každopádně Dmi7/G nevyžaduje takové elastické ruce
tam je to spíše o vertikální roztaženosti, tam doporučuju cvičení
pouze ukazováčkem a malíčkem, nejdříve na tlustém E 5.pražec ukazovák, na tenkém 8.malíček a pak prohodit, 5. na tenkém e ukazovák a 8. na E malíček... a tak furt dokola (popřípadě variace)
(dá se zvládnout i 7.
nejdůležitější je u toho správná poloha palce, v těhle případech by vážně měl být vzadu kolmo ne krk, pokud možno proti druhému prstu, jak se učí v ZUŠ... s palcem takhle na ten 7.pražec dosáhneš a nebolí to
každopádně Dmi7/G nevyžaduje takové elastické ruce
-8----5----8----5---
----------------------
----------------------
----------------------
----------------------
-5----8----5----8---Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Hm, ja jsem to tak hrál na klasice, tam jsou mezery mezi strunama větší, to možná bude ono. Večer to ještě zkusím na elektrice.pupack píše:to Jester:
je to jen tak tak to prohnuti ze to je tesne u te D struny..
Naproti tomu zase na elektrice je půlkulatý hmatník narozdíl od rovného u klasiky, takže by to mělo být snazší. Ale co, je to Tvoje věc. Ty si musíš přijít na to, jak to hrát.
P.S. Koketoval jsem s myšlenkou udělat nějaký návod na cvičení na protahování prstů, možná by to nebylo od věci, jak tak na to koukám.
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, ale já to s tím malým barré zahraju i prsteníčkem....pupack píše:to Jester:
jojo me to pak trklo, protože to u dost písní držim obráceně (velké baré ale drží jen tlustou strunu E a zbytek je open) ale teda mezi nama takhle to je pro mě snad jeste horsi nez to male bareje to jen tak tak to prohnuti ze to je tesne u te D struny.. no uvidim časem. Díkec i tak.
to Dark Axel:
tak to abych začal cvičit protažení malíčkučlověk holt zakrní když si jede to svoje no...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.