Fender kombo + Marshall bedna ala Noel Gallagher?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
richtig

Fender kombo + Marshall bedna ala Noel Gallagher?

Příspěvek od richtig »

Zdravim!
Rad bych si koupil novy aparat na moderni rock/pop-rock. Kdyz jsem zkoumal, co pouzivaji me oblibene kapely, nemohl sem si nevsimnout vybavy Noela Gallaghera z Oasis. Ten totiz podle vseho pouziva (jako hlavni kombinaci, krome jineho samozrejme) kombo Fender Blues Junior a k tomu bedny Marshall 1960.
Protoze mi to pripada jako naprosta silenost, rad bych slysel vas nazor na vec. A nejen k tehle konkretni kombinaci, ale i obecne - jak se bude chovat male kombo s 4x12 bednou? Nebudou s tim problemy?

Druha varianta, kterou jsem si vyhlidl, je kombo Fender HotRod Deville 4x10, coz zase pouziva muj oblibeny kytarista John Buckland z Coldplay.

A prosim vas, nepiste mi tady veci, jako ze tohle si musim sam vyzkouset, jak to bude znit a bla bla bla. To ja samozrejme vim. Ja chci znat vas nazor. Diky za nej!
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Nevim pokud blues junoior ma připojku na externí box tak na tom nic divnýho není...de tam o ten akustickej tlak...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Proc silenost? Pokud je zesilovac dost silnej na to, aby ty repraky vybudil a ten zvuk se otevrel (coz zrovna u tech 1960ek chce uz nejaky volume), tak v tom nevidim problem. A myslim si, ze jakakoli celolampa 15W a vys bude hrat s 1960kou dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
richtig

Příspěvek od richtig »

Hanzbiker: co je to akustickej tlak? :-)
Jako silenost mi to pripadalo kvuli tomu, ze je to kombo tak maly a taky pro tu kombinaci Fender-Marshall, to sem jeste nevidel.
Znamena to teda, ze bych to kombo musel dost vystavit, aby z toho lezlo neco rozumnyho?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No necekej, ze to bude hrat paradne na pokojovou hlasitost ;) Ale zas tak hrozny, jak to asi vyznelo, to neni.
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Hlasitost není o výkonu zesilovače.
1W do 2x4x12(full stack): http://www.youtube.com/watch?v=5FZsFWO_ ... re=related
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Akustický tlak je že když stojíš před 2 reprákovým boxem tak tě to jen tak lehtá ale když stojíš před 4 tak ti to hází s kalhotama... :lol: Prostě de o to že ten zvuk je víc průraznej...a nevidím problém v míchání fender - marshall protože 1960 je skvělej box...sám si ho chci koupit..i wohma ti o tom může povídat viď... :D

edit: a je samozřejmost že je mnohem lepší když to kombo vytavíš...jako každou lampu...potom z toho bude lézt ten zprávný masitý zvuk... :P
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nevim, kde hrajes, ale podle toho, co pises, budes spis nekdo, kdo tady s tim hranim na el. kytaru pres lampovy aparat zacina...

pokud se ti libi zvuk alá fender hot rod, tak bych ti radil poridit spis 40w deluxe verzi a na deville se vykaslat. ted je zrovna na bazaru jeden pekny kousek deluxe usa. deville je totiz brutalne hlasity. dve dvanactky nebo 4 desitky a 60w uz delaji docela slusny rachot... v klubu s tim jedes na trojku, doma si s tim docela hrajes, nez nastavis hlasitost... rozhodne to neni aparat, ktery by byl "nadoma" (pro silence jako ja treba ano - ale pro normalni lidi s mozkem ne). takze to chce s lampama opatrne

jinak blues junior je skvele kombo, ale je to takovy podle me netradicni fender... s hot rodem to nema moc spolecneho... taky je neco jineho, kdyz hraje kombo pres svuj repro a nebo jede pres 4 dvanactky...

spis si myslim, ze bys mel vyrazit nekde do terenu a na ty aparaty si zahrat...

a netrvej na novem... ja sehnal pres bazar spoustu veci, ktere mi dobre slouzi...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rain píše:Hlasitost není o výkonu zesilovače.
To je zas co? Takze mi chces rict, ze mezi zesilovacem se dvema 6L6kama v konci a ctyrma 6L6kama v konci nebude rozdil v hlasitosti (pri hrani na stejnej box atd. atd.)?
Posledni dobou se to tady hemzi silackyma prohlasenima, ktery jsou dost od cesty. Samozrejme tu vstupuji do hry i jine faktory, ale vykon je z hlediska zesilovace jedinou kvantitativni charakteristikou, kterou lze davat do vicemene prime umery s vyslednou hlasitosti (s nekterymi "ale" :)).

A uprimne receno nevim, co ma znamenat ten link, cos tu hodil, nesouvisi to s nicim, co tu bylo probirano. To, ze 5W Class A lampa muze hrat celkem nahlas vi kazdy - a 1W je jen o polovinu tissi nez 5W.
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Wohma: Souvisí to s tím že i 1W zesilovač je dost silný na to aby vybudil 8 repráků. Ty říkáš že by to mělo být aspoň 15W... Výkon rozhodně není, jak říkáš "jedinou kvantitativni charakteristikou, kterou lze davat do vicemene prime umery s vyslednou hlasitosti", co takhle třeba citlivost repro ?
Pro zajímavost:

40 watts is 94% as loud as 50 watts.
30 watts is 86% as loud as 50 watts.
25 watts is 81% as loud as 50 watts.
22 watts is 78% as loud as 50 watts.
20 watts is 76% as loud as 50 watts.
18 watts is 74% as loud as 50 watts.
15 watts is 70% as loud as 50 watts.
12 watts is 65% as loud as 50 watts.
10 watts is 62% as loud as 50 watts.
9 watts is 60% as loud as 50 watts.
8 watts is 56% as loud as 50 watts.
7 watts is 55% as loud as 50 watts.
6 watts is 53% as loud as 50 watts.
5 watts is 50% as loud as 50 watts.
4 watts is 47% as loud as 50 watts.
3 watts is 43% as loud as 50 watts.
2 watts is 38% as loud as 50 watts.
1 watt is 31% as loud as 50 watts.
3/4 watt is 28% as loud as 50 watts.
1/2 watt is 25% as loud as 50 watts.

Aby se neřeklo že jsem si to vycucal z prstu: http://www.amptone.com/g112.htm

Edit: jde mi totiž o to že tady někdo napíše že do 4x12 to chce aspoň 15W a záhy je z toho tady dogma přez které nejede vlak a všichni to budou až do bezvědomí papouškovat, a ukamenují každého kdo řekne NE není to pravda (což ostatně děláš i Ty)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jenze ja mluvim o 1960 boxu, ne o nejakym Blackheart s repro Eminence. G12T-75 jsou primo povestny tim, ze se musi trochu ohulit, aby hraly dobre. Je jasny, ze kdyz dela Blackheart boxy specialni ke svym hlavam o nizkym vykonu, tak tam daji takovy repraky, ktery maji breakup pri mnohem nizsi hlasitosti.

A citlivost repro mi neprijde moc jako charakteristika zesilovace. Mozna by ses mohl naucit citovat a tim bys mou vetu neokradl o naprosto zasadni kontext, protoze zacina "z hlediska zesilovace". Jedina opravdu objektivni hodnota je hodnota (maximalniho) SPL, ale tu neudavaji ani vyrobci komb, u hlav nebo koncaku samo o sobe je to nesmysl.
Somnus Aeternus
richtig

Příspěvek od richtig »

Tak jen pro upresneni,
ja to rozhodne nechci nadoma :-D S kapelou hrajem uz nejaky patek, ve zkusebne, na koncertech, ruzne. Je pravda, ze s lampou zacinam. Ale kdyz uz si ji koupim, chci, aby to stalo za to, tzn. bud poradny kombo s vykonyma reprakama nebo kombinaci s bednou. Predpoklada se hlasita produkce, abych tak rekl :-)

Jestli HotRod Deluxe nebo Deville, tam uz mam docela jasno pro Deville, na cisty zvuk podle me lepsi, otazka je, jak se zkreslenim, ale tam to vyresi krabicka. Jinak samozrejme chapu, ze blues junior + bedna bude mit uplne jiny charakter zvuku, nez HotRod. Otazka je, jestli lepsi nebo horsi :-)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

blues junior s bednou od marshallu ti bude hrat jako ne-prilis typicky fender pres bednu od marshallu... s fenderem to nebude mit pranic spolecneho :) tim nerikam, ze je to automaticky spatne - muze to znit velice pekne :)

tim chci jen rict, ze pokud nejaky kytarista oasis hraje na to a to, tak bych se podle toho neridil - proste kdyz hraje na 15w kombo s EL84 v koncaku pres british voiced repro v konfiguraci 4x12, tak je mylne domnivat se, ze je to "fender zvuk" a omrkaval devilla
richtig

Příspěvek od richtig »

qwer: Ty si to mozna spatne pochopil, ja rozhodne necekam, ze to bude hrat podobne (viz zvuk Oasis a Coldplay) a je mi jedno, jestli budu mit "Fender zvuk" nebo jiny "zvuk", zvuk obou zminenych kapel mam rad a v jistem smyslu oba dva se do nasi muziky hodi, protoze je to (zvukove) neco mezi tim :-) A financne obe varianty vyjdou nastejno, coz je taky dulezity. Je tu samozrejme jeste moznost koupit misto Juniora nejakou hlavu, ale jednak nevim kterou a navic kombinace bedna + kombo mi prijde praktictejsi :-)
lukyfon

Re: Fender kombo + Marshall bedna ala Noel Gallagher?

Příspěvek od lukyfon »

Rád bych ještě navázal a na něco se zeptal...
V poslední době přemýšlím o prodeji mého Fendera Blues DeVille. Je to skvělé kombo, ale opravdu moc hlasité. Koupil jsem ho kvůli čistéml zvuku, který je naprosto parádní, ale časem jsem zjistil, že by mi stačilo i něco slabšího. Přemýšlím o výměně za Blues Juniora.

Kombinace Fender Blues Junior + externí box se mi docela zamlouvá. Na menší akce samotné kombo, na větší pódia vzít ještě box.
Je těch 15W dostatečných a pomůže tomu ještě externí repro (myslím hlasitostně)?

Díky!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“