Ampeg SVT3-PRO + SVT 610 HLF
Pravidla fóra
Ahoj vám všem. Uvažuji o pořízení SVT 610 HLF a k tomu později SVT3-PRO (zatím bych to krmil Hartke HA3500).
Máte někdo nějaké zkušenosti, postřehy, případně alternativy?
A co si myslíte o současné kvalitě Ampegu?
Díky za jakékoliv info.
Máte někdo nějaké zkušenosti, postřehy, případně alternativy?
A co si myslíte o současné kvalitě Ampegu?
Díky za jakékoliv info.
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Mě to zvukově vyhovuje
Natavím tube gain ať to ty lampy trošku seřežou a mám teplý kulatý zvuk...uvažoval jsem i o SVT CL, ale celolampa hraje dobře na určitých hlasitostech a na malé kluby to fakt není...Je to sice sexy hlava a je to klasika, ale momentálně pro mě byla lepší SVT 3, možná časem, až bude Wembley a tak 
Boxy jsem řešil následovně -
Gallien - už jenom jak to vypadá ne
Warwick - tahle značka dělá dobré basy, ale zesáky jsou hrozné a boxy nic moc, navíc je na nich W jako wimbledon
Aguilar - moc čistý zvuk, chtěl jsem tam trošku toho blátíčka
Hartke - žvýkačka
EBS - moc hifi
Marshall, Eden, Fender, Bugina - bez zkušenosti
Prostě mě z toho vylezl Ampeg, hrál jsem na jejich boxy a věděl jsem do čeho jdu...uvažoval jsem i o 2x12 bugině za 26, ale nikdo ji tady v ČR nemá skladem, ono to za ty prachy fakt musí hrát, ale naslepo jsem do toho jít nechtěl..Lednička se mi nevešla do auta, tak jsem vzal 610, díky té horně je konkrétnější, je to něco mezi 410HLF a 810
Boxy jsem řešil následovně -
Gallien - už jenom jak to vypadá ne
Warwick - tahle značka dělá dobré basy, ale zesáky jsou hrozné a boxy nic moc, navíc je na nich W jako wimbledon
Aguilar - moc čistý zvuk, chtěl jsem tam trošku toho blátíčka
Hartke - žvýkačka
EBS - moc hifi
Marshall, Eden, Fender, Bugina - bez zkušenosti
Prostě mě z toho vylezl Ampeg, hrál jsem na jejich boxy a věděl jsem do čeho jdu...uvažoval jsem i o 2x12 bugině za 26, ale nikdo ji tady v ČR nemá skladem, ono to za ty prachy fakt musí hrát, ale naslepo jsem do toho jít nechtěl..Lednička se mi nevešla do auta, tak jsem vzal 610, díky té horně je konkrétnější, je to něco mezi 410HLF a 810
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
SVT3-Pro a 610HLF
Zajimalo by me, jakej je rozdil mezi vyrobou v USA a ve Vietnamu? Mate s tim nekdo nejake zkusennosti?
Music is the best (Zappa). Fender Jazz Bass, Ampeg amp. / www.kurvaodvedle.cz / www.dubenvpesti.com
Já bych řek že rozdíl je v tom kdo tam maká... z vitnamu a vůbec dálného východu je to levnější páč je tam levná pracovní síla ale zase to nemusí být taková kvalita páč tam asi nebudou takový odborníci a kvalifikovaní dělníci jako v USA... kdysi jsem tu četl článek o kytarách výraběných myslím v Číně a bylo tam něco typu: "krk-tělo-čtyři šrouby-plác to tam-trochu vedle-nevadí-jedem dál..." jako neříkám že všechnoo z Číny a spol je sh*t ale musíš se dívat kus od kusu...
Naposledy upravil(a) .:DannY:. dne 8.12.2008 17:35, celkem upraveno 1 x.
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
co se ti na nich nelíbí?hrushi píše: Gallien - už jenom jak to vypadá ne![]()
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
No podle mě zrovna u boxů to třeba nebude mít tak fatální vliv jako u kytar. I když ten význam toho, kde to bylo vyrobeno taky úplně nezavrhuju....annY:. píše:Já bych řek že rozdíl je v tom kdo tam maká... z vitnamu a vůbec dálného východu je to levnější páč je tam levná pracovní síla ale zase to nemusí být taková kvalita páč tam asi nebudou takový odborníci a kvalifikovaní dělníci jako v USA... kdysi jsem tu četl článek o kytarách výraběných myslím v Číně a bylo tam něco typu: "krk-tělo-čtyři šrouby-plác to tam-trochu vedle-nevadí-jedem dál..." jako neříkám že všechnoo z Číny a spol je sh*t ale musíš se dívat kus od kusu...
jj to asi jo... já jsem před tím četl nějaký topic o Cortkách tak se mi to tam nějak zapletlo...Alcarmo píše:No podle mě zrovna u boxů to třeba nebude mít tak fatální vliv jako u kytar. I když ten význam toho, kde to bylo vyrobeno taky úplně nezavrhuju....annY:. píše:Já bych řek že rozdíl je v tom kdo tam maká... z vitnamu a vůbec dálného východu je to levnější páč je tam levná pracovní síla ale zase to nemusí být taková kvalita páč tam asi nebudou takový odborníci a kvalifikovaní dělníci jako v USA... kdysi jsem tu četl článek o kytarách výraběných myslím v Číně a bylo tam něco typu: "krk-tělo-čtyři šrouby-plác to tam-trochu vedle-nevadí-jedem dál..." jako neříkám že všechnoo z Číny a spol je sh*t ale musíš se dívat kus od kusu...
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak se mi víc líbí ten klasický vzhled, ale s modernějším zvukem...mám tvar jazzbass, ale s J + MM + active, můj vysněný box je bugina a až i jí koupím tak tak bude ve verzi Vintage Powerhouse, nemám rád grilly, kde jdou vidět repráky...chci aby to hrálo, chci aby to dobře vypadalo a nejsem 4%.annY:. píše:co se ti na nich nelíbí?hrushi píše: Gallien - už jenom jak to vypadá ne![]()
Jinak píšu v nadsázce, Gallien mi nevyhovuje zvukově.
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
Re: Ampeg SVT3-PRO + SVT 610 HLF
Mam trochu zvlastni dotaz...
Je mozny, ze neco v boxu AMPEG SVT-610HLF sviti pri dejme tomu vyssi hlasitosti? Dnes jsem si na nej pripojil el.kytaru Fender Tele (zatim nemam kyt. aparat). Na cisty az lehce prebuzeny zvuk to znelo fakt paradne. Prekvapilo me jak na nem zni kytara. Vsiml jsem si ale, ze neco na okrajich hornich 2 repraku prosvecuje skrz blany. Nic ale nehorelo ani nesmrdelo ani nepraskalo ve zvuku. Nic jsem predtim ani nepozil
Od basy myslim dostavaji zabrat casto i vic.
Jsou tam uvnitr boxu nejaky LEDky nebo neco co signalizuje pretizeni? Gain necela 1/2 (nesvitil), Master asi 3/4, lampy na konci naplno.
PS: Barevnou hudbu jsem pokud vim neinstaloval...
Je mozny, ze neco v boxu AMPEG SVT-610HLF sviti pri dejme tomu vyssi hlasitosti? Dnes jsem si na nej pripojil el.kytaru Fender Tele (zatim nemam kyt. aparat). Na cisty az lehce prebuzeny zvuk to znelo fakt paradne. Prekvapilo me jak na nem zni kytara. Vsiml jsem si ale, ze neco na okrajich hornich 2 repraku prosvecuje skrz blany. Nic ale nehorelo ani nesmrdelo ani nepraskalo ve zvuku. Nic jsem predtim ani nepozil
Jsou tam uvnitr boxu nejaky LEDky nebo neco co signalizuje pretizeni? Gain necela 1/2 (nesvitil), Master asi 3/4, lampy na konci naplno.
Music is the best (Zappa). Fender Jazz Bass, Ampeg amp. / www.kurvaodvedle.cz / www.dubenvpesti.com
Stejna zkusenost kdyz jsem zapojil Tele do sveho aparatu. Ja nevim co to bylo, ale odnesl jsem si pouceni "nedelej kraviny".booboo píše:Mam trochu zvlastni dotaz...
Je mozny, ze neco v boxu AMPEG SVT-610HLF sviti pri dejme tomu vyssi hlasitosti? Dnes jsem si na nej pripojil el.kytaru Fender Tele (zatim nemam kyt. aparat). Na cisty az lehce prebuzeny zvuk to znelo fakt paradne. Prekvapilo me jak na nem zni kytara. Vsiml jsem si ale, ze neco na okrajich hornich 2 repraku prosvecuje skrz blany. Nic ale nehorelo ani nesmrdelo ani nepraskalo ve zvuku. Nic jsem predtim ani nepozilOd basy myslim dostavaji zabrat casto i vic.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Je tam žárovka jako ochrana proti spálení, dělalo to třeba když kámoš zapojil Moogbooboo píše:Mam trochu zvlastni dotaz...
Je mozny, ze neco v boxu AMPEG SVT-610HLF sviti pri dejme tomu vyssi hlasitosti? Dnes jsem si na nej pripojil el.kytaru Fender Tele (zatim nemam kyt. aparat). Na cisty az lehce prebuzeny zvuk to znelo fakt paradne. Prekvapilo me jak na nem zni kytara. Vsiml jsem si ale, ze neco na okrajich hornich 2 repraku prosvecuje skrz blany. Nic ale nehorelo ani nesmrdelo ani nepraskalo ve zvuku. Nic jsem predtim ani nepozilOd basy myslim dostavaji zabrat casto i vic.
....správne....okrem je to logické, že pri gitare to zapracuje oveľa viditeľnejšie lebo kým basa neviem či ide vôbec cez 1000Hz tak gitara ide podstatne vyššie takže aj ochrana musí zabrať silnejšie....hrushi píše:Je tam žárovka jako ochrana proti spálení, dělalo to třeba když kámoš zapojil Moog
Rikal mi kamos, ze mi to nekdy uz svitilo i pri base. Nikdy jsem si toho ale nevsiml. Asi to nebylo tak vyrazny.
Zaver teda je poridit si kytarovej aparat a jak pise KIWI nedelat kraviny ...
diky
Zaver teda je poridit si kytarovej aparat a jak pise KIWI nedelat kraviny ...
diky