Buffer na vyrovnání délky kabelů

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jakub Laník

Buffer na vyrovnání délky kabelů

Příspěvek od Jakub Laník »

Zdravím všecky,
Moje situace je taková že mám 3 metry kabelu do pedalbordu + 6metru kabelu z boardu do komba, všechno mám truebypass a už dloho řešim problém s tim, že když zapojim delši kabel, tak se zvuk dost ořizne o véšky.
Tak sem přeméšlel koupit něco co má vysokou vstupni impedanci a nízkou výstupni impedanci. Dal by se na tohle použit třeba aktivni DI box? Samozřejmě s tim že bych použil jenom nesymetrický výstup a měl ho přimontovanej v pedalbordu, takže by se neprojevoval ten kabel co je od boardu ke kombu.
Eště je tady taky možnost aktivní elektronika přimo do kytary, ale to zas nevim kde by se dalo sehnat ani v jaké cenové relaci.
Mužete mně prosim nědko poradit, jak by se to dalo řešit jinak, připadně nějaké linky kde by se dala sehnat aktivni elektronika do kytary.
Díky moc
Marshall MG100DFX, Kramerka, Boss GE7, Boss CS3, Boss CE3
afektband

Příspěvek od afektband »

Myslím že qwer buffer má, určitě co nejdřív napíše.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj mam buffer znacky WOBO

jde sehnat pres ebay a nebo muzes napsat primo firme.. jsou to polaci. myslim, ze vyjde cca na 2t.

jinak funguje bezvadne... ja mam celkem 8m kabelu a 3 TB krabky a rozdil zvuk oproti 3m kabelu soupnuteho primo do komba je naprosto miniaturni... vsiml jsem si, ze mi ten buffer malinko zvysi presence, ale to jde lehce doladit bud na aparatu a nebo clonou na kytare.. ta zmena je ale minimalni, mozna si ani niceho nevsimnes...

navic je soucasti te krabky i booster. takze si muzes skokove zvysit hlasitost treba na solo.

rozhodne doporucuju :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Koukám že máš Boss efekty, tak jeden ten efekt použij ja ko bufer - mimo true bypass lištu nebo co tam máš, a je to. Moc to nechápu, honička za true bypass a pak řešit tohle...

Edit: a ještě koukám máš Marshall MG, tak teda nevimm, no....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no zrovna buffer v boss pedalech je docela katastrofa... hlavne v taiwanskych. v japonskych je lepsi ale stejne ten zvuk podivne oreze.

ja proste hraju vetsinu casu cisty lampovy zvuk a tam je to sakra poznat.

chce to taky dobre kabely - to je zaklad
nity

Příspěvek od nity »

no to mi kluci poradte, docela me to zajima...do nedavna sem mel 6m PW z kytary do mesa v-twin a potom zas 6 metru PW do konce..nekde sem cet ze kdyz je to za preampem tak ze to tolik nevadi...ted sem ale inovoval, nebo spis budu inovovat, predzesik bude v racku, z nej jen kratkej kabilek do konce a pocitam s tim ze bych na zemi mel jen wah.... a to konkretne TB cry baby s tim faselem, bavili sme se o tom s rainem...co byste mi poradili?? zkratit kabel za wahem, poridit si taky nejakej ten buffer nebo nemusim delat nic:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono uz samotnych 6m prvniho kabelu (z kytary do efektu) muze byt docela destruktivni z hlediska zvuku, jak je na tom ten sestimetrovej PW ale nemuzu rict.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja jsem vcera porovnaval PW s Monster... napoprve se mi zdalo, ze ten PW ma vic vysek a ten Monster trochu ve vyskach ztraci... pak jsme spis prisli na to, ze ma ten Monster plnejsi, kulatejsi zvuk a vysky stejne... zatimco pres PW prolezly vysky a basy pekne, tak u Monsteru to prolezlo pekne i se stredama a zvuk byl celkove prijemnejsi, pres PW byly vysky agresivnejsi. zajimave...

ono 12m kabelu (jakehokoli) je docela dost... kdyz si k tomu pripoctes kapacitu 2 samic v efektu a kapacitu prepinace, tak jsi mozna na nejakych 15m kabelu - coz je docela dost a vysky ti to proste oreze.

nevim, jake mas snimace - ja mam slabe singly a slabe vintage humbuckery. u techto snimacu jde predevsim o pekne vysky. tyhle snimace taky nevyprodukuji tolik stavy, ktera by pres kabel prolezla nejak lehce... a u tech vintage snimacu jde predevsim o pekne vysky (ktere ti ten kabel oreze). kdyz pouzijes nejaky silny snimac, ktery je spis do stredu a basu, tak to tak nepocitis a asi to ani nemusis hrotit.

taky jde o to, pro koho chces ten zvuk vylepsit... zvukove hluche publikum toho moc nepozna, takze jde spis o nejaky vnitrni pocit, ze ti neco funguje lip, nez by to fungovalo pri nejakem pasivnim pristupu k tehle veci. proste chces mit dobry zvuk a jdes za tim, delas to pro sebe a pro svoje usi. prinosy pri reseni techto "kravin" muzou byt pro nemoho minimalni a zbytecne.

pokud jde o tvuj zvuk, tak bych vyzkousel tohle: pujc si od nekoho 3m kabel a pichni ho do komba... zahraj si na to... pak tam pichni sve dva 6m kabely s kvakadlem... zahraj si... pokud bude pro tebe rozdil minimalni, tak se na to vykasli a neres to... pokud by se ti zvuk zdal orezany, tak bych koupil 3m kabl, koupil bych buffer, ten bych hodil pred kvakadlo (snad se s nim snese), do kvakadla dal puvodni 6 m kabl smerem ke kombu a je vymalovano... dostanes tak zvuk, ktery je skoro stejny jako zvuk pres ten 3m kabl do komba.

nekdo taky rika, ze ti buffer nejak oreze zvuk OD a jinych efektu... ja si niceho nevsiml.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Přesně tak, vyzkoušej, uslyšíš. Pokud hraješ hlučnější muziku myslím že to ani nepoznáš (při hraní naživo s kapelou), respektive ty to i poznáš (trochu ztráta výšek a dynamiky), ale nikdo jiný to ani nepostřehne. Mám s tím zkušenost že je to často o pocitu z toho hraní než že by to bylo vyloženě slyšet. Samozřejmostí je dobrý kabel rozumné délky žeano. Třeba GCB95 tak jak je docela slyšitelně žere signál, ale krabičky od Bosse mi nějak zásadně nevadí (SD1, DS1), ani u Behringer EQ to není nic co by mě nutilo tento problém řešit. A neřeší ho (na živo) ani třeba Vai, Satriani nebo Dodo Doležal či Pavlíček.
nity

Příspěvek od nity »

mate pravdu, nejlepsi je to vyzkouset:) jinak pro koho to delam?? hlavne pro sebe, myslim ze sem do toho vrazil uz dost penez na to abych to pak zkazil blbejma kabelama...ale jak rikate, zkusim, pak dam vedet...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
nity

Příspěvek od nity »

Wohma píše:Ono uz samotnych 6m prvniho kabelu (z kytary do efektu) muze byt docela destruktivni z hlediska zvuku, jak je na tom ten sestimetrovej PW ale nemuzu rict.
jako to muze bejt samozrejme pravda, ale bohuzel tohle jinak vyresit neumim..mozna tak vysilackou...nerikam ze sme jezdili jen velky akce,ale obcas kdyz chces jit k basakovi na jeho strane a kabel ti to nedovoli tak je to prusvih
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak ja mam kabel nejak 4,5m a taky ziju, je fakt, ze po podiu si tolik nezabeham. Pokud potrebujes behat, zainvestuj do kvalitni vysilacky.
Somnus Aeternus
nity

Příspěvek od nity »

a sme na kolika tisicich?:) 15-20 :) ale to uz je jinej thread
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ted zrovna typek na bazaru rozprodava svoji vybavu a ma tam AKG WM40 (ci tak nejak podobne, nepamatuju si presny model). Nemam zkusenost a ani jsem o tom moc necetl, ale minimalne za pozjistovani to stoji. Nova ta vysilacka stoji neco malo pres 5 ;)

Ja moc fanda vysilacek nejsem, ale pokud clovek chce behat, tak stejne u te vysilacky jednou skonci :))
Somnus Aeternus
nity

Příspěvek od nity »

na kytary.cz ted do 15 sleva na 3750,-:) hele, neverim tomu..az na to budou hrat kluci z metalliky nebo nekdo znamej tak treba jo...jak se psalo v tom jinym threadu, nez tohle tak radsi poradnej kabel od monster...

kdyz zu tak tohle myslim ze uz bude za neco stat...
http://kytary.cz/shure-pgx14-kytarovy-b ... 53:0:0:1:0
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já si myslím, že jakákoli aktivní vypnutá krabička jako buffer na konci pedalboardu musí stačit. Blbý je, že některý krabky v sobě mají i 3 buffery za sebou, boss má 2, a vazební kondenzátory a odpory mezi tím určitě nějaké subbasy a ultrazvuky ořežou. Kdysi jsem měřil frekv. charakteristiku nějaké bossácké krabky programem RMAA, a vypadalo to v pohodě lineárně od 20Hz do možná 18kHz, ne moc horší než přímé spojení vstupu a výstupu zvukovky krátkým kabelem. Mám dojem, že tehdy jsem měřil i Zoom 505II, a to byl větší ořez. Jen nevím, jestli v těchhle digitálech jde signál v bypass módu přes AD/DA převodníky, nebo jen přes buffery jako u obyč krabek.

No 2 litry za buffer do kytary? to je peklo. To se dá postavit za desetikoruny, nejdražší bude čas montáže a alkalická baterka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

kmensik píše:Jen nevím, jestli v těchhle digitálech jde signál v bypass módu přes AD/DA převodníky, nebo jen přes buffery jako u obyč krabek.
Nemam to nijak overene, ale jsem si skoro jisty, ze to jde pres prevodniky.
kmensik píše:No 2 litry za buffer do kytary? to je peklo. To se dá postavit za desetikoruny, nejdražší bude čas montáže a alkalická baterka.
No pokud ten booster, co v tom je, za neco stoji, tak se to uz vyplati. Vem si ze jen krabicka te na par stovek prijde a rozumny boostery te vyjdou aspon na 8 kil.
Somnus Aeternus
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jasně, stavět si něco doma na profi úrovni se vážně finančně nevyplatí, to jsem si vyzkoušel. Jen se tím člověk hodně naučí. A potom třeba ví, že vestavba bufferu do kytary (onboard) stojí nějakou přípravu, práci, ale ty součástky jsou za koruny. Nějaký kvalitní fet nebo mosfet stojí 13 korun.
Takhle jsem si před lety hrál, teď je lepší něco koupit.
Obrázek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

http://www.muzique.com/schem/projects.htm
To je klasika fet buffer. Vhodné na vestavbu do kytary, malý odběr, co nejjednodušší = zvukově transparentní, minimum šumu.

http://www.till.com/articles/GuitarPreamp/index.html
lehký boost

http://www.muzique.com/schem/mosfet.htm
AMZ Mosfet Booster s přepínačem na prostý buffer

Nemátě někdo schéma zesilovače, co je v EMG snímačích? Podle textu z EMG katalogu vyplývá, že všechny běžné 81-85 jsou uvnitř stejné dual-rail, a liší se jen tónovou korekcí toho vestavěného preampu. Co vy na to?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“