Externí zvukovka (Lexicon Lambda?)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nik 555

Externí zvukovka (Lexicon Lambda?)

Příspěvek od Nik 555 »

Zdravim..
Mam v plánu si kupovat externí usb zvukovku která bude za něco stát.. Chci do toho investovat kolem 5000,- Zatím jsem se koukal na Lambadu Omega:
http://kytary.cz/lexicon-omega-usb-audi ... 78:0:0:1:0

Co vy na ní??? Myslíte že bych třeba našel lepší za tuhle cenu nebo mam jít do týhle? Předem díky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sice ne s Omegou, ale s jejími mladšími sestřičkami Lambdou a Alphou mám zkušenosti a jsou to skvělé zvukovky, za ty prachy jsem s nima moc spokojen.

Jen mi přijde, že rozdíl Omega/Lambda není zas tak velký, tak si promysli, jestli opravdu potřebuješ tak velké monstrum a nestačila by ti menší a levnější verze.

Nebo nám rovnou pověz, co bys od té zvukovky chtěl, aby ti případně někdo mohl poradit lepší alternativy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nik 555

Omega

Příspěvek od Nik 555 »

Doma mam vevývoji takové menší homestudio.. Potřebuju kvalitní nahrávky stop el. kytary.. Vím že na to by mi klidně stačila levnější ale bojím se že bude mít míň vstupů protože bych chtěl do budoucna nahrávat např. bicí atd.. Ale když najdeš alternativu budu samozřejmě rád :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kvalita zvuku je u všech stejná. Lam,bda vs Omega jsou 4 ku 6 vstupům, jestli se nepletu a nevím, jestli tě tohle zachrání. Jestli plánuješ nějaké menší home-studio, možná bys docenil nějaký menší mixpultík a tím bys problematiku vstupů vyřešil a nahrávalo by se ti možná lépe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

To máš pravdu.. Ten mixák by se našel a vyřeší to problém s nedostatkem vstupů.. Takže Lambada a Omega se liží pouze vstupy,cenou ale kvalita je stejná?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

pokud nejsi nějk moc omezen financema, podívej se raději po nějaké FireWire kartě - MOTU 828mkIII, TCConnect - jsou to karty v cenový relaci kolem 20000, což je cena takřka čtyřnásobná, ale kvalitou je to uplně někde jinde - i přesto, že Omega má 6 fyzických vstupů, dokáže nahrávat jen 4 naráz - navíc po USB2.0 rozhraní - lexicon ho má v pohodě, ale často řadič v PC nestíhá datovej tok - karta se pak zahlcuje - zvuk se seká...

pokud to myslíš alespoň trochu vážně a do budoucna, tak určitě něco s FireWire rozhraním....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Právě, to je můj problém finančně omezenej jsem.. Takže mi nezbývá než si pořídit něco okolo 5.000,- Až si jednou budu pořádně vydělávat tak si pořídim zvukárnu co bude za něco stát to nevylučuju..
datsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od datsu »

zdarec - rozdíl mezi omegou a lambdou je také ten, že lambda postrádá S/PDIF rozhraní.
Osobně jsem zvolil lambdu - jsem s ní spokojenej z důvodu přítomnosti midi vstupu/výstupu - nižší počet kanálů řeším přes mixpult.
Pokud nebudeš potřebovat midi rozhraní, stojí za úvahu externí zvukovky od M - AUDIO. Ty mají také zajímavé ceny pohybující se kolem 5000,- a možná níž. domnívám se, že takovéto zvukovky pro domácí studia plně postačují.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“