Vaše výbava

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

MáraZ píše: ....To je moc dobrý,jen tak dál :wink:.......
To je fajn, že se to líbí. právě pro mladé hráče sbírající zkušenosti je to určené.
Mimochodem, zdá se že máme Máro lecos společné. Nejen že jsme ty i já propadli stejno značce bicích, dokonce ve stejné barvě, ale navíc chodíme i plechy a ostatní nakupovat ke stejnému prodejci HUML music!! :roll: :lol:
Jen já se zásobila z nabídky SABIAN....

Co to máš za model bubnů?? Jak si spokojený se zvukem a jak je máš dlouho??
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

:lol: tak to je dobrá náhodička :) mám je 1 a půl roku.Model je Catalina ash....hrajou suprově.Jasánek a maj suprovou kresbu dřeva :) Tomy hrajou dost hluboko,až na 8 tom,kterej se mi vůbec nelíbí tak šel do světa,trošku problém je v systemu GTS kterej je jinak moc dobře udělalnej.Ten problém je v tom že při úderu silenc bloky ,co dělí kov od kovu,chrčí,chrastějí nebo jak to popsat,sou tvrdý jak puky,nejsou tak měkký jako maj třeba Gretsch Catalina Birch.Kopák je suprovej,moc se mi líbí,hodně dobře hrající kus.Docela dobře se mi i ladí,s s více napnutou blánou prostě hraje.Trošku problém jako u ostatních nejvejch sad je virbl :( Ty číňani to tam prostě šmelej jak jim to příde do ruky,ten bubínek je takovej suchej.Jak držák tak napínák sou na 2 věci : vyměnit a zahodit :lol: No jinak hw mám Gibratar 66 všechno,všechno vynikajíci,masivní až na bubínek,ten kloub neni moc dobře vyřešenej,ta guma tam prokluzuje,měl sem radši koupit GB 96 :) No a konečně plechy :) (zlatíčka)......to už sem napsal vlastně někam vedle do balíku...takže to jen překopčim :

Anatolian Traditional Rock Hats 14"
Anatolian Diamond Trinity 16" crash
Anatolian Diamond Trinity 18" crash
Anatolian Ultimate 18" china
Anatolian Expression 22" Power ride

- od každýho parádní kousky.Do tvrdší muziky-hajtka,kovadlinka a to samý ride a china je taky super.....víc otevřenější než ostatní chiny co sem zkoušel i třeba oproti chině Paiste 2002 Novo china.Crashe sou více méně univerzální.

To je vše....ještě sem hodim ukázku live
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

http://leteckaposta.cz/916320993 .....tak live cover od skupiny Green Day - American idiot.Je to točený na kameru a vytaženej zvuk,ale neni to nejhorší....neni moc slyšet kytara,ale de to
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To MÁRA:
No já mám taky Catalina, ale Maple, tedy javor. Na to zase já nedám dopustit a tvrdím, že nejlepší dřevo pro bubny je právě ten javor.
Jinak naprosto souhlasím s tvojí recenzí. Kopák je prostě dělo!! Schválně jsem jej zkoušela ještě i s plnou přední blánou a Bylo to poprvé, co jsem naladila tak suprový zvuk bez náznaku tlumení.
pak jsem z praktických důvodů prořízla do přední blány 5" rezo otvor a vyztužil šablonkou. Dovnitř malý tlumící sáček na sucháč od REMO a na hrací straně Power Stroke 3 s nalepovacím terčíkem z evlaru. je to masakr u tak!! Ta délka 18" při 22" průměru je prostě znát. :wink:
Narozdíl od Ash jsem já za základní cenu dostala 10 + 12 tomy a 14 flor. K tomu jako bonus 16 flor. Sama jsem si ještě dokoupila tu 8ku a narozdíl od tvého názoru se mi hodně líbí. I když nejlepší zuvuk mají ta zavěšená 12ka a podlahová 14x14".
S tím zavěšešením nemám problém, nic nedrnčí a spolu s velkým třístranou rampou od Gibraltaru to drží jak čert! :twisted:
Ten snare stand od Gibraltaru opravdu nemá ani moji důvěru, stejně jako původní bubínek. tam mi vadilo třeba i jen 8 ladících šroubů!!
tak šel do světa a mám bubínek SONOR 3005 a na stojanu taky od Sonoru a je to v pohodě. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Monikad píše:To MÁRA:
No já mám taky Catalina, ale Maple, tedy javor. Na to zase já nedám dopustit a tvrdím, že nejlepší dřevo pro bubny je právě ten javor.
Jinak naprosto souhlasím s tvojí recenzí. Kopák je prostě dělo!! Schválně jsem jej zkoušela ještě i s plnou přední blánou a Bylo to poprvé, co jsem naladila tak suprový zvuk bez náznaku tlumení.
pak jsem z praktických důvodů prořízla do přední blány 5" rezo otvor a vyztužil šablonkou. Dovnitř malý tlumící sáček na sucháč od REMO a na hrací straně Power Stroke 3 s nalepovacím terčíkem z evlaru. je to masakr u tak!! Ta délka 18" při 22" průměru je prostě znát. :wink:
Narozdíl od Ash jsem já za základní cenu dostala 10 + 12 tomy a 14 flor. K tomu jako bonus 16 flor. Sama jsem si ještě dokoupila tu 8ku a narozdíl od tvého názoru se mi hodně líbí. I když nejlepší zuvuk mají ta zavěšená 12ka a podlahová 14x14".
S tím zavěšešením nemám problém, nic nedrnčí a spolu s velkým třístranou rampou od Gibraltaru to drží jak čert! :twisted:
Ten snare stand od Gibraltaru opravdu nemá ani moji důvěru, stejně jako původní bubínek. tam mi vadilo třeba i jen 8 ladících šroubů!!
tak šel do světa a mám bubínek SONOR 3005 a na stojanu taky od Sonoru a je to v pohodě. :wink:
Tak se dívám, že vy asi moc nešetříte, co? :D

No já chudáček mám jenom Basix Custom V barvě Tobacco Organic Fade. Kopák se mi líbí strašně moc, nějak se mi to podařilo vyladit a má to takový mlaskavý zvuk i s exportní blánou, opravdu moc pěkné. Tomy mám k tomu 10",12", a FT 14" zavěšený na stojanu, ale hraju obyčejně jenom s tomama 10" 14", nebo 12" 14". Zvuk není až tak špatný, Vše osazeno Blánama Evans G1D, akorát na Snare mám spodní nějaký Aquarian, nevím přesně co za typ, ale bylo to drahé jak sviňa. A konečně to hraje jak má.

Co se týče plechů, mám

Zildjian 13" ZHT Light Hi-Hats - moc pěkná hajtka, na to že stála jenom asi 3500,- tak zní moc dobře

Zildjian ZXT 10" Flash Splash - pěkný plech, má takový tepllý zvuk, a na splash docela dlouhý syčivý sustain

Zildjian ZHT 18" Fast Thin Crash - Taky takový docela solidní činel, crashík s trošku temnějším a sušším zvukem s relativně krátkým sustainem,

Zildjian Scrimitar 17" Crash - nevím jestli je to od zildjianu, dostal jsem ho k vánocům, ale je to moc hezké, má takový relativně explozivnní zvuk a syčivý teplý sustain.

Zildjian ZXT 18" Total China - no, na to kolik stála hraje úplně skvěle, má takový hrubý explozivní zvuk a relativně krátký sustain.

Zildjian ZHT 21" Medium Ride - Asi můj podle mého názoru njlepší činel, tento ride je sám o sobě takový sušší, trošku přeznívá, má relativně vysoko laděný bell, a jinak co se týče celkové barvy tak asi takový temnější zvuk.

Mechanika je kombinace Pearl a Basix. Toť asi vše
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad : Nemáš nějaký foto ? Docela rád bych to viděl a i slyšel.Ohledně toho dřeva javor je moc dobrý dřevo na bubny.Taky neni špatná bříza.Slyšel sem Gretsch Catalina Birch....taky hrajou moc dobře.Narozdíl od mojim jasanů je víc úderů za sebou víc rozpoznatelných,nijak to nezaniká v tom množství úderů jako u ashů.
A k díře v bláně....mám taky díru podle cédéčka.Když sem neměl tak protože sem blbě naučenej zarážek beatery do blány,tak mi ty beatery dělali víc úderů za sebou jak se mi to odráželo.Kež bych uměl odrážet beatery :cry: To samý se mi dělo u kámoše,kterej díru neměl.Ale to bylo taky tim že měl nějak divně seřízenej dabl Tamu Iron Cobru a uplně nějak podělaný ladění,ale to mě neomlouvá.

DJmanasek : Šetříme na sobě a dáváme to do nástrojů :D ,ale tak ty tvoje taky nebude nic levnýho......budeš v tom mít asi taky takovejch 40 000,ne?Pro sou pro mě peníze prostě,pro studenta :)
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

No, nevím kolik přesně, ale typl bych to tak na těch 30-40 000. Teda, nejvíc je asi v činelech, tam je tak 20 táců, a bicí stály myslím tak asi do 15 000, + nějaké serepetičky typu Cowbelly, blocky, a hromada paliček/metliček/špejlovek.

Ale stejně, ty gretsche se mi moc líbí. Fajn bicí :)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

DJmanasek píše:No, nevím kolik přesně, ale typl bych to tak na těch 30-40 000. Teda, nejvíc je asi v činelech, tam je tak 20 táců, a bicí stály myslím tak asi do 15 000, + nějaké serepetičky typu Cowbelly, blocky, a hromada paliček/metliček/špejlovek.

Ale stejně, ty gretsche se mi moc líbí. Fajn bicí :)
To je dobře,že se líběj i někomu jinýmu než jen mě :) Sem rád,že sem koupil zrovna tydle.Kupoval sem je v době,kdy sem o tom věděl.... :D no prostě sem o tom neměl páru.Ale měl sem štěstí na kamaráda,kterej mi poradil....a dobře :)

Koukám,že ste si ani nikdo nestáhnul tu ukázku....no nevadí
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ještě je podobná značka ddrum, taky moc dobré bicí za přijatelnou cenu
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

NO nešetřím..... spíš bych si dokázala představit i lepší kousky. myslím co se týče bubnů samotných, tak mi to vyhovuje. Co se týče HW tak si troufnu říct že mám nejvyšší řadu od jedné ze špičkových světových firem... v činelech bych si asi dokázala vybrat lepší kousky, no právě prachy to brzdí.

Jinak ale muzika je můj druhý příjem a velikánský kůň a de facto jsou bubny druhá nejdražší věc, co vlastním (tou první je malý rychlý spor´ták). nemám byt, nemám děti, nemám čas.... prostě hraju a bavím sebe i lidi:)) I tak v tom mám nějakých 90 táců, no po 20 letech hraní a bezpočtu souprav které jsem měla, jsem si chtěla pořídit opravdu dobrý nástroj. Snad si to i zasloužím

Máro, ty si zvědavý na nějaké obrázky a zvukový ukázky??
tak nejlíp na webech kapel kde hraju:

PROFIL www.bandzone.cz/profilrock
RED GUITARS www.redguitars.cz www.bandzone.cz/redguitarsrockstarladies

A obrázky mého vybavení http://www.drumcenter.cz/eshop/nastroje ... il&nasid=5

Jinak na přelomu února/března jdu něco točit s RedGuitars do studia, takže něco aktuálního přibyde.
No a kdo by chtěl slyšet a vidět živě, tak na těch banzone stránkách aktualizuju pravidelně termíny tak se zastavte a přihlašte... ráda poklábosím :wink:

DJ MANASEK: To vybavení cos popsal vypadá jako taky solidní nástroj. To myslím budeš celkem spokojený a musí to hrát opravdu slušně!!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MÁRA: Ty "grýndejáci" vám šlapou fakt dobře a bubny mají lehce dunivý zvuk. To mám ráda. Víc ale soudit nelze, zas je to přece jen záznam živáku... chtělo by to oťukat zblízka :wink:
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad : jo,dík za ty Green Daye...ty bicí už sem viděl na fotkách jednou dávno dozadu......Taky máme společnýho to,že každej hrajem s nějakou skupinovou něco přejatýho :)
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Nezní to špatně, někde tady jsem našel koncertní nahrávku asi rok a půl starou, kdy jsme hráli v bazaru...

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/783 ... .38MB.html Není tam slyšet ještě ten Scrimitar, a myslím, že tam není slyšet nikde ride, přesto že tam byl
Obrázek
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

DJmanasek píše:Nezní to špatně, někde tady jsem našel koncertní nahrávku asi rok a půl starou, kdy jsme hráli v bazaru...

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/783 ... .38MB.html Není tam slyšet ještě ten Scrimitar, a myslím, že tam není slyšet nikde ride, přesto že tam byl
No,neni to zrovna muj šálek kávy,ale nějaký ty groovy sou dobrý :wink:
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Tady nejde o groovy ale o zvuk bicích :D
Obrázek
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

DJmanasek píše:Tady nejde o groovy ale o zvuk bicích :D
Já už dneska budu radši držet ......no pusu :oops: :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MáraZ píše:Monikad : jo,dík za ty Green Daye...ty bicí už sem viděl na fotkách jednou dávno dozadu......Taky máme společnýho to,že každej hrajem s nějakou skupinovou něco přejatýho :)
Vzhledem k tomu, že s jednou bandou hrasjeme tancovačky a tam vlastní tvorbu vpašováváme mezi všechny ty "kabáty" a podobné hitovky, co prostělidi chtějí a "musí" mít, a z druhá kapela je čistokrevná revivalovka, tak je zjevný, že hraju převzatinky. A to tak že hlavně převzatinky. :wink: :D
A slušně mi za to platí :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:....tak je zjevný, že hraju převzatinky. A to tak že hlavně převzatinky. :wink: :D
tak na prachy to bývalo lepší, kdysi jsem si vyhrál za měsíc víc prachů než v práci, dneska to tak u nás nevidím :?
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Máš recht Pehve :wink:
S autorskou muzikou /kolem našeho věku/ už bych si to nelajznul,a abych vohejbal hřbet po tancovačkách s coverama-to už se mi zase nechce.Těch 16 let stačilo.Ale stejně mě dodneška drží tradiční večeropáteční absťák.
Sbalit se a ject někam do smradlavý šatny :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad píše: Vzhledem k tomu, že s jednou bandou hrasjeme tancovačky a tam vlastní tvorbu vpašováváme mezi všechny ty "kabáty" a podobné hitovky, co prostělidi chtějí a "musí" mít, a z druhá kapela je čistokrevná revivalovka, tak je zjevný, že hraju převzatinky. A to tak že hlavně převzatinky. :wink: :D
No tak já sem si ani nikde nemyslel,že bych to moch dělat pro peníze,mě to prostě hrozně babí.Zatim na to ani s kapelou nemáme,abysme mohli odehrát celou zábavu na ty 4 hodiny čístýho času hraní.Radši si zahrajem tu hodinu a pozveme další 4 kapely a s nima se vystřídáme.Takový menší fesťáčky to sou.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“