ničí hra na bicí sluch ??

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Já mám koupené http://kytary.cz/vic-firth-izolacni-slu ... 50:0:0:1:0 . Musím číci že s těmi sluchátky maj ty bicí i hezčí zvuk.. :D Je to každého volba , ale podle mě je lepší je mít než nemít :)
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
pehve

Příspěvek od pehve »

jsem tak něco mezi vámi - špunty nepoužívám, to co sem dal JackLemon taky ne a jsem určitě pro dynamickou hru.
Bicí jsem ale na zkouškách tlumil - překryl rezonanty molitanem a zvuk si dělal přes triggery, plechy taky kapku přitlumený. Spokojenost.
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

když sem začínal tak sem musel tlumit, protože kapele se to úplně nelíbilo, teď už hraju rok a snažim se co nejvíc využívat dynamiky. Jak se jí dá využít nejvíc, než když hrajete co nejpotišejc? - Je pak větší možnost přitlačit.

Záleží jak se vyspim, ale povětšinou se držim zkrátka, takže se to dá.

Co se týká akustiky, tak souhlasim s tim, že přímo za bicíma je slyšet tak 50% toho, co 3 metry před kopákem.
Tohle je dobrý vědět a hrát s ohledem na to co slyší zbytek kapely.

eště ke špuntum.. Aby to k něčemu bylo, tak je musí mít všichny, aby se nástroje nepřeřvávali. Ty špunty z lékárny sou použitelný tak maximálně pro bicáka a možná basáka. Ostatní nástroje a zpěv to šíleně zkresluje. Takže tohle jako řešení nevidim.

můj názor - buď vytlumit pokud nevadí, že ty bicí nemaj pak koule
- 2. možnost pořídit si pořádnýho bicmena
- 3. možnost elektronické bicí (já osobně je nemám rád, ale na zkoušení jsou možná praktičtější - zvuk maj ale naprd, neni nad poctivý dřevo i když třeba jenom překližku :-D)
- 4. možnost velkej prostor a poslat bicáka dál od zbytku, nebo ho natočit do zdi, aby na kapelu nešel zvuk z rezonančních blan.
ať to šlape!
don.dorcha

Příspěvek od don.dorcha »

JackLemon píše:Já mám koupené http://kytary.cz/vic-firth-izolacni-slu ... 50:0:0:1:0 . Musím číci že s těmi sluchátky maj ty bicí i hezčí zvuk.. :D Je to každého volba , ale podle mě je lepší je mít než nemít :)
Jo, taky se mi zdá, že když si je dám na hlavu, hned ty bicí (i zbytek skupiny) zní líp, jak to odfiltruje šum a podobný hnusy. :D Pak to člověk sundá a je překvapenej. :D
Gretsch Catalina Ash - 8", 10", 12", 14", 20", 14"
Meinl MCS - 16" Crash, 20" Ride, 14" Hi-Hat
Meinl Classics - 14" China
Paiste PST 5 - 14" Thin Crash, 18" Medium Crash
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

don.dorcha píše:
JackLemon píše:Já mám koupené http://kytary.cz/vic-firth-izolacni-slu ... 50:0:0:1:0 . Musím číci že s těmi sluchátky maj ty bicí i hezčí zvuk.. :D Je to každého volba , ale podle mě je lepší je mít než nemít :)
Jo, taky se mi zdá, že když si je dám na hlavu, hned ty bicí (i zbytek skupiny) zní líp, jak to odfiltruje šum a podobný hnusy. :D Pak to člověk sundá a je překvapenej. :D
Ty "odfiltrovaný hnusy" jsou ve skutečnosti vyšší frekvence zvukového spektra, tudíž je to jako když si na hifi bednách zalepíš izolačkou výškový repráky a vnímáš jen středy a basy.... a to my moc zvukově dobrý nepřipadá.. :cry:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
don.dorcha

Příspěvek od don.dorcha »

Monikad píše:Ty "odfiltrovaný hnusy" jsou ve skutečnosti vyšší frekvence zvukového spektra, tudíž je to jako když si na hifi bednách zalepíš izolačkou výškový repráky a vnímáš jen středy a basy.... a to my moc zvukově dobrý nepřipadá.. :cry:
Princip je to stejnej, ale v praxi je samozřejmě zvukově obrovskej rozdíl mezi tím, když zalepíš repráky u hifi páskou, nebo když si hluchátkama utlumíš dvě kytary, bicí, basu a zpěv. :D To zní fakt dobře, protože těma hluchátkama tlumíš jen ty opravdu nejvyšší a nejvíc "fujblehnus" zvuky, zatímco to potřebný a uchu dobře znějící tam zůstane, a to se třeba pro mě (oba kytaristi v mojí skupině jsou úchyláci a mají skoro vymaxovanej hi-gain a i ve zkušebně jsou bedny natočený tak, že míří na mě) docela hodí. :D Prostě čistej a hlubší zvuk navždy. :)
Gretsch Catalina Ash - 8", 10", 12", 14", 20", 14"
Meinl MCS - 16" Crash, 20" Ride, 14" Hi-Hat
Meinl Classics - 14" China
Paiste PST 5 - 14" Thin Crash, 18" Medium Crash
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

na cvičení používám takový ty klasický červený dělnický sluchátka. Bicí maj zvuk pěknej (kopák je takovej basovější, naopak činely sou dost utlumené).
Pokud ale hraju s kapelou, tak kytary i zpěv jsou opravdu nehezky zkreslený a navíc pak mnohem hůř zvládám dynamiku.
Proto cvičim bez zluchátek, nebo se špuntama - ty ten zvuk tak strašně nezprzněj.
ať to šlape!
Wanhotten

jj

Příspěvek od Wanhotten »

Jak už řekla většina bicí ničí sluch jako cokolic jiného. Z vlastní zkušenosti doporučuju koupit střelecká sluchátka s největším tlumením. Uslyšíš vše, akorát potichu. Myslím si, že je naprosto zbytečné ničit si sluch, když to není nutné a sluchátka stojí třeba 500 kč a vydrží celej život...
pehve

Příspěvek od pehve »

tak v tomhle jsem zajedno s Monikou. Nesnáším tlumit výšky, nesnáším neslyšet ten lahodný zvuk kvalitních činelů, plechů a plíšků pro který je všichni kupujeme. Nesnáším neslyšet sykavky tak jak mají být slyšet. A to i samozřejmě na zkouškách - tam by to mělo být naopak slyšet nejlíp protože se sehráváme.

Preferuji dodržet dynamiku.Jak na zkouškách tak na akcích. Jde to a je to otázka kulturní urovně muzikanta. Každej se musí přizpůsobit, bubeník může bicí i kapku přitlumit , komba se můžou stáhnout.

Nikdy jsem nehrál s někým kdo by si nasazoval hluchátka na zkouškách. Ani se mi nestalo že by mi někdo musel nějak moc upomínat že do toho řežu nebo já třeba kytaristy s volume naplno. Nikdo takovej magor nebyl protože každej z nás věděl že na zkoušce je potřeba se slyšet, dělaly se vokály, sola..... Kdybych do toho řezal jak hluchej do vrat prostě by se někdo zvedl a nakopal mi p***l. Tohle prostě doporučuju..

Na kšeftech jsem měl u pravýho ucha na stojanu 50w monitor a přidával jsem si podle potřeby. Občas v nějaký hale kde se zvuky vracely ze sálu se zpožděním a pletlo mě to jsem tomu musel sakra vohulit abych slyšel metro a neuletěl z rytmu. Nedokážu si představit že bych měl nějaký tlumící špunty, to bych mohl rovnou zabalit.

Takže ničí hra na bicí sluch? Ano pokud hraji moc nahlas, uplně stejně jako ničí sluch hlasitá hra na cokoliv, např.lidi typu:
....oba kytaristi v mojí skupině jsou úchyláci a mají skoro vymaxovanej hi-gain a i ve zkušebně jsou bedny natočený tak, že míří na mě) docela hodí. Prostě čistej a hlubší zvuk navždy.
ničí sluch víc než bicí. Pro takový snad ty střelecký sluchátka aby si fakt neublížili :D

dynamika je základ muziky
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

no kámo tohle můžu hned podepsat :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jasně, i já přidávám svůj podpis.
taky nemám zkušenost s někjakými "magory" spoluhráči, co by točili knoflíky na kombech na max bez myšlenky. když jsem takového potkala, nedomluvili jsme se nikdy na spolupráci. Hrála jsem i muziku, kde ten větší hluk je takřka povinností (to je mé ranné období metalové) ale vždy to bylo tak nějak v normě. A dynamika hry - základ!!
V současnosti si nárokuju v technických podmínkách min 200W monitor k bicím, no ne pro velký hluk, ale pro čistotu odposlechu.
Hodně se te´d užívají "in-ear" odposlechová sluchátka, ale právě to, že bych neslyšela vše tak jak jsem zvyklá na vlastní ucho, tak to je argument, proč je ještě nemám.
Vlastně jsem se učila v začátcích hrát se sluchadly a s deskama. nebo i dnes, když si chci nějaký převzatinky zkusit, udělám to. Občas si na zkoušce zkusím vzít sluchátka s klikem..... ale vždy to znechuceně odložím a jsem šťastnější, když si ty uši nechám volné. prostě mi to hned přijde přirozené..

Ano, hluk, a to neříkám že jenom nadměrný, určitě sluch poškozuje. Ale jakýkoliv hluk. Takže jsem v klidu, nikomu jeho vášeň pro sluchátka neberu, ale mě by to poškodilo chuťk hraní, tak to nechávám jak to je.. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Podepisuju se pod to :)
Ikdyž není to jenom Dynamika, která dělá základ muziky :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
zahy.jr

Příspěvek od zahy.jr »

Ony se ty vaše řeči strašně krásně poslouchají, respektive čtou, a strašně rád by se tím člověk řídil, ale bohužel to vážně není pro každého. Vy asi disponujete odolnějším sluchem než někteří jiní, nebo někteří jiní méně odolným sluchem než vy. Vím podle sebe, budu asi patřit mezi ty s citlivějším sluchem. Když jsem začal hrát se svojí první kapelou, téměř okamžitě, po pár týdnech, jsem s tím začal mít problémy. Možná to bude i tím, že zkušebna je dost malá, hlavu mám blízko bicích a ty levné plechy mají dost otřesný zvuk. Ale ani s mojí další kapelou, kde máme zkušebnu o dost větší a můžu jít od bicích dál, to není o nic lepší... Bez vaty dneska nehraju už ani náhodou, sice na mě všichni ze začátku koukali jako na blázna, ale za moje uši mi to rozhodně stojí. Ať si říká kdo chce co chce, sice ten zvuk něco ztrácí, ale rozhodně je pro mě lepší slyšet do smrti zvuk o něco chudší, než za pár let neslyšet nic...
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

No, ber to tak že někteří z nás jsou přece jenom zkušení, a nehrajou ve zkušebně na 200W lamp na max.
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
zahy.jr

Příspěvek od zahy.jr »

:lol: :lol: Tak tohle mě vážně pobavilo... :lol: Když jsme začínali, měl jsem ve zkušebně 15W tranďák. :lol: Takže tim to asi nebude... Věř tomu nebo ne, vážně jsou i lidi s háklivejma ušima...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trochu se vám vmísím do diskuze i jako kytarista a bubnováním zcela nedotčený člověk...

Jsem rád, že tu máme rozumné bubenice a bubeníky, kterí ví, že ne tlumit zvuk hluchátky, ale dynamikou je dobře. Opravdu mě neděsí nic víc, než že vlezu do zkušbny, tam bicman řezník si nasadí traktoristický sluchátka a začne to řezat tak, že všichni kolem hluchnou, hlavně že on je v klidu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

jojo taky sem to dřív praktikoval, ale už sem z toho vyrost.
Je to z části taky protože plechy maj špatnej zvuk, když se do nich řeže.
ať to šlape!
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

zahy.jr píše::lol: :lol: Tak tohle mě vážně pobavilo... :lol: Když jsme začínali, měl jsem ve zkušebně 15W tranďák. :lol: Takže tim to asi nebude... Věř tomu nebo ne, vážně jsou i lidi s háklivejma ušima...
Tak sorry, ale vážně asi máš ten práh slyšitelnosti trošku níž než my, já to nemyslel zle, ale je musíš uznat, že tady kolegové (především pehve a Monikad) mají pravdu. Tak mě napadá, nejsi náhodou pes? Ten prý slyší 15x lépe než lidi. Dobrou noc :)
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Johnnnnnnnnnny píše:........ protože plechy maj špatnej zvuk, když se do nich řeže.........
Tohle je zase jiná otázka a pravda to je jen z malé části.
Plechy se dělají v různých tloušťkách a tudíž "ten správný" zvuk z nich vyleze jen při "té správné" síle úderu. Proto jsou třeba činely v provedení THIN úžasně znějící už při šolíchání metličkama, zatímco nějaké HEAVY kovadliny vyžadují popřádnou sílu. Samozřejmě ta zmíněná dynamika udělá také kouzlo....... ale k věci: Správnější tvrzení tedy je: JEN ŠPATNĚ VYBRANÉ PLECHY MAJÍ ŠPATNEJ ZVUK KDYŽ SE DO NICH ŘEŽE.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

For ZAHY jr.:
Docela lituju tvůj sluch. fakt to musí být pro muzikanta neštěstí. Ale zase to beru tak, že fakt neznám druhého člověka s tím, co popisuješ.

A mimochodem, musela jsem se nasmát při té větě "...můžu jít od bicích dál, to není o nic lepší..." tak to u mě je to tedy jinak. jakmile se od bicích vzdálím tak, že na ně nedosáhnu paličkou, už je ticho od bubnů...... možná že to bude ale tím, že jsem to já kdo na ty bubny hraje. :D :D

Sorry, musela jsem... :? :twisted: :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“