Podivné latence v Cubase (a následný výběr interface)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Podivné latence v Cubase (a následný výběr interface)

Příspěvek od Dark Axel »

zdar, používám Cubase SX 3 a NAJEDNOU se mi začaly objevovat podivné latence při importu midi souborů. bylo to vpohodě, posunul jsem mdii soubory a vše v pořádku, ale najednou mi to dělá úplně jiné latence a ještě k tomu mi to začlo nahrávat přes line in v další ÚPLNĚ jiné latenci

neví někdo v čem by to mohlo být? Asio4All mi přes Cubase hlásí nějakých 12ms latenci jak na input, tak na output, ale tohle jsou latence cca přes celou jednu-dvě doby ve 140bpm
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 4.03.2009 16:21, celkem upraveno 1 x.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a před tim ti to nedělalo??? ačlo to až teď s použitím MIDI???

co máš za VSTi Instrument na ty MIDI???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

asio4all je pořád jenom softwarová náhražka, vim že ti tahle informace nepomůže ale prostě dokud nebude zvukovka pro recording s ASIO, budeš pořád něco řešit no :shock:

to že ti to zlobí náhodně až ted je prostě náhoda, záleží na složitosti midi, na konkrétním tracku atd

btw co mas za zvukovku
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

předtím to nedělalo, přestože jsem i předtím importoval MIDI

no na ty MIDI používám různé VSTi, žejo... ale konkrétně teĎ bojuju s EZDrummerem a Hypersonic dvojkou na basu a bicí... ovšem Absynth a Kontakt mi třeba dělají to samý, když chci synťáky, nebo klavír

Pupacku: mno, složitost tracku není jiná než dřív. a je docela vtipný, že mi 5 songů šlo bez problémů, u 6. už jsem měl lehké potíže a 7. na kterém pracuju je nenahratelný :D neřekl bych že je to "náhodou"

přiznávám, že zvukárnu mám integrovanou Realtek HD, vím že to není nic moc, ale v tom není pointa, pointa je v tom, že náhle došlo ke změně, chápeš
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Darku ja tě chapu, ale i tak nejde nebrat v úvahu že latence je primárně problém zvukové karty a asio ovladačů. Ale k věci :)

---> zkus ještě jestli ti to dělá i v jiném multitracku, at vis jestli to ma souvislost s cubase

---> taky je možnost že ti to brzdí nějaký efekt na jedné ze stop které tam máš, a nemusí to byt čistě VST, já zrovna min týden nahrával a taky jsem měl trošku víc latence než obvykle a zjistil jsem že to je vestavenym reverbem v multitracku.. od te doby pouzivam jiny a je to ok
čili projít si a postupne povypínat jednotlivé efekty jestli to nedělá jeden z nich..

---> taky to může mít souvislost s čímkoliv co jsi v té době instaloval / odinstalovat do PC, něco co může brzdit celkově systém atd..

zatim mě nic jiného nenapadá :) každopádně multitrack recording je dost náročný na systém, a podle mě je to prostě konkrétníma zátěžeme že 5 skladeb ti to počítat stíhalo a zrovna tu kombinaci co máš v té třeba 6, 7mé už to nezvládá... ani nemusí záležet na počtu efektů atd.. spíš jak je to psané a jaké jsou tam algoritmy atd..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

těžko ti to vysvětlit, ale řekněme, že dvě stopy MIDI plus pokus o nahrání stopy v audiu je nic proti 4 a více stopám midi a 4 audio :wink: nehledě na dvoujádrový procesor a 4gb rychlé RAM

efekty tam zatím žádné nemám :D proč bych je tam dával, když řeším že to "nefunguje", žejo

každopádně už sjem svým způsobem vychytal ty "delay" co tam musím hodit, MIDI stopy -182ms a audio -314ms :roll:

jiný multitrack který umí midi k dispozici nemám. zkusil jsem Cubase i přeinstalovat, ale bez výsledku. buDˇje chyba někde jinde v systému, nebo v samotném Asio4all
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hm no je to divný, musíš si vzpomenout i na jakoukoliv změnu v systému co jdi udělal.. nebo zkus totálně odstranit asi4all i ovladače zvukovky a nahodit to tam znova.. nebo si sosni REAPER v tom jedu já, demoverzi a funguje pak i po skončení v pohodě a umí midi..

chtělo by to prostě zkusit jestli to takhle dělá jen v tom cubase nebo ne, abys měl jistotu že to není něčím v cubase- to bych fakt zkusil sosnout jeste jinej multitrack no, i když je to otrava
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

osobně jsem měl trochu podobný problém při nahrávání na klasickou obyč. zvukovku. Sice to nebylo u midi, ale u normálního nahrávání jednotlivejch nástrojů po stopách. Nahráli jsme asi 3-4 songy naprosto bez problémů. S metronomem co byl v adobe audition jsme natočili všechyn stopy těmhle 4 písničkám. Najednou u pátý to občas začlo blbnout s náhodnou latencí. Najednou se to předbíhalo najednou to bylo pomaleji. Prostě se s tím už nic nedalo dělat. A skončili jsme nahrávání. Nechápu jak mohly 4 písničky jít nahrát bez problémů a pak už ne.

Po výměně zvukovky za M-audio Fast track vše fungovalo bez problémů. Takže ja jsem toho názoru, že je chyba ve zvukovce
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zajímavý :-?

včera jsem s tím nahrával nový song. řeknu vám - když jsou ty latence dvě, budiž, ale když je na každé stopě jiná.... mnohdy i na každém nahraném "úseku" - je to chuť :D

až budou peníze, asi už fakt pořídím novou zvukárnu
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

http://kytary.cz/edirol-ua1-ex-usb-audi ... 78:0:0:1:0

myslíte si, že by to byla dobrá volba? mám omezené zdroje, čas na výběr mám cca lehce přes půlku měsíce, pak bych chtěl kupovat. jestli víte o něčem jiném lepším v podobné cenové kategorii (jak říkám - omezené zdroje, takže 3000 už je dost, 2500 by ještě šlo), házejte odkazy prosím :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Musi to byt externi? Jeta ESI Juli@ se da sehnat za 2500 a bude mnohem lepsi nez ten Edirol.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mando

emu 1212

Příspěvek od mando »

alebo mozem za tu cenu ponuknut Emu 1212m http://www.emu.com/products/product.asp ... oduct=9872
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele za 2500 už bych raději koupil M-audio fast track. Měl jsem ji. Naprosto bezproblémovej chod. Nahrál jsem s ní asi 4-5 písniček. Celou kapelu. Zpěvy, kytary, bonga všechno po jedné stopě a nebyl problém. Toto mi připadá jako už hodně očesaná varianta....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Co je ocesana varianta? EMU 1212M ma prevodniky, o kterych si Fasttrack muze nechat jen zdat, navic k tomu dostanes mimo jine Cubase LE, Amplitube LE anebo Proteus.

jedina nevyhoda oproti Fasttracku je absence mikrofonniho predzesilovace, ale to asi Darkovi nevadi a casem muze dokoupit Behringer MIC100, kterym uzivi i kondenzatory narozdil od Fasttracku.
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

aivn mluvil o tom EDIROLu ne?
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aha, no to je dost mozne, v tom pripade souhlasim :D
Kazdopadne dle meho:

EMU 1212M > Fasttrack > Edirol
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

právěže bych velmi radši externí

edit: koukám že ten fasttrack je ve slevě, toho sjem si nevšim :-) už jsem po něm pokukoval před nějakou dobou, pokud by to byla z externích nejleší volba, tak bych asi vzal jej
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V tom pripade bych se spis rozhodoval mezi FastTrackem, Lexiconem Alpha a eventualne ESI U24 XL (nemam zkusenost, ale vypada zajimave). Anebo co da bazar :) Ale ty na ty jety veci myslim moc nejsi.
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Wohma píše:V tom pripade bych se spis rozhodoval mezi FastTrackem, Lexiconem Alpha a eventualne ESI U24 XL (nemam zkusenost, ale vypada zajimave). Anebo co da bazar :) Ale ty na ty jety veci myslim moc nejsi.
já s jetýma věcma neměl nikdy problém :-) u té ESI U24 XL se mi nelíbí že nemá žádné ovládání vstupní/výstupní hlasitosti (pokud nejsem slepej)

OK, mám dva favority, ale bduu to tu sledovat, kdyby něco, pište :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://midi.cz/Comment.aspx?id=42655
Tohle vypada celkem slusne, ale nic moc o to mnevim. Je to teda ale FireWire - podle me vyhoda, pro nekoho to muze byt nevyhoda.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“