kytarový efekt na zpěv - grind

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Tomáš Klvaňa

kytarový efekt na zpěv - grind

Příspěvek od Tomáš Klvaňa »

hello - potřeboval bych trošičku poradit od zkušenějších jedinců. Jedná se mi o vlastnosti těchto efektů: Digitech RP 150, RP 90 atd. potom procesoru Behringer Virtualizer 2024pro. Co použít, když chci tyto podmínky aby byly splněny:
pitch shifter - 1-2 oktávy dolů, pracují u těchto efektů tak, že z toho leze jen zefektovanej signál, nebo efekt i origos?? (U těch Digitechů je pitch shift, detune, whammy - jaký je mezi nimi rozdíl??) Dají se jednotlivé efekrty kombinovat??Jak se s tím dá manipulovat při živým hraní?? nejsou tam nějaký nástrahy?? (jde mi o to, jestli jde efekt vypínat jako pedál, někdy s efektem, někdy bez efektu)
Virtualizer od Behringera http://www.behringer.com/EN/Products/DSP2024P.aspx - viděl jsem přes něj zpívat, tam ale nepůjde ale asi vypínat efeklt za běhu co??

Zatím jsem měl BOSS PS-5 - pitch shifter dobrý, ale hodně potichu...

uvítám jakoukoliv radu, názor.

Díky

klv
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Neni lepsi se naucit "zpivat" bez efektů? Spousta grindovejch kapel blije do majku a efekty nepotrebujou. Pokud vsak mate dobryho "zpevaka" a potrebujete to treba jenom na nejaky zpestreni pri nekterejch pasazich tak jo, ale stejne, zda se mi divny efektovat svuj zvuk live. Ve studiu to je vec jina, ale tam asi nebudete pouzivat multak od digitechu...

Nevim, v grindu se nevyznam, neni to cup of my tea, je to jenom muj nazor;)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

A co mikrák prohnat Boss Metal corem?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Prejdák píše:A co mikrák prohnat Boss Metal corem?
myslim ze chtel octaver a ne zvuk blivajsu.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Disasterpiece píše:
Prejdák píše:A co mikrák prohnat Boss Metal corem?
myslim ze chtel octaver a ne zvuk blivajsu.
On to stejně bude blivajs... Tak ale co, každý má něco.
Edit: Tím se nechcu nikoho dotknout, ale blití mě prostě nebere :(
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: kytarový efekt na zpěv - grind

Příspěvek od rotten77 »

Tomáš Klvaňa píše:Virtualizer od Behringera - viděl jsem přes něj zpívat, tam ale nepůjde ale asi vypínat efeklt za běhu co??
Podle manuálu by měl být plně MIDI ovladatelný, takže stčí dokoupit MIDI pedál a můžeš přepínat za běhu (to můžeš i bez pedálu, ale ten budeš mít na zemi před sebou).
Tomáš Klvaňa

rada, jak to funguje

diky za Vaše názory, ale spíš mě zajímá, jestli tyto efekty fungujou tak jak sem se ptal. Hodně kapel používá efekty a mně se pořádná bublanina prostě líbí, nechci používat pořád, ptroto se ptám na ten pedál. Dík ještě jednou za rady. Neřešil bych jestli je potřeba efektovat nebo netřeba:)
klv
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

presne tak, neradte mu jesi efektovat nebo ne. spousta gore kapel to dela a nesouvisi to s tim jesi blut umi nebo ne. myslim ze sem videl u kytaristy ze skodovky ten zelenej boss ale nejsu si jistej.. taky nevim jak presne funguji ty krabky ale myslim ze uroven puvodniho a podladeneho signalu by mela jit korigovat. byt tebou tak napisu treba na bandzone kapelam - zkus treba prave tu skodu
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

hodte pls nejakej zvuk na tvojitrubku jak to s tim pitch shifterem zni, nejak si to nedokazu predstavit.
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Jestli chceš grind,chce to prostě hafec cvičit.Mě třeba trvalo půl roku,než sem rozeznívání hlasu dostal z patra do krku.Už to chytlo temnej nádech,ale chci to dostat ještě níž...Některý zpěváci to prej tahaj až z hrudníku.wow. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Tomáš Klvaňa

jojo

hm, to jsem se toho teda dozvěděl. Když říkám, že chci efektovaný party s efektem, tak to znamená že chci efekt. Jak sem psal - doteď sem používal BOSS - PS5 pitch shifter, ale nejde tam s tím nic dělat, s ničím kombinovat - jen prostě oktávy dolů - čím víc dolů, tím leze tišší hlubší signál. A asi jsem se špatně vyjádřil - ten grind je hozejnej do gor vod - takže dík za přemlouvání na čistej zpěv.
Tomáš Klvaňa

jj

hm, zpěvový efekty samozřejmě znám, ale už je to pro mě dost peněz, je to přece jen 2 x tolik - každopádně tam jsou mikrofonní předzesilovače, což bych určitě ocenil. Ale jinak mi to přijde takřka stejný jako ty kýtarový, ne??
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Predevsim kytarovy efekty jsou urceny na kytaru a zpevovy na zpev. Pak jsou jeste univerzalni efekty (napr. Behringer Virtualizer, ten ma taky pitch shift a vselijaky reverby, tremola atd.), bud bych zkusil nejaky takovy, anebo neco na zpev. Kytarovy budou vzdycky trochu jinde zamerenim.

EDIT: Napr. tohle by mohlo byt zajimave:
http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=418112
Ale nevim, jestli tam bude nejaky realny rozdil oproti tomu Behringeru (kterej se da sehnat kolem litru).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tomáš Klvaňa

nooo, konecne nejaky erudovany nazor, dik...ten behringer jsem mel v merku jako prvni, kdosi me odrazoval, ze je to sracka, ze extremni sum atd. ale videl sem ho v akci a neprislo mi nejak extra hrozny. nemas nejaky paky na ten virtualizer za litr??:)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Koukej na bazar (tady a na midi.cz), driv nebo pozdeji se tam objevi. A realna cena je 1000Kc +/- 200, tak to za vic nekupuj :) Sum tam nejakej je, ale na koncerty nebo do zkusebny nepodstatnej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ty vokální digitechy používaj kluci s Fourth Face.... ale myslim že hlavně na reverby...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“