Když dělal Gibson superstraty...
Pravidla fóra
To je hnus velebnosti...jaj, jak já nenávidim gibson...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Jinej, ano, jinej zvuk. A někomu se třeba může líbit, někomu ne. A když Gibson něco udělá, buď se to osvědčí a dobře se to prodává, nebo taky vůbec ne. A když Stagg něco udělá, je to taky automaticky správně?fakal píše:Sorry ale fakt nechapu co řešíš když gibson něco udělá asi to má nějaký zámněr ne? Ale jako asi to bude mít jinej zvuk.Tak to by mě vážně zajímalo jaký to má sustain - ona ta balza docela slušně tlumí. Jedině že by to byla nějaká dost tvrdá, hustotou asi na úrovni smrku, to by možná mohlo hrát celkem přijatelně.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
no je to prostě podezdřelí... a myslím, že to že je to Gibson (ve jménu otce i syna...
) neznamená nic mimo vyšší ceny. Ale nejvíc stejně nepřemýšlím nad kvalitou ani zvukem(normálně jo ale teď ne), kterej bude určitě "jinej" (řekl bych jako byste hráli na hromadu stavební pěny-takovýto jak to nastříkáte třeba kolem oken apod.- se snímačema
....možná to někdy zkusim
) tak by mě zajímala pořád ta odolnost vůči všemu a taky vyváženost!!! jestli to toiž nemá balzovej krk a třeba taky karbonový pražce
asi to bude docela slušně padat na hlavu... a z takovýho výrobku padám na hlavu já
(asi ste poznali, že to neni poprvé co bych padal na hlavu
)
- ...EDGE...
Tak už jsem na to kápl...nejsem sice znalec ale hledal jsem...a hledal...a hledal..a našel!!!
Z Chromytu byly vyráběny i LP Studio Lite který se od obyčejných studio LP lišili práve dřevem a to tak, že měly klasicky Javorovou přední desku a mahagonový zbytek...Jenže
mahagon je co nejvíc vydlabaný a všude kam se vešlo dali Balzové výplně
No takže moje obavy nakonec nebudou tak oprávněné
ale s tim převažováním na hlavu bych se stejně bál
Hlavně že tu všichni kecáme o něčem o čem nic nevíme a ani si to neověříme
jsem to ale vůl
P.S. Zdroje jsou Les paul forum a následně Wikipedia
edit: A taková třešnička! tyhle LP studio lite se ve své 3. generaci dělali s 2 humbuckerama a singlem mezi nima, s tim že přepínač byl 5ti polohový a zároveň 3 polohový ve směru nahoru/dolu
tzn. poloha dole- humbuckery a singl; poloha uprostřed-humbuckery rozepnuté(3 SC); poloha nahoře- věřte tomu nebo ne ale kytara se v této poloze dala vypnout aby nehralo nic (jako to kdysi uměli Jolany) 
Hlavně že tu všichni kecáme o něčem o čem nic nevíme a ani si to neověříme
edit: A taková třešnička! tyhle LP studio lite se ve své 3. generaci dělali s 2 humbuckerama a singlem mezi nima, s tim že přepínač byl 5ti polohový a zároveň 3 polohový ve směru nahoru/dolu
Naposledy upravil(a) loos dne 11.03.2009 19:22, celkem upraveno 1 x.
Klidně může nějaká kytara od gibsonu hrát špatně(takze nerikam ze ma vsecko da best). Ale prostě jednou udělal něco z balzy tak to asi hraje ne? Jako nějaký: "mohlo by to hrát přijatelně" a blablabla. Stejně jako je několik druhů mahagonu tak je i víc druhů balzy, všechna fakt nejni jako ta co se z ní dělaj letadýlka do který uděláš díru prstem. A navíc kobylka v tom drží tak to fakt asi zas tak měkké nebudeMcKozias píše:takze sekco co udela gibsn je automaticky dogma?fakal píše:Sorry ale fakt nechapu co řešíš když gibson něco udělá asi to má nějaký zámněr ne? Ale jako asi to bude mít jinej zvuk.Tak to by mě vážně zajímalo jaký to má sustain - ona ta balza docela slušně tlumí. Jedině že by to byla nějaká dost tvrdá, hustotou asi na úrovni smrku, to by možná mohlo hrát celkem přijatelně.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Tak z balzy, do které bys udělal díru prstem, se fakt nic nestaví. Ta se používá jenom jako tepelná izolace nádrží tankerů nebo jako výplň. Myslíš že neznám různé druhy balzy? A že to hraje, o to není pochyb, otázka je, JAK to hraje... Kobylka by držela i v té, kterou mám teď před sebou, ta půjde do vzduchu a není to žádná extra tvrdá. Ale při hustotě smrku pořád dost tlumí, a nevidím to jako ideální materiál. Že s tím Gibson experimentoval, to pro mě nic neznamená. Kdyby to bylo tak úžasné, nemyslíš že by se jich dělalo víc? Ano, určitě to nějak hraje. Ale vím, jak vypadá balza od 50 do 400g/dm3.fakal píše:Klidně může nějaká kytara od gibsonu hrát špatně(takze nerikam ze ma vsecko da best). Ale prostě jednou udělal něco z balzy tak to asi hraje ne? Jako nějaký: "mohlo by to hrát přijatelně" a blablabla. Stejně jako je několik druhů mahagonu tak je i víc druhů balzy, všechna fakt nejni jako ta co se z ní dělaj letadýlka do který uděláš díru prstem. A navíc kobylka v tom drží tak to fakt asi zas tak měkké nebudeMcKozias píše:takze sekco co udela gibsn je automaticky dogma?fakal píše:Sorry ale fakt nechapu co řešíš když gibson něco udělá asi to má nějaký zámněr ne? Ale jako asi to bude mít jinej zvuk..
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
loos píše:Tak už jsem na to kápl...nejsem sice znalec ale hledal jsem...a hledal...a hledal..a našel!!!Z Chromytu byly vyráběny i LP Studio Lite který se od obyčejných studio LP lišili práve dřevem a to tak, že měly klasicky Javorovou přední desku a mahagonový zbytek...Jenže
mahagon je co nejvíc vydlabaný a všude kam se vešlo dali Balzové výplně
No takže moje obavy nakonec nebudou tak oprávněné
ale s tim převažováním na hlavu bych se stejně bál
![]()
Hlavně že tu všichni kecáme o něčem o čem nic nevíme a ani si to neověřímejsem to ale vůl
![]()
:
To o tom Studiu je známá věc, ale že by tenhle Superstrat byl dělanej úplně stejným způsob - to jsem nikde nenašel.. Možný to je, chtělo by to fotku zezadu /jestli teda je transparentní lak/.
A že je tady na tom přední deska javorová, to snad pozná i malý dítě
EDIT:
tak jsem to dohledal, aby byl klid
The US-1 was introduced in mid-1986, and the similar model U-2 (no, this is not The Edge’s signature model) was released in 1987. Both models feature a Strat-style body with three mini-switches for more pickup options. The US-1 is slightly more elaborate with a lightweight balsa core, curly maple top, back, and sides, split triangle fingerboard inlays, and three humbucker pickups (two with stacked coil design and no visible poles).
takže zadek, top a boky z javoru
I´m wheels... movin´wheels
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
on off na každej snímač.... jinak pěknej hnus..., ae věc názoru:)Prejdák píše:Tušil jsem, že to jsou páčky... Akorát mi neleze do hlavy na co 3...
Přepínání snímačů, jeden na rozepnutí... ten třetí? Boost?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.