"redukce" jacku na sluchátkách

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

"redukce" jacku na sluchátkách

Příspěvek od .:DannY:. »

Mám telefon Nokia 3110 classic s mp3... problém je že ti pitomečci tam dali na sluchátka 2,5 mm jack. Když jsem si kupoval sluchátka ještě k discmanu tak jsem je vybíral strašně dlouho aby co nejlíp sedly atd. ale teď jsem ještě omezený tím 2,5 mm jackem tak jsem úpe v kaši a nemůžu si vybírat... Samozřejmě jsem si koupil redukce ale jedna byla moc dlouhá a nedalo se to nosit v kapse a druhá se zesrala (obě stály kolem 100,- Kč).. teďko mám nějaké 2,5 shity za 250 a tak jsem dostal nápad: Co kdybych vzal tu 2,5 mm část z té redukce, střihl to, na normálních sluchátkách bych ustřihl původní jack a připájel to k sobě?.. jsou tam jen dva dráty tak by to neměl být problém ne?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Otázkou ale je, jestli ti to nebude rušit signál, protože pokud se nemýlím tak audiokabel je stíněný
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Myslím že to nebude hrát až tak velikou roli.už jsem takhle párkrát viděl si to někoho upravovat(tuším,že si dělala sluchadla na N-Gage classic) a ruchy žádný...Já myslim,že by to šlo. ;)
Stagg SG + Guitar Rig 3
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když to ustříhneš hned za tím konektorem co tam je fabrickej. A napájíš tam ten novej tak nebude problém. Napájíš na konktor jak stínění tak oba signály. Bude to fungovat určitě toho se nemusíš bát. Jedinej problém bych viděl v tom, že do origo sluchátek a podobně se často nedávají měděný dráty, ale jsou nějak poniklovaný a hodně špatně se to pájí.... takže na to pozor.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Kontaktovat uživatele:

aivn86 píše:Když to ustříhneš hned za tím konektorem co tam je fabrickej. A napájíš tam ten novej tak nebude problém. Napájíš na konktor jak stínění tak oba signály. Bude to fungovat určitě toho se nemusíš bát. Jedinej problém bych viděl v tom, že do origo sluchátek a podobně se často nedávají měděný dráty, ale jsou nějak poniklovaný a hodně špatně se to pájí.... takže na to pozor.
to nechápu...jako nejsem žádný elektrikář ale myslel jsem že tam jsou prostě dva dráty a konec... ne?... a jaký je rozdíl jestli to ustřihnu hned za tím konektorem nebo někde jánevím v půlce třeba?
jako tkhle... já jsem si to představoval tak že prostě oddělím ty dva drátky, ustřihnu, připájím k dvoum drátkům z konektoru a finiš...si ne co?.. :?
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Je to v zásadě tak jak říkáš. Ustřihneš napájíš a hotovo. Jestli jsou to normální stereo sluchátka tzn. máš pecku do každýho ucha tak tam budou dva drátky (do každé pecky jeden) a okolo nich bude stínění. To že jsem napsal aby jsi to ustříhl hned za tím konektorem jsem myslel kvůli tomu, že když to ustříhneš uprostřed tak si to prostě akorát zkrátíš. Prostě co s tím zbytkem kabelu co ti zůstane u starého konektoru :?:

Jenom říkám, že se to občas prostě špatně pájí. že používají jiný dráty na který hůř chytá cín. Takže aby jsi nebyl překvapenej. Ale jinak nevidím důvod proč by to nemělo jít.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Kontaktovat uživatele:

Teď nevím jestli jsi mě pochopil...takže takhle:
Obrázek
...*naivita*...?
*cable >>> Adam Hall
cenda

Příspěvek od cenda »

ta jednoduchý to neni použij pájecí kyselinu... do toho namoč ty drátky pak se je pokuspřiletovat každej drátek rozdílný barvy připájej k jednomu pinu a drátek se stejnou barvou ke stínění...

1. pájej tak aby konce střižených drátků směřovali do cínu a ne mimo něj

2. většina sluchátek je omotána jakou si plastovou vatou která nevim k čemu je

3.drátky musí bejt co nejkratší nejlíp pájet to hned z izolace...

4. při nesprávnym nastavení pájky můžeš spálit jack takže to nebude funovat...

5. kopil bych radši originál protože oprava je dost náročná a né vždy je výsledek ucházejicí... opravuju takto sluchátka dost často a perfektně se podaří jedny někdy dvoje z 5...
Kontaktovat uživatele:

cenda píše:5. kopil bych radši originál protože oprava je dost náročná a né vždy je výsledek ucházejicí... opravuju takto sluchátka dost často a perfektně se podaří jedny někdy dvoje z 5...
nj... jenže mám problém ty sluchátka vůbec najít... natož abych si mohl vybrat...
*cable >>> Adam Hall
cenda

Příspěvek od cenda »

mno jo chce to prolízt mobilní obchody... nebo z netu...
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

lol tak sem celkem šťastlivec mám Xpress Music myslim že to je 5110 nebo tak a mam tam jacka 3,5
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Kontaktovat uživatele:

Skipper píše:lol tak sem celkem šťastlivec mám Xpress Music myslim že to je 5110 nebo tak a mam tam jacka 3,5
jn... nechápu co je to v té nokii popadlo :roll: a sami žádné kloudné sluchátka nevypustili...
*cable >>> Adam Hall
Honza_

Příspěvek od Honza_ »

já mám normálně připájenej drátek na 3,5 jacka a jede to podle me stejne jak driv... akorat jsem to pak trocha vomacel v herkulesu pac nic lepsiho me nenapadlo abych to zas hned neurval, ale taky mam sluchátka za 2 stovky... takze u tech tvejch drahejch by se to nejak projevit mohlo
Ibanez GSR 190
GK BACKLINE 115
Kontaktovat uživatele:

Honza_ píše:já mám normálně připájenej drátek na 3,5 jacka a jede to podle me stejne jak driv... akorat jsem to pak trocha vomacel v herkulesu pac nic lepsiho me nenapadlo abych to zas hned neurval, ale taky mam sluchátka za 2 stovky... takze u tech tvejch drahejch by se to nejak projevit mohlo
takže normalně jeden drát k jednomu druhý k druhému a konec?
*cable >>> Adam Hall
Honza_

Příspěvek od Honza_ »

no sou tam tri, jeden na levý sluchátko, druhej ne pravý a pak se musí obvod nejak uzavrit, takze je tam este spolecna zem, vetsinou je ta zem bez obarvení.. tzn. když to odizolujes tak je tam proste medenej dratek ta prijde zapojit na tu nejvetsi plosku jacku (pokud si to dobre pamatuju) a ty vodice ke sluchátkám sou barevný
Ibanez GSR 190
GK BACKLINE 115
Honza_

Příspěvek od Honza_ »

jo a nepocitej ze to zapajeny bude drzet jako novy... kdybys pajel na jacka tak by to drzelo nejspis lip, ale spojovat takhle drateky nedoporucuju.
Kdyz uz tak bych si koupil normalne samicu toho jacka http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=809-031 a napajel bych dratky od sluchatek sem...
Ibanez GSR 190
GK BACKLINE 115
Kontaktovat uživatele:

Honza_ píše:jo a nepocitej ze to zapajeny bude drzet jako novy... kdybys pajel na jacka tak by to drzelo nejspis lip, ale spojovat takhle drateky nedoporucuju.
Kdyz uz tak bych si koupil normalne samicu toho jacka http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=809-031 a napajel bych dratky od sluchatek sem...
však jo... to by se nějak olepilo...jinka ten jack vytáhnu z té redukce...
*cable >>> Adam Hall
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Radši si kup novýho jacka, stojí to 5kč a je to nachystaný na pájení a dobře se na to chytá cín, pak do toho naliješ silikon / herkules a máš to v cajku...
fakal

Příspěvek od fakal »

ja bych ty sluchatka nekurvil a koupil bych si redukci ale kabelovou, určitě najdeš i 2,5 > 3,5 prostě ti to trochu prodlouží kabel a k některým sluchátkům je to i v základu protože se ti ten jack nezkurví hned na sluchátkách ale jenom vyměníš tu redukci.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Kontaktovat uživatele:

fakal píše:ja bych ty sluchatka nekurvil a koupil bych si redukci ale kabelovou, určitě najdeš i 2,5 > 3,5 prostě ti to trochu prodlouží kabel a k některým sluchátkům je to i v základu protože se ti ten jack nezkurví hned na sluchátkách ale jenom vyměníš tu redukci.
hej tu už jsem měl taky... zkun*ila se asi za dva týdny... a stála mě 120,- Kč... co dva týdny na to fakt nemám... (a lístek k reklamaci jsem ztratil :x )
edit: právě je úpe na pi*u že koupím sluchátka+ redukci...za chvíli se zkun*í sluchátka, fajn koupím nové, pak zas redukce... to máš o třetinu větší náklady a věštší šanci že se z toho něco posere...
*cable >>> Adam Hall
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“