Jaké mikrofony a jak je rozestavit při nahrávání kytarovek?
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
guitar pro nemám... ale víš jak, domá nemám problém nahrát lofi anhrávku počítačovým mikrákem do cubase. Na nahrávku nepoužitelný, ale jako orintační track pro bubeníka to stačí. Osobně by mi asi sedělo nejvíc nahrávat kapelu naráz, ale to je drahé... každý mikrák do vlastní stopy...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
1. drahý a 2. naprd kvůli tomu, že se ti do mikráků nahrajou i jiný nástroje.
Já tu možnost to nahrávat dohromady sice mám, ale nevyužívám jí, protože pak třeba kopákovej mikrák bere hodně basu, overheady kytaru, kytarový mikráky bicí a tak, takže ve výsledku se s tim na PC mnohem hůř pracuje.
Já tu možnost to nahrávat dohromady sice mám, ale nevyužívám jí, protože pak třeba kopákovej mikrák bere hodně basu, overheady kytaru, kytarový mikráky bicí a tak, takže ve výsledku se s tim na PC mnohem hůř pracuje.
ať to šlape!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jasně, to je fakt. ALe ne každou nahrávku musíš nutně mixovat nějakým příšerným stylem. Na modrní nahrávku to asi moc nestačí, tak je určitě potřeba dost komplikovaná mixáž, ale i tak je spousta hdebních stylů, kdy to může bejt i lepší
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- Pepe_Crack
Re:
My ve studiu nahrávali v pár věcech taky bicí s basou dohromady a tyhle přeslechy se řešili tak, že se mezi basovej aparát a bicí vrazil paravan (clona) a bylo to v pohodě....Johnnnnnnnnnny píše:podle mě ta basa i kytara vám museli docela pojebat zvuk bicích. Hlavně overheadů
kytara: Squier by Fender Telecaster 94´ (RM Pickups, novej krk z Hořovic, mechaniky Schaller) :: Marshall JCM 800 (2204) 50W MKII :: CRATE 4x12" V30 120W :: BOSS Metal Zone MT-2 :: George Dennis Volume Pedal
basa: Yamaha RBX270 MPP :: Fender Rumble 100W
basa: Yamaha RBX270 MPP :: Fender Rumble 100W