Ladící mechanika se zastřižením struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Ladící mechanika se zastřižením struny

Příspěvek od moribundus »

Ahoj, měl bych prosbu, jestli někdo nevíte kdo vyrábí ladící zamykací mechaniku se zaštípáváním strun. Kamarád to má a je to super, ale nikde jsem to nenašel. Díky
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mám takový dojem, ž něco dělá Planet Waves... ale možná se mi to s něčím pomíchalo.. no zkus google, třeba jsem to trefil
moribundus
Kontaktovat uživatele:

díky je to ono. Kdyby měl ještě někdo zájem http://store.daddario.com/category/1485 ... ines_3%2B3
weselow

Příspěvek od weselow »

Moh by mi někdo líp vysvětlit, co přesně to umí? Jakože namotám strunu a ono jí to na konci uštípne a vot vsjo?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
woro90

Příspěvek od woro90 »

weselow píše:Moh by mi někdo líp vysvětlit, co přesně to umí? Jakože namotám strunu a ono jí to na konci uštípne a vot vsjo?
Jakože založíš strunu, zašroubuješ, tím se ti struna chytne v hlavě mechaniky a zároveň jí to uštípne konec. Pak jen naladíš. Tím, že je mechanika zamykací, se zkrátí potřebná délka namotané struny, takže struny lépe drží ladění při páčení, agresivních bendech a přelaďování.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Pokud jsem to dobře viděl, tak to tu strunu uštípne při dolaďování, ne při utažení zámku.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

nějak mi uniká, jakou že to má výhodu oproti běžným třeba Sperzel zamyk. mechanikám.
Jakože se to nemůsí ucvaknout klíšťkama :?: Nebo je to levnější ?
I´m wheels... movin´wheels
woro90

Příspěvek od woro90 »

moribundus píše:Pokud jsem to dobře viděl, tak to tu strunu uštípne při dolaďování, ne při utažení zámku.
Jo, recht, sorry, nepodíval jsem se pořádně a předpokládal jsem, že to bude něco podobného jako jsem si teď rozkreslil na headlessku...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Mám sperzely a je to fakt super vec, rychla a lehka vymena, stabilni ladeni (a to jsem se prevodu 1:12 bal) Koupil sjem je za 1200 i s postovnym na ybeji
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“