For Iron Maiden fans

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

For Iron Maiden fans

Příspěvek od Jaguar master »

Těm pozornějším snad neuniklo že Fender vydal signature model Dave Murray guitar a Steve Harris bass guitar. A také že Jackson vydal signature model od Adriana Smithe.

Udělal jsem menší srovnání o kolik to je předražené. Jen kdyby se někdo zajímal, dělal jsem si to pro sebe tak to i zveřejním 8)

Dave Murray Stratocaster®
Obrázek

The Dave Murray Stratocaster guitar boasts a supercharged HSH configuration—a DiMarzio® PAF® 36th Anniversary DP103 neck pickup, a DiMarzio® Super Distortion® DP100 bridge pickup and a Fender vintage-style middle pickup.

Cena: $2,530.00 (cca 51 764,- Kč)

FENDER - American Standard Stratocaster® 29 700,-
DIMARZIO - Super Distortion Humbucker 2730,-
DIMARZIO - PAF Humbucker 2420,-
-----------------------
Celkem 34 850,- Kč ($1,700.00)

Snad ty snímače sedí, hledal jsem na kytary.cz, ale asi tak +-

Janick Gers svou signature kytaru nemá, nevím jakto. Ale možná to bude tím že používá víceméně stejnou jako Dave.

Adrian Smith San Dimas DK
Obrázek

Abych se přiznal tak jsem větší fanda Dava než Adriana :oops: :oops: Takže tu Jacksonku už nedělám :)

Steve Harris Precision Bass®
Obrázek

This bass features a regally cool Royal Blue Metallic sparkle finish, with a chromed mirror pickguard, alder body, vintage-tint one-piece maple neck and fingerboard with 20 medium-jumbo frets, a Badass® II bridge, Seymour Duncan® Basslines SPB-1 split-coil Precision Bass pickup, chrome hardware, Steve Harris signature Rotosound® custom flat-wound strings.

Cena: $1,750.00 (cca 36 750,- Kč)

Zde už cenu za kterou bych to složil u nás nezjišťuji, basu v té barvě je celkem problém sehnat.

EDIT: upraveny částky, špatní převodní kurz :oops: děkuji za upozornění
Naposledy upravil(a) Jaguar master dne 28.03.2009 18:55, celkem upraveno 1 x.
Final Frontier
Regular John

Příspěvek od Regular John »

A víš jistě, že ten standard ze kterého vycházíš je ze stejného materiálu a má stejné specifikace, jako ten jejich signature? :) Nějak se mi nechce věřit, že jde jen o výměnu snímačů...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nechci rejpat, ale mas tam mensi kurzovni zmatek :wink:

2.350 babek teda 70.000 neni, spis 50.000, asi reknete, ze jsem puntickar, ale tohle jsou castky :wink:

EDIT: Ale ano...i tak

EDIT EDIT: Kurzy se meni....zaokrouhlil bych to :D
Ale uz nerejpam, jasne :wink:
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 28.03.2009 19:04, celkem upraveno 1 x.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

To Regular John: tak jistě to nevím, ale můžu taky vycházet max. asi z American Deluxe. U nás cca za 37 000,- ($1762.00), takže se to posune na 42 150,- Kč ($2000.00). Takže ještě $500. Ty snímače jsem snad trefil dobře, tam může být nějaký cenový rozdíl ale $500 asi ne. A za to že je to signature bude taky něco.
Ale nejsem si moc jistý jestli to dělají z American Deluxe.
Je to hlavně podle mně o tom podpisu, že je to signature 8)

to ...EDGE...: dík :wink: opraveno :oops:
Final Frontier
Regular John

No mám dojem, že mi moc nerozmíš :)
Já teda nevím jak u Iron Maiden, ale jiné singature modely se liší třeba i jiným zapojením / přepínáním snímačů, jiným tvarem krku, jiným použitým materiálem a nevím co ještě :) Prostě, že nejde jen o předělaný standard nebo deluxe, ale o úplně jinou kytaru...

Ale třeba se mýlím, prostě mě to jen tak napadlo, když vidím, že chceš dělat takovou přestavbu... Třeba ti kytaristi z IM mají fakt jen obyč standardy s vyměněnými snímači, neznám je :)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak to zase já nevěděl že se ty signature dělají úplně jiné. Jsem jen myslel že vemou něco ze série třeba Standart a dají tam jiné snímače, lak a podpis. S tím tvarek krku u kytaristů IM jiné zapojení snímačů nebude, tvar krku si myslím že asi až tak ne, hrajou na "klasické" straty. Občas nějaký ten starší co mají z mládí. Ale jinak si myslím že sáhnou asi po nových stratech. Vím že dokonce Dave Murray hrával i na Squier.
Final Frontier
Regular John

Tak holt těch zbylých 5000,- stojí ten podpis na hlavici a dobrý pocit :-D
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Asi jo, to bych chtělo někoho kdo ví jak to teda s těma signature modelama je.
Final Frontier
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

No obecně signature modely většinou bývají masovou výrobou toho, co si ten kterej kytarista buď upravil na nějakym standardním modelu nebo si nechal udělat přímo custom u fabriky. Tohle se ale asi nikde moc nedozvíš, i když bych řek, že takvejm jménům, jako Murray, dělá fabrika modely na přání, jako custom. Ale je to jen má doměnka. Malmsteen si taky svůj první "scalloped" hmatník opracoval sám, protože byl původně opravář nástrojů a dneska to seká fabrika jak Baťa cvičky...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ta "předraženost" je uplně mimo.

ja osobně v budoucnu do jednoho z jacksonu určitě pujdu (s černym picguardem) protože ta kytara je prostě sexy :)
a navíc sem psal asi dvoum kytarářum že bych si chtěl nechat toho jacksona postavit no a cenově to vycházelo mezi 45-50 000,- Kč

takže asi tak velebnosti

a navíc to dřevo co tam použijou bude bez debat jedno z best of
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“