Umíte hrát na kontrabas?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Umíte hrát na kontrabas?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

COWBOY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od COWBOY »

No hrát no....chodím na konzervatoř na kontrabas, tak snad budu umět hrát...
Cadillac
tyrez

Příspěvek od tyrez »

no... tak já sem ted přestoupila z cella na baskytaru a je to ohromná výhoda... prsty jsou zvyklý na tlustý struny, a i jinak je to podobný... takový cello co leží, takže věřim, že i opačně je to jednoduchý
rianonn

Příspěvek od rianonn »

tyrez píše:no... tak já sem ted přestoupila z cella na baskytaru a je to ohromná výhoda... prsty jsou zvyklý na tlustý struny, a i jinak je to podobný... takový cello co leží, takže věřim, že i opačně je to jednoduchý
No, ono je to opačně myslím trošičku složitější:)
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

rianonn píše:No, tak já osobně jsem na to nehrál, ale už jsem ho měl v ruce:-D, jinak se hodně často používá při psychobilly. Tohle je moje oblíbená grupka:
http://www.youtube.com/watch?v=ofjsRM4rUkA
tak toto je brutal:D
COWBOY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od COWBOY »

BUDAJ-31 píše:
rianonn píše:No, tak já osobně jsem na to nehrál, ale už jsem ho měl v ruce:-D, jinak se hodně často používá při psychobilly. Tohle je moje oblíbená grupka:
Akorát by na to ještě mohla umět hrát.... :lol:
Jinak dobrý
Cadillac
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

COWBOY píše:
BUDAJ-31 píše:
Akorát by na to ještě mohla umět hrát.... :lol:
Jinak dobrý
Já sice nikdy neměl kontrabas v ruce dýl jak minutu ale podle mě to drží jak prase joystick
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

tyrez píše:no... tak já sem ted přestoupila z cella na baskytaru a je to ohromná výhoda... prsty jsou zvyklý na tlustý struny, a i jinak je to podobný... takový cello co leží, takže věřim, že i opačně je to jednoduchý
Takhle to udelal bracha. A je to fakt znat. Umis hrat do poloh, mas omackly prsty, mas procviceny prsty. supr
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Lebowski

Příspěvek od Lebowski »

No ja teda hraju na baskytaru i kontráš a neřek bych, ze jedno je lehčí než druhy, začal sem na kontrabas a když sem vzal do ruky poprvi kytaru tak sem na to sice zahral, ale ze bych s tim třeba hned odehral koncert, to říct nemůžu, sice na to clověk něco zahraje, ale pak dat něco s kapelou a v tempu je dost rozdíl, naopak to platí stejně, neni to jen o sluchu, na baskytaře je všechno menší, vzdalenosti pultonu, rozpal strun, dohmat a tak to chce i jemnější techniku, taky se to jinak drží ma to jinej zvuk a tak ma clovek i jinej pocit z hrani. Sou to prostě dva ruzny nastroje.
Palatino EDB
Fender M. D. Precision Bass
Hartke VX 3500
Baloun

Příspěvek od Baloun »

Kontrabacho mám a občas na něj hraju,víc se mi líbí zvuk a nepotřebuje elektriku,je krásný si zahrát třeba v lese :D
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Baloun píše:Kontrabacho mám a občas na něj hraju,víc se mi líbí zvuk a nepotřebuje elektriku,je krásný si zahrát třeba v lese :D
ahaaa... a já furt kde se vzalo to známé "nošení dříví do lesa"...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Baloun

Příspěvek od Baloun »

Je to pěkná dřina,někam se s nim tahat,ale ve varech je všude do lesa blízko.
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
Treme

Příspěvek od Treme »

Hledáme basáka (kontrabas) do kapely, jsme z Prahy. Kapela ještě zatím není, ale už jsou bicí a 2 kytáry. Repertoár rocknrolly z 50.let a Brian Setzer.
Můj e-mail: JiriVojir@seznam.cz
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Treme píše:Hledáme basáka (kontrabas) do kapely, jsme z Prahy. Kapela ještě zatím není, ale už jsou bicí a 2 kytáry. Repertoár rocknrolly z 50.let a Brian Setzer.
Můj e-mail: JiriVojir@seznam.cz
a úpe mimo... proceed --> Vaše skupiny
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
woro90

Re:

Příspěvek od woro90 »

Stanley píše:Tohle je nářez, sledujte toho basistu, co dělá s tou věcí:

http://www.youtube.com/watch?v=lVQDK_dw97k

Jinak to asi nebude přímo kontrabas, je to moc malý, co to teda je?
Kontrabas to je, ale má to krátkou hnátu a bude to asi "vojenská" velikost - tyhle věci jsem už viděl. Jsou stavěné tak, aby na to mohli hrát i ti, kteří v dětství měli nedostatek jódu a proto se dali k armádě (následky nedostatku jódu = kretenismus). Skutečně vojenské mají ze stejného důvodu na boku hmatníku tečky, kde by byly pražce, kdyby je tam nějaký dobytek nabouchal.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Docctor
Kontaktovat uživatele:

Re: Umíte hrát na kontrabas?

Příspěvek od Docctor »

Kontrabas je parádní nástroj :).....
Přišel jsem k němu někdy na podzim u kamaráda na narozkách. Hrál jsem na to poprvý a hráli jsme dlouho.
Chvíli mi trvalo než jsem zjistil kde co hraja a jak to správně mačkat...nicméně výsledek z toho byl, že mě bolela levá ruka a prstech na pravý jsem měl puchejře....takže na jsem si dalších 14 dní na normální basu nezahrál :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Docctor píše:Kontrabas je parádní nástroj :).....
Přišel jsem k němu někdy na podzim u kamaráda na narozkách. Hrál jsem na to poprvý a hráli jsme dlouho.
Chvíli mi trvalo než jsem zjistil kde co hraja a jak to správně mačkat...nicméně výsledek z toho byl, že mě bolela levá ruka a prstech na pravý jsem měl puchejře....takže na jsem si dalších 14 dní na normální basu nezahrál :)
Jojo, já jsem ve zkušebně orchestru dokonce hrál tak usilovně že jsem si ty puchýře strhal :D Je trochu drsnější, ale je to parádní nástroj, kam se hrabou akustické baskytary a podobné věci...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
hallio

Příspěvek od hallio »

Ja som na kontrabas hral asi 3-4 roky v miestnej ľudovej hudbe, keďže potrebovali kontrabasistu a aj som bol momentálne jediný žiak na ZUŠ-ke, ktorý by dočahoval na ladiacu mechaniku :D a prešiel som naň z huslí....stálo to pekných pár týždňov plných pľuzgierov pokiaľ mi stvrdla koža na prstoch. Ale aj tak som to nikdy nejako extra technicky ďaleko nedotiahol. Skôr by som povedal, že kontrabas vo mne vzbudil záujem o nižšie frekvenčné spektrum hudby a dostal som sa cezeň k basgitare, ktorú myslím teraz zvládam lepšie. Keby sa ale dalo hneď by som si jeden zadovážil aj domov....len škoda že je tento špás strašne drahý :cry:
medvin

Příspěvek od medvin »

Ahojte!
Koukám na to z pohledu kontrabasisty. Občas si rád vypůjčím basovku a extra rád bezpražec. Každé má svoje výhody, nevýhody. Na všechno se dá hrát dvojím způsobem - dobře nebo špatně ( nemluvím o technice, ale o tom, co z toho leze...)
Bezpražec i kontrabas jsou citlivější na tvorbu tónu v dohmatu. V tom je jednodušší basovka. S budíkem jí naladíš a pak už se jen trefit na přibližné místo. Ale to je samo s nadsázkou, protože i dobrý pražcák má úhoz na setinu přesnej, že :lol:
Osobně nemám moc rád, když se jednotlivé nástroje zaměňují. Každý má svá specifika a hodí se na něco jiného. Jako kontrabasista třeba nesnáším kontrabas nazvučenej jako basovka. Krása kontrabasu je pro mne v jeho zvuku. Ve zvuku dřeva. Když člověk cítí pod rukama tu hmotu a to, jak se ozývá.
Posílám do placu jednu zajímavou bandičku s trochou latiny :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=9zPwcwg9z58
A když tu byla zmínka o klasice, posílám jednu perličku.....panáček je trošku magor....moc hezkej houslovej kousek hranej na basu :D
http://www.youtube.com/watch?v=0ibcVPrASFs
theriak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theriak »

pokud hrajete na bezprazec je to uplne to stejny.Hlavne je to o sluchu.Ja jsem ne nej hral s jednou partii poprve asi pred rokem a v pohode neni to nic tezkyho.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“