Jaké bicí?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Lucyli

Jaké bicí?

Příspěvek od Lucyli »

Chtěla bych poradit jaké bicí si mám koupit, teprve se chci začít učit na bicí, takže mi zatím stačí nějaké levnější...rozhoduju se mezi stagg, basix nebo ashton. O Stagg sem četla, že jsou špatné, basix myslím celkem ujdou, ale o Ashton sem nic nečetla, nevíte jaké jsou v porovnání s těmi Stagg nebo Basix? Díky za odpovědi.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

záleží, kterou kategirii myslíš, basixy jsou dobré (na začátek samozřejmě), ale až řady Concept a Custom (11-14000)

A bicí okolo 8000 se nevyplatí ani kupovat, to se radši podívej po starších amati/basix/pearl/...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

je nesmysl chtít soupravu, kup si v bazaru malej bubínek (snare) se stojanem a začni školou od Tuzara. Až ji dokážeš zahrát celou v solidním tempu uvažuj o soupravě.
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

pehve píše:je nesmysl chtít soupravu, kup si v bazaru malej bubínek (snare) se stojanem a začni školou od Tuzara. Až ji dokážeš zahrát celou v solidním tempu uvažuj o soupravě.
Já jsem jel první rytmy na malý buben od šprunka
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

No a já ani Šprunka ani Tuzara nikdy nehrála. Učila jsem se sama doma podle desek rockových kapel. Docela jsem dostala chu´t si dneska, po letech praxe, tyhle školy sehnat a zahrát. No bohužel neumím hrát z listu.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Wanhotten

jj

Příspěvek od Wanhotten »

Jako bicí určitě doporučuju Basix Custom, málo peněz, docela dost muziky.

Jinak souhlasím s Pehve, začni bubínkem, základem jsou ruce. A v 99% když nemůžeš něco zahrát, je to jen otázkou techniky. I když osobně bych to neviděl jen na Tuzara, ten už mi přijde docela zastaralý a doporučil bych při něm začít dělat třeba Wilcoxna, nebo přímo jednotlivé rudimenty. To je základ celého dnešního hraní na sadu. Samozřejmě už to chce praxi, ale pomalým nácvikem člověk nic nezkazí. :)
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

já teda myslim, že větší problém než ruce jsou nohy v začátcích. Rukou do toho každej nějak praští, ale kopák má 99% poprví úplně mimo, slabě a pomalu.
Já sem se od začátku učil na celou sestavu (úplný začátky hi-hat, kopák, virbl a pak sem přidával) a nelituju toho.

Jinak v týhle kategorii ti můžu docela doporučit Sonor Force 507 - na ty hraju od začátku a i po víc jak roce sem s nima skoro spokojenej. (Přechoďáky hrajou dost dobře na tu cenu a kotel, kopák a virbl taky docela ujdou)
Jenom teď budu muset kupovat novej stojan na hi-hat, protože potřebuju otočný nohy kvůli místu na hi-hat.

Do začátku myslim, že dost dobrá sada a nestydim se za ní ani na koncertech.
ať to šlape!
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Johnnnnnnnnnny píše:já teda myslim, že větší problém než ruce jsou nohy v začátcích. Rukou do toho každej nějak praští, ale kopák má 99% poprví úplně mimo, slabě a pomalu.
Já sem se od začátku učil na celou sestavu (úplný začátky hi-hat, kopák, virbl a pak sem přidával) a nelituju toho.

Jinak v týhle kategorii ti můžu docela doporučit Sonor Force 507 - na ty hraju od začátku a i po víc jak roce sem s nima skoro spokojenej. (Přechoďáky hrajou dost dobře na tu cenu a kotel, kopák a virbl taky docela ujdou)
Jenom teď budu muset kupovat novej stojan na hi-hat, protože potřebuju otočný nohy kvůli místu na hi-hat.

Do začátku myslim, že dost dobrá sada a nestydim se za ní ani na koncertech.
No, radši si vem ty basixy, já mmám zkušenosti s Sonor Force 505, což jsou starší 507ičky. A teda nic extra.
Sežeň si basix Custom, osaď si to pískovanýma ambassadorkama, (na kotli mám Coated Powerstroke 4 a pecka), pohrej si trošku s kopákem a máš z toho solidní sestavu, ale doporučuju jít do malých rozměrů, tzn. 10"12"14", kopák to je na tobě, jaký si zvolíš...

U této řady bicích nehleď na recenze blan, jsou to pořád levné bicí, takže ta blána nikdy nebude znít na tom, tak jak má. Dej tam fakt jednovrstvé, nejlépe pískované blány (Remo Ambassador, nebo třeba z těch dražších Evans G1, G1D,...), dvojitýma blánama zvuk bubnů akorát zabiješ a bude ti to znít jak hrnce.
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

Johnnnnnnnnnny píše:já teda myslim, že větší problém než ruce jsou nohy v začátcích. Rukou do toho každej nějak praští....

lol, tak takovejch rad se Lucyli vyvaruj pokud do toho nechceš pouze nějak práskat !
Ruce jsou základ, nohy se přidávají později.
Wanhotten

jj

Příspěvek od Wanhotten »

A když už nohy, tak cvičit zase odděleně než ruce. Třeba krásným příkladem je dvojpedál, kde kdo si dneska kupuje dvojpedál, hned na něj drtí šestnáctky, různé breaky, sypačky a groovy. Ale nezvládne často ani přejít v pomalém tempu z triol na šestnáctky tak, aby se mu to nerozsypalo a znělo to vyrovnaně. Ideál je tak 2-3 měsíce cvičit jenom dvojpedál pomocí různých bubínkových not a dbát vyrovnanosti jak zvukové, tak rytmické...
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

pehve píše:lol, tak takovejch rad se Lucyli vyvaruj pokud do toho nechceš pouze nějak práskat !
Ruce jsou základ, nohy se přidávají později.
Možná sem to blbě vyjádřil. Myslim to zhruba tak, že klasickej rytmus hetka (1-2-3-4) kopák (1-3) virbl (2-4) se každej rukama naučí přesně za pár minut, ale pak trvá docela dlouho přidat tam kopák aby to znělo vyrovnaně rytmicky i hlasitostí.[/quote]
ať to šlape!
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Mapex Q a osadit Pinstripe....
Každopádně bych doporučil najít si nějakýho učitele a ten ti řekne co a jak... :)
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Teď jste noví přírustek ženského pohlaví do rodu bubeníků asi trochu zmátli. Pehve má pravdu...Kup si hit-hat a virbl a trénuj se šlapáním na hi-hat na virblu...
Souprava příjde až po 2 měsících hraní...

K těm soupravám já mám třeba Concepty co se mi nelíbí je položení tomů musím se hodně naklánět abych došáhl vůbec na ty tomy a pak hlavně když mám čineli větší jak 20´ tak si stojany na čineli musím posunout abych při ,,strefování" do tomů nezavadil o činel...
Proto bych též volil nějaké sonory...
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

JackLemon píše:Teď jste noví přírustek ženského pohlaví do rodu bubeníků asi trochu zmátli. Pehve má pravdu...Kup si hit-hat a virbl a trénuj se šlapáním na hi-hat na virblu...
Souprava příjde až po 2 měsících hraní...

K těm soupravám já mám třeba Concepty co se mi nelíbí je položení tomů musím se hodně naklánět abych došáhl vůbec na ty tomy a pak hlavně když mám čineli větší jak 20´ tak si stojany na čineli musím posunout abych při ,,strefování" do tomů nezavadil o činel...
Proto bych též volil nějaké sonory...
Je to zase hodně na úkor zvuku, a s těma tomama se to dá dost dobře vyřešit, prostě je uchytíš na stojany, ale basixy jsou zvukově o několik tříd výše, věř mi, vím o čem mluvím :)
Obrázek
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Zvukově možná, ale zas Basix mechanika stojí za jednu velkou pi*u...
Když už teda ať si koupí hh a virbl a najde si toho učitele a cvíčí... No a pak našetří prachy a může koupit Meridian Birche.. :)
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Tak jasné já přechody stejně používám málo kdy..
Jen že ve zkušebně hraju na 3007ky ´(sonory) a to je prostě nádhera mechanika drží prostě nedá se to srovnat...
Ano je to o nějakou tu třídu lepší ale i ty 507ky jsou na tom s mechanikou dost podobně až stejně jako sonory vyšších řad...
Takže se šetří a koupí se sonory SQ2 a bude do konce života vystaráno :ß
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

V celý týhle diskuzi se mi zdá podivná jedna věc: Vy tady někdo kupujete, nebo spíš nekupujete sadu kvůli ne dobré mechanice??? :shock:
Od dob Amati a minulého režimu už vybírám vždy bubny podle zvuku a materiálu (a to snare zpravidla samostatně a zbytek soupravy taky samostatně), mechaniky včetně dvojšlapky pochopitelně taky samostatně, blány samostatně a plechy samostatně....
pak nemusím kvůli nedržícímu stojanu zavrhovat celou sadu....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Monikad píše:V celý týhle diskuzi se mi zdá podivná jedna věc: Vy tady někdo kupujete, nebo spíš nekupujete sadu kvůli ne dobré mechanice??? :shock:
Od dob Amati a minulého režimu už vybírám vždy bubny podle zvuku a materiálu (a to snare zpravidla samostatně a zbytek soupravy taky samostatně), mechaniky včetně dvojšlapky pochopitelně taky samostatně, blány samostatně a plechy samostatně....
pak nemusím kvůli nedržícímu stojanu zavrhovat celou sadu....
Nějak tak bych to viděl i já, a co se týče mechaniky Basix, není vůbec špatná... Drží to, a pokud do toho nebudeš řezat jak do vlastních děcek a mlátit do toho baseballkou, tak to něco vydrží.

A mechanika Sonorů? Kde žiješ člověče, možná Tom Holdery jsou podobné, ale stojany od 507 a od 3007 se od sebe hodně liší...
Domluvil jsem, a jak říkala monča, vybírej bicí podle zvuku
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To zase potvrzuju já... o Basix železeczh jsem slyšela samé dobré reference, tak to asi bude dobré. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“