Hiwat HI-GAIN 50

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
HFeathers89

Hiwat HI-GAIN 50

Příspěvek od HFeathers89 »

Konečně přišel čas na mojí první lampu. Docela mě zaujalo tohle. Hlavně ta cena. Je známo že firma Hiwat vyrábí kvalitní zesilovače, ale o této řadě nic nevím. Máte nějaké zkušenosti? Nechci při výběru šlápnout vedle.

http://www.music-city.cz/eshop/hiwatt-h ... ess=20f43a
!!!děsivá vzpomínka!!!23. dubna léta páně 2009 na podejně kytary.cz potkal tu buznu Marpa!!! proč určité skupině lídí nedají do takových prodejen zákaz vztupu? Jenom to lidem při vyběru kytary kazí den!!!
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Wow, cože? Dyt to nedávno stálo asi 45000!! To je dost síla:) Hele šlápnout při výběru lampy nechce samozřejmě nikdo, proto Ti doporučím opravdu vyčkávat a zkoušet co to dá, scházet se s kámošema, co lampy mají a probírat to:)já jsem před koupí první celolampy měnil typy tolikrát a nakonec jsem po roce a půl vybírání skončil u komba 2x tak dražšího, než na začátku.)ale taky nemohu říct, že to byla dobrá volba:)
Každopádně na tohodle Hiwatta jsem hrál, ale ve své době se mi to něják strašně nelíbilo - hlavně to vážně není hi-gain, je to prostě klasický brit. huhlavý zkreslení, který se otevírá pravděpodobně až při dost velký hlasitosti, a na to jsem bohužel neměl prostor..S tím, jak se ale vkus vyvíjí bych se na něj někdy moc rád koukl znova, páč se mi do detailů líbí neskutečně, vypadá velice bytelně, např oproti marshallům, který maj skoro stejný kastle, jako u obyč. tranzistorů... Moc pěkný.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tenhle zesak jsem zkousel ale uz to je nejaka chvilka. urcite bych zkresleni nenazval huhlavym, gainu to navic imho ma taky hodne moc. ale neni to uplne muj salek kavy, kdyz uz britsky zvuk tak spis osmitovku nebo prepaleny vox :)

jinak tyhle hiwatty se pokud vim delaji nekde v asii, ty "pravy" stojej vic a myslim ze nedelaji zadne higain modely.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jak říkám, hrál jsem na to bohužel jen potichu, věřím, že by to bylo lepší tak na 5.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja to taky nemel vyhuleny na plny pecky :) zkousel jsem to s 1960AV boxem.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

takže hlavu, nebo kombo?.)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

dvě věcy, ke kterým mě to děsně táhne a neměl sem štěstí je vyzkoušet - orange a hiwat :cry:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

tenhle Hiwatt neni Hiwatt;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
HFeathers89

proč a čím to neni hiwat?
!!!děsivá vzpomínka!!!23. dubna léta páně 2009 na podejně kytary.cz potkal tu buznu Marpa!!! proč určité skupině lídí nedají do takových prodejen zákaz vztupu? Jenom to lidem při vyběru kytary kazí den!!!
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

chybi mi tam ta organicky surova plechovost apod., zkratka oldschool Hiwatt to neni a ani byt nema!
za ty prachy to neni spatna hlavina, ale zkus Rockera nebo AD30, ty jsou dle myho vydarenejsi za podobny penize..pokud striktne nejdes po dvou kanalech, tak stara 800vka zase vitezi;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Nu vzhledem k tomu, že tohle je 2x12 kombo, tak je to za tu cenu vážně super, s hlavou od Orange a k tomu s boxem by to vyšlo na hodně dráž.(
Zajímalo by mě přímý porovnání tohoto komba s Marshallem Vintage Modern kombem - obě 50W, 2x12 a teoreticky podobnej zvuk.)a obě se mi mooc zdají
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mimoto klasická 800vka je ejdnokanál.... 2205ka je spíš už 900vka a rozhodně není zdaleka tak uznávaná jako 2203 či 50W 2204. Orange sou pěkné věcy, ale o pár tisíc dražší... vím, spou to ale 3tisíce. Pak k tomu přidej box řekněme za 7 (hodně levnej) a hle, máme o 10tis vyší cenu... to je třetina tohoto komba. a to kdybs chtěl originální oranžovej box, budem ještě vejš. Navíc kombo a stack není zaměnitelná záležitost. Někdo má rd vobrovský sloupy za sebou, někdo chce malý kombíko, který strčí do kufru vedle basovýho aparátu a bubenickýho nářadí. Někdo zase chce sebou na koncíky tahat jen hlavu a boxy somrovat. Pokud by si představoval přecejen vintage sound, taky by se šlo kouknout po fenderech... hot rod... brit sound to není, ale koule to má veliké....TAKOVÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍTO. Víc britskej yb byl peavey classic50. Má to 2 kanály reverb, může mít 2*12 nebo 4*10. Toe podle mne lepší varianta, za předpokladu, že chce opravdu klasický sound.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

jonas1 píše:chybi mi tam ta organicky surova plechovost apod., zkratka oldschool Hiwatt to neni a ani byt nema!
za ty prachy to neni spatna hlavina, ale zkus Rockera nebo AD30, ty jsou dle myho vydarenejsi za podobny penize..pokud striktne nejdes po dvou kanalech, tak stara 800vka zase vitezi;)
Tak hlava AD30 je cenou o 10 000 víš a hlavně pokud chce hi-gain, tak to si nepomůže. AD30 je klasickej vintage Orange sound. to kdyz tak uz tu rockerverb, ale to sme už s cenou mimo....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zkuste nekdy anglicky ebay... i ten rockeverb v kombu 212 pak muze stat skoro stejne, jako tenhle hiwatt higain :wink:
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ajeje, to jste se do me zas opreli:)
Pokud dobre ctu, tak HFeathers ve vlaknu ani mrknutim oka nenaznacil cokoliv o hi-gain zesilovaci..to, ze se Hiwat jmenuje Hi-Gain nemusi znamenat fakt, ze kolega shani higain;) tim narazim i na fakt, ze z AD30 se da vytahnout gainem hodne surovej zvuk..AD30 v aktualni serii urcite neni klasicky Orange sound;)

Vsak taky pisu, pokud nejde striktne po 2 kanalech, at se koukne po starym jednokanalu JCM800, 2204 je fantazie..btw. dneska jsem byl na Lvmenech a kytarista s 2205 !!paradni zvuk!! kupodivu osmikilovej;)

no a Orange v UK vychazel vzdycky na o dost priznivejsi penize nez v CR, nemusi se jednat o eBay, ale qwerova koupe hovori za vse! luxus!!;)

jinak z vlastni zkusenosti bych si kombo 2x12 uz nikdy neporidil, ponevadz to, co by mela utahnout 2x12, utahne dostatecne i rozmer 1x12, navic prevazeni atd..des bes..komba maji jiny specifika v rozmerech a kombo 2x12 stejne nikdy nebude tlacit jako 2x12 bedna, proto uz radsi 1x12 kombo a na akci se vzdycky do nejaky bedny pripojis..

to qwer: diky za fotky, pokochal jsem se dosyta, malem jsem uklouzl po vlastnich slinach, je to fesak;)
HFeathers89

Maples píše:Nu vzhledem k tomu, že tohle je 2x12 kombo, tak je to za tu cenu vážně super, s hlavou od Orange a k tomu s boxem by to vyšlo na hodně dráž.(
Zajímalo by mě přímý porovnání tohoto komba s Marshallem Vintage Modern kombem - obě 50W, 2x12 a teoreticky podobnej zvuk.)a obě se mi mooc zdají
tak to tě potěším. včera sem obě krasavice zkoušel v music city. Mají zkutečně dost podobný zvuk. Možná, že ten hiwatt má trochu víc drivu. A to porovnání. No je to takové rozpačité. Při málo hlasitém nastavení vedl jasně Marshall, ale když se to trošku víc okouřilo ten hiwatt dostal nádhernou barvu a naopak marshall se jaksi začal zahulávat jako kdyby mu nestačily repra...toť můj názor
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jonas: sorry, tak to ybla má chyba

pokud ti hiwat sedí, toš ho kup ne:) Njde o to, co ti radí ostatní. Proč nedat šanci i něčemu en uplně klasickýmu...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Vidíš, přesně se na to taky chystám, vyzkoušet ty aparáty vedle sebe - je super, že je tam mají:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

kombo 212 bude vzdycky dost tezke - ostatne pokud ma zvuk za neco stat, tak to nebude nikdy vazit pod 30 kilo. pokud repraky nejsou z alobalu, tak budou vazit kolem 10 kilo, dobre masivni trafo taky neco prida a kvalitni case taky neco vazi - lehke male komba proste nehraji...

kdyz porovnam 112 a 212, tak ten jeden reprak navic udela fakt docela dost jak v hlasitosti, tak v naplneni mistnosti zvukem, takze bych 212 open back komba urcite nezavrhoval - na druhou stranu, pokud se to ma zvucit, tak je to stejne jedno a 112 je lepsi napad.

ten vintage modern se ti zdal rozplizly kvuli tomu, ze ma greenbacky... jedina konfigurace s greenbackem, co se mi libi, je zavrena 412 bedna... greenbacky maji strasne malo basu a navic se pri zkresleni jdou velice brzo do takove divne huhlavosti ve spodku. kdybys tam dal neco jineho (coz by te nemuselo pri trose stesti stat ani korunu navic), tak by se zvuk dost radikalne zmenil. ja bych ten marshall vubec nezatracoval - podle me je akorat open back s greenbackama dost nestastny napad - dat do 50w komba 2 25w repraky, ktere jsou znamy tim, ze kresli snad ze vsech celestionu nejdriv a k tomu jeste tak trochu "divne"...

jo jinak k tomu rockeverbu - ten jsem bohuzel neporidil, protoze me to nevyslo. musel jsem neco resit v dobe aukce a tak me jeden clovek prehodil o pitomych par liber :( mit 2 roky stareho rockeverba 50w 212 v super stavu za 25t. by ale nebylo spatne :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“