KORG PA 50

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

KORG PA 50

Příspěvek od Rosta.Telinger »

Zdravím všechny! Mám na Vás otázku, mám doma klávesy Yamaha Psr-450 a chci si pořídit nové. Rozhodoval jsem se mezi Yamaha S550 a KORG Pa 50. Pak jsem se dozvěděl že Korgy jsou zvukově na lepší úrovni než Yamahy ale prý mají tvrdší klaviaturu než Yamahy. Jde mi hlavně o zvuk, funkce a ovádání. Hraji v kapele kde nemáme bubeníka takže ho musím nahradit taky já. Zajímá mě Váš názor a zkušenosti majitelů atd. Zatím se všichni mějte a předím díky za odpovědi! Rosťa Telinger
Olihen

Příspěvek od Olihen »

jaký hrajete styl?Imho Korg má lepší zvuk.aspon co sem slyšel nahrávky
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, no já hraju všechno, ale ted hlavně melodic metal-> jako Nightwish, ale hraju fakt všechno kromě dechovek a podobných( nic proti)
Teď hraju v kapele a hrajeme právě tento styl.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Rosta.Telinger píše:Ahoj, no já hraju všechno, ale ted hlavně melodic metal-> jako Nightwish, ale hraju fakt všechno kromě dechovek a podobných( nic proti)
Teď hraju v kapele a hrajeme právě tento styl.
tak to urco korg :-D 90% dobrých metalových kapel s klavesama hraje na korg :D
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

OK! díky a jinak, jak je to teda s tou klaviaturou a ovládáním nevíš? bojím se aby se mi na to špatně nezvykalo--> spíše na tu klaviaturu ovládání se naučím :D
Olihen

Příspěvek od Olihen »

já mám taky PSR 450 jako ty a jakákoliv jiná klaviatura mi vyhovuje víc než ta co na nem ja takže bych se nestrachoval :-D
Imho čim tvrdší klaviatura tim lepši (v mezích) líp se pak koriguje dynamika nekazí se ti tolik ruka a jsou písnicky ktery bez kladivkovy nebo polovyvážený klaviatury nemáš skoro šanci zahrát dobře (jsou to obvykle hodne rychle metalove psnicky). ale na tom Pa 50 asi bude jenom klasicka.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

Paráda, takže Korgy doporučuješ jo? :-) Jina díky za info.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

jj.firma korg delá dobry stroje.ale konkretne to Pa moc neznám já radši TR :-)
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

no to je Pa jako professional arranger, na TR 61 sem se díval ale prej to přepínání a ovládání není moc dobré, prý při živém hraní to trvá než se proklikáš k dalšímu nastavení, jinak mi jde taky o "podle yamahy registrační banky" na psr 450 jsou přece jen dvě tlačítka a to fatk nestačí a kolikrát nemám čas to přepnou na další banku abych mohl vyvolat další takže u Pa 50 jsou čtyři + další banky. Taky budu potřebovat přpínání bank pomocí pedálu, ale pokud máš zkušenosti a informace o TR 61 tak napiš ať vím :wink:
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Rosta.Telinger píše:no to je Pa jako professional arranger, na TR 61 sem se díval ale prej to přepínání a ovládání není moc dobré, prý při živém hraní to trvá než se proklikáš k dalšímu nastavení, jinak mi jde taky o "podle yamahy registrační banky" na psr 450 jsou přece jen dvě tlačítka a to fatk nestačí a kolikrát nemám čas to přepnou na další banku abych mohl vyvolat další takže u Pa 50 jsou čtyři + další banky. Taky budu potřebovat přpínání bank pomocí pedálu, ale pokud máš zkušenosti a informace o TR 61 tak napiš ať vím :wink:
jn ty banky sou duležity kriterium.ale nevim jak to je u toho TR.docela by mne zajímalo jestli ten přepínací pedál je kompatibilní i na něm
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

No to jo, ja si na ty Pa50 pojedu zahrát do Ostravy, a tak se na ně pořádně poptám :wink: . Jo jinak jestli máš icq tak pošli SZ ať můžem pokecat. Přece to je jenom rychlejší.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

přesne.nejlepsí je ozkouset v realu
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

jo jo, no a máš nebo teda máte icq? :D ( otázka k tématu že? :D ) ještě k těm klávesám, hrál jsi někdy na Korgy?
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Rosta.Telinger píše:jo jo, no a máš nebo teda máte icq? :D ( otázka k tématu že? :D ) ještě k těm klávesám, hrál jsi někdy na Korgy?
ee ale slyšel jsem jich už hodne a maj fakt perfektí sound.až budou prachy tak jdu do TR
a icq jsem poslal tobe do SZ
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Zacharesa

Re: KORG PA 50

Příspěvek od Zacharesa »

Cau ja si myslim ze nejlepsi budou pro tebe Yamaha Tyros 3 jsou vynikajici a ani tak drahy....
muj nazor :D :D
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Zacharesa píše:Cau ja si myslim ze nejlepsi budou pro tebe Yamaha Tyros 3 jsou vynikajici a ani tak drahy....
muj nazor :D :D
LOL.
jinak na tyros 3 hraju docela často a má to kopu funkcí co clovek pokud chce hrát v metalove kapele nevyužije a ne zas tak dobry zvuky
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

Tak doufám že to bylo ze srandy... to s těma yamahama....
Podívej se na cenovou kategorii :D o které se bavíme
Zacharesa

Příspěvek od Zacharesa »

ahoj...
jasne ze to bylo ze srandy korg je jasna volba.
cus :D
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

Zdar, tak to jo :D
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“