Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

jj Honza je šikovnej, k narozeninám mi udělá recto kombo 30w lampu na domácí cvičení, hrozně se těším, jinak mi servisuje Tripla + nějaký úpravy

vřele doporučuju
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od Steve Yzerman »

Tak jsem dalším spokojeným zákazníkem z řad ROCKWELLU. :)
Dnes jsem si ho přivezl domů. Je to uplně nová řada RED TRIP 120. Kde začít?! No je to opravdu nařachaný aparát od "hlavy" až k patě :) 2 separátní kanály -> clean, drive. Zkreslení na půlku a mám problém to kočírovat, bassů, že mi to způsobilo srdeční aritmii. Master mám tak na 2/10 a hraje to, že neslyším nic jiného. Super je, že to krásně kreslí už při malých hlasitostech, takže nemusíte ohluchnout a zvuk je super. Navíc to má dalších asi 4-5 páček, kterýma štelujete: VINTAGE (old school rock) / MODERN (moderní hi-gain), další páčka je DRIVE MAX, který z toho uděláte ještě většího brutálního zabijáka. Na domácí hraní dáte další páčku na DEEP a když se přepne na MIDDLE vaše kytara bude válcovat všechny frekvence ostatních nástrojů (samozřejmě myšleno jen v dobrém :) ).Potom tam je ještě jedna, ale to jsem zatím nějak extra nezkoušel. A samozřejmostí je footswitch
Dále aktivní efektová smyčka, zesílení na sólo, co víc si přát? :) U cleanu je ještě páčka da BRIGHT.
Po asi hodince zkoušení sem si našel ty "svoje" polohy, sladil efektovou smyčku a nechtěl to ani za nic pujčit někomu jinýmu. Hrál jsem a hrál... Je to prostě paráda.
Navíc tato hlava mě stála jen 18 000,- !! Jako kdo nemá na MESU určitě neváhejte. Kdyby měl někdo zájem, rád něco nahraju a pošlu.

Jinak Honza Vladyka je neskutečně pozitivní a ochotný člověk. O všem se s vámi bude bavit, cokoliv poradí, doporučí. hned odepíše na mejl... Zesík byl hotový asi za měsíc a půl.

ROCKWELL AAAAAANO !!!
Přílohy
P1010275.JPG
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
DirX

Příspěvek od DirX »

O tomhle modelu sem se z honzou bavil asi před 14dny prej je zvukově stejný jako biohazard. Ted právě poslouchám hodně kapely kde je biohazard a ve čtvrtek si budu zkoušet biohazarda tak uvidím jak mě to osloví na živo....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
xmarox

Příspěvek od xmarox »

ve čtvrtek si budu zkoušet biohazarda tak uvidím jak mě to osloví na živo....
copak DorD už se nelíbí? :D:D
DirX

Příspěvek od DirX »

Líbí a čím dál víc! V zíří bych měl dostat nějaké prachy takže bude jěště rockwell to bude bašta :P
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak hrál sem na model 6550...
čistý se dordovskému(potažmo fender) naprostonevyrovnal!!!!!!
Zkreslený byl rockwell o dost tvrdší ale zkreslení se mi nezdálo moc čitelné možná to bylo tím že borec tam měl jiný potenciometr a tím pádem sem nevěděl na kolik mám basy....Možná to bylo i těma lampama které mohl už vyhráté....myslím si že biohazard bude jiné dělo.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Gembír

Příspěvek od Gembír »

rockwell biohazard .. je to prý velice slušná motorová pila , že nemá daleko zvukově k mese samozdřejmně (náhražka)
Kai

Příspěvek od Kai »

Gembír píše:rockwell biohazard .. je to prý velice slušná motorová pila , že nemá daleko zvukově k mese samozdřejmně (náhražka)
k jake mese?

Chtel bych odpoved slyset jen od Gembira.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Gembír

Příspěvek od Gembír »

Kai píše:
Gembír píše:rockwell biohazard .. je to prý velice slušná motorová pila , že nemá daleko zvukově k mese samozdřejmně (náhražka)
k jake mese?

Chtel bych odpoved slyset jen od Gembira.

no já to myslel v tom smyslu ,že to nemá daleko k mese ,žeto parádně a hutně kreslí a přitom zvuk co z toho vyleze je pěkně kulatej a teplej . (a k jaké mese zdřejmně dual )
J.T

Příspěvek od J.T »

No Rockwella jsem měl a to jeho poslední tříkanálovou verzy.Zvuk super porovnával jsem to s Mesou a to s Rectem a Rockwell Mesu normalně vymazal s povrchu zemskyho co se tyče zvuku.Skreslenej zvuk silnej a fakt hodně tvrdej a pak čistej¨zvuk nevým jak to Honza Vladika udělal ale čistej zvuk to ma neskutečnej.Takže když jsem to slišel a fakt jsem to zkoušel a porovnával dlouho tak jsem Rockvella koupil.Ale pak se ukázalo že je Rockvell docela poruchovej,nejdřív nevydrželi patice od lamp a zesík přestaval hrát když se pořádně nažhavil přestal diky tomu kreslit.Problém je v tom že v rockvellech jsou pokaždy jiný součástky a aniž by byli nějak odskoušený tak se do těch hlav naperou a pak to dělá problémy.Honzu znám osobně vým že na svejch Rockwellech neustále něco vymíšlí a zvuk co stěch aparátu leze je fakt neskutečnej ale chtělo by to větší spolehlivost ale je to rok co jsem se Rockvella zbavil ale věřím že Honza na tom zapracoval a že to snad ted bude šlapat k radosti všech uživatelů
lukas.morman

Příspěvek od lukas.morman »

dnes sm měl možnost porovnávat Biohazard se single recto a musim teda rict ze ta mesa byla proti tomu priserna.kroutil jsem s potakama snad 2 hodiny,ale zvuk byl porad umelej, divnej. :( to utoho vladykovyho sem to "nasel" za chvili a zvuk se mi zdal kulatejsi,naslapanaejsi a prirozenejsi. (zkouseno na boxu orange 4x12)
premejslim o koupi rockwellu,tak jeste slyset ten red trip
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

lukas.morman píše:dnes sm měl možnost porovnávat Biohazard se single recto a musim teda rict ze ta mesa byla proti tomu priserna.kroutil jsem s potakama snad 2 hodiny,ale zvuk byl porad umelej, divnej. :( to utoho vladykovyho sem to "nasel" za chvili a zvuk se mi zdal kulatejsi,naslapanaejsi a prirozenejsi. (zkouseno na boxu orange 4x12)
Ač mi osobně nesedí Single, na který jsem hrál, tak se stejně musím zastat v jedné věci Mesy. Obecně Mesa Boogie vyrábí neuvěřitelně vyriabilní aparáty, které se dají použív ve velké spoustě hudebních stylů. Všechny ty styly dokáží obsáhnout díky velmi přesným nastavení korekcí. Stačí jen drobné přenastavení a už se nacházíte stylově jinde a nebo aparát zní naprosto jinak. Pro práci s Mesou je potřeba čas, protože jen malím pohyb s EQ udělá strašně moc na zvuku. Mesy obsahují velké množství zvuků a i proto jsou tak oblíbené. Tím pádem je zase někdo nemá rád, protože někomu nehrají na jekékoliv nastavení perfektně. Často zde na fóru narazíte na zmínku: "Ten aparát zní výborně na jakékoliv nastavení" - někdo to bere jako výhodu, někdo, kdo má specifičtější nároky na zvuk to nevítá zrovna pozitivně. Zdá se mi že právě Rockwell je spíš aparát, který má svůj tvrdě stanovený charakter a s tím se nedá pohybovat ani doprava ani do leva. Mesa bude rozmanitější, ale hůře nastavitelná. Na Singla jsem hrál a taky mě extra neoslovil, rockwell jsem slyšel na několika koncertech a vždy z něl skoro stejně u různých kapel.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve Yzerman »

Red Bull píše:
lukas.morman píše:dnes sm měl možnost porovnávat Biohazard se single recto a musim teda rict ze ta mesa byla proti tomu priserna.kroutil jsem s potakama snad 2 hodiny,ale zvuk byl porad umelej, divnej. :( to utoho vladykovyho sem to "nasel" za chvili a zvuk se mi zdal kulatejsi,naslapanaejsi a prirozenejsi. (zkouseno na boxu orange 4x12)
Ač mi osobně nesedí Single, na který jsem hrál, tak se stejně musím zastat v jedné věci Mesy. Obecně Mesa Boogie vyrábí neuvěřitelně vyriabilní aparáty, které se dají použív ve velké spoustě hudebních stylů. Všechny ty styly dokáží obsáhnout díky velmi přesným nastavení korekcí. Stačí jen drobné přenastavení a už se nacházíte stylově jinde a nebo aparát zní naprosto jinak. Pro práci s Mesou je potřeba čas, protože jen malím pohyb s EQ udělá strašně moc na zvuku. Mesy obsahují velké množství zvuků a i proto jsou tak oblíbené. Tím pádem je zase někdo nemá rád, protože někomu nehrají na jekékoliv nastavení perfektně. Často zde na fóru narazíte na zmínku: "Ten aparát zní výborně na jakékoliv nastavení" - někdo to bere jako výhodu, někdo, kdo má specifičtější nároky na zvuk to nevítá zrovna pozitivně. Zdá se mi že právě Rockwell je spíš aparát, který má svůj tvrdě stanovený charakter a s tím se nedá pohybovat ani doprava ani do leva. Mesa bude rozmanitější, ale hůře nastavitelná. Na Singla jsem hrál a taky mě extra neoslovil, rockwell jsem slyšel na několika koncertech a vždy z něl skoro stejně u různých kapel.
Je pravda, že ten Rockwell není zrovna do všech stylů, ale třeba já jsem s tím do toho šel. Chtěl jsem narvaný aparát se zkresleným kanálem a po 2 měsích se na ten zvuk strašně těšim a s každou další zkouškou se mi ten zvuk líbí víc a víc :)
Ale abych tady nevypadal jen jako nějaký chytrálek co chválí jen to co má, tak DUAL hraje neskutečně. A ta variabilita!!! Kdybych měl těch 80.000,- šel bych do ní :)
Ovšem Rockwell mě zatím stále naplňuje...Chce to slyšet a neřídit se jen tím co říkají ostatní. Nikdy bych si to nekoupil, kdybych to předem neslyšel...
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Proč 80000 ? Na duala stačí ani ne polovic...
DirX

Příspěvek od DirX »

RedTrip je uplně stejný jako biohazard s tím rozdílem že je to dvoukanál.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
8 STRINGS MAN

Příspěvek od 8 STRINGS MAN »

Rád bych přispěl svou troškou do mlejna,na téma aparáty ROCKWELL.Od H.Vladyky sem měl několik kousků.Jako první 50w hlavu Rozdal,která byla zvukově nepoužitelná.Alespon pro moji věc,extrémní metalovou muziku.Honza si vzal tuhle hlavu do parády.Komplet předělal obvod v předzesiku,vyměnil trafa a přelampoval.Když sem to pak ve zkušebně zapnul,nechápal sem co z toho lezlo za hustej sound!!!Pak sem vlastnil ROCKWELL BIOHAZARD 120W,jak dvoukanálovou tak tříkanálovou verzi.Zvuk Biohazarda,to je totální nasranost a syrovost,postavená na základech Rectifieru.Není to však kopie rectifieru.Zvuk je hodně osobytý,nasranější a temnější než Recta.Vyjímkou není ani kombo BLADE 30,které mám od Honzi postaveno na domácí hraní.Neskutečně pekelná bednička,tohle kombíčko.Z hlouposti sem se Biohazarda zbavil,čehož ted lituju.Jenomže Honza je kámoš a letitá spolupráce vyůstila v můj SIGNATURE MODEL ROCKWELL 120W!!!,kterej se právě vyrábí.Ještě chci vyzdvyhnout ochotu,se kterou sem se u Honzi Vladyky setkal.Nebylo vyjímkou když mi Honza v jednu ráno opravoval mojí starou mesu,kterou sem ráno potřeboval na nahrávání.Vážně můžu všem aparáty ROCKWELL vřele doporučit.Plně vyhovují požadavkům moderního kytarového zvuku a bez přehánění za sebou nechávají výrobky spousty zahraničních renomovaných výrobců.Chce to ovšem pevnou ruku,protože Rockwell nikomu nic neodpustí.Je to chlapák přísnaj,ale když to snim ruce uměj,je to slast pro sluchovody!!!
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Nedávno jsem koupil JCM 900 předelanou právě od Rockwellu a nemůžu si to vynachválit. Čistej zvuk, to je prostě křišťál - jak na singly, tak na HB. A o zkresleným se ani nemá cenu rozepisovat, páč je to prostě nekompromisní zvuk. Palec nahoru a kloubouk dolů.
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
DirX

Příspěvek od DirX »

8 STRINGS MAN píše:Rád bych přispěl svou troškou do mlejna,na téma aparáty ROCKWELL.Od H.Vladyky sem měl několik kousků.Jako první 50w hlavu Rozdal,která byla zvukově nepoužitelná.Alespon pro moji věc,extrémní metalovou muziku.Honza si vzal tuhle hlavu do parády.Komplet předělal obvod v předzesiku,vyměnil trafa a přelampoval.Když sem to pak ve zkušebně zapnul,nechápal sem co z toho lezlo za hustej sound!!!Pak sem vlastnil ROCKWELL BIOHAZARD 120W,jak dvoukanálovou tak tříkanálovou verzi.Zvuk Biohazarda,to je totální nasranost a syrovost,postavená na základech Rectifieru.Není to však kopie rectifieru.Zvuk je hodně osobytý,nasranější a temnější než Recta.Vyjímkou není ani kombo BLADE 30,které mám od Honzi postaveno na domácí hraní.Neskutečně pekelná bednička,tohle kombíčko.Z hlouposti sem se Biohazarda zbavil,čehož ted lituju.Jenomže Honza je kámoš a letitá spolupráce vyůstila v můj SIGNATURE MODEL ROCKWELL 120W!!!,kterej se právě vyrábí.Ještě chci vyzdvyhnout ochotu,se kterou sem se u Honzi Vladyky setkal.Nebylo vyjímkou když mi Honza v jednu ráno opravoval mojí starou mesu,kterou sem ráno potřeboval na nahrávání.Vážně můžu všem aparáty ROCKWELL vřele doporučit.Plně vyhovují požadavkům moderního kytarového zvuku a bez přehánění za sebou nechávají výrobky spousty zahraničních renomovaných výrobců.Chce to ovšem pevnou ruku,protože Rockwell nikomu nic neodpustí.Je to chlapák přísnaj,ale když to snim ruce uměj,je to slast pro sluchovody!!!
Sem rád, že BODREY přišel k nám na forum! :twisted: Povídej víc o tom signature modelu tohle mě opravdu zajímá, když si se toho biohazarda zbavoval psal si mi, že ti tam vadí ta chlupatost alá recto....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
bodrey

Příspěvek od bodrey »

Zdar Michale.Já tak brouzdal po diskusích a když sem uviděl téma Rockwell,musel sem taky něco napsat.Ten můj signature model bude taky vycházet z Biohazarda,ale s nějakejma úpravama právě kvůli zmíněný chlupatosti.Jinak to bude postavený fakt vyloženě jak já potřebuju.To znamená-zkreslenej jednokanál,kterej ale bude pracovat ve čtyřech!!!!!!!! režimech.První dva jsou-vintage a modern.To je asi celkem jasný,to má i Recto.Modern je hodně nasranej a agresivní.Vintage je jemnější,ne tak nařachanej,ale neskutečně pevnej.Zbylý dvan režimy jsou-midle a deep.Poloha midle,to sou vykopnutý středy,kdy aparát hrne jak buldozer,při čemž zůstává krásně čitelnej.Středy no.Režim deep,ten posune o něco níž centrum středových frekvencí.Zvuk se stává temnějším,hodně těžkotonážním.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

bodrey píše:Zdar Michale.Já tak brouzdal po diskusích a když sem uviděl téma Rockwell,musel sem taky něco napsat.Ten můj signature model bude taky vycházet z Biohazarda,ale s nějakejma úpravama právě kvůli zmíněný chlupatosti.Jinak to bude postavený fakt vyloženě jak já potřebuju.To znamená-zkreslenej jednokanál,kterej ale bude pracovat ve čtyřech!!!!!!!! režimech.První dva jsou-vintage a modern.To je asi celkem jasný,to má i Recto.Modern je hodně nasranej a agresivní.Vintage je jemnější,ne tak nařachanej,ale neskutečně pevnej.Zbylý dvan režimy jsou-midle a deep.Poloha midle,to sou vykopnutý středy,kdy aparát hrne jak buldozer,při čemž zůstává krásně čitelnej.Středy no.Režim deep,ten posune o něco níž centrum středových frekvencí.Zvuk se stává temnějším,hodně těžkotonážním.
Presne takhle funguje i muj Rockwell Red Trip, jestli jsem dobre pochopil :) Zkresleny ma mody Modern, Deep, Vintage, Middle + jeste nakopnuti Shift (dalsi packa, ktera posune stredy jeste vice nahoru). Je to mazec. Tolik moznosti mi ale zpusobuje dilema, ktery mod mam pouzivat :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“