Jinak jestli jste někdo už otvírali JH-1 tak k čemu jsou na tom plošňáku dvě led diody?
Jak vyčistit poťák na JH-1?
Pravidla fóra
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Jak vyčistit poťák na JH-1?
Hoj, dnes mi přišel dom JH-1. Zatím celkem fajn, hraju si s tím. Ale vadí mi jedna věc, ty čudlíky Freq a Contour o sebe moc třou takže se otáčení najednou
Jsou to dva poty na jedné ose, nebo jak se to jmenuje, tak jak to Marshall dělá. Takže se ptám, jak promazat nebo vyčistit ten pot?
Jinak jestli jste někdo už otvírali JH-1 tak k čemu jsou na tom plošňáku dvě led diody?
Final Frontier
Re: Jak vyčistit poťák?
Zkus na tu osicku nastrikat trochu WD40 nebo kontaktolu (tady bude asi lepsi WDcko), jestli to nepomuze, tak jedine vymena potaku, cokoli jinyho by asi bylo mnohem vic pracnejsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak vyčistit poťák na JH-1?
Promazat osu nebo i ten dvojčudlík, případně ten jeden (horní) zkusit kapánek povytáhnout, jestli se nedřou o sebe.
Ledky jsou tam na to aby dělali zkreslení. Zjednodušeně: signál (sinusovka) zesílený operačním zesilovačem se zesílením několik tisíc se ořezává antiparalelně zapojenýma diodama (v tomto případě LED), čímž vzniká obdélníkový signál, což je onen kýžený zkreslený zvuk Džžžžž
. Výměnou diod za jiné - Si nebo Ge se charakter zvuku změní.
Ledky jsou tam na to aby dělali zkreslení. Zjednodušeně: signál (sinusovka) zesílený operačním zesilovačem se zesílením několik tisíc se ořezává antiparalelně zapojenýma diodama (v tomto případě LED), čímž vzniká obdélníkový signál, což je onen kýžený zkreslený zvuk Džžžžž
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Dík za rady, něčím to namažu. Šlo by to i jakýmkoliv mazadlem? Na kola atd...?
Jinak ty diody nechcu měnit, právě proto jsem si koupil Marshalla abych měl "marshall" zkreslení
Jinak ty diody nechcu měnit, právě proto jsem si koupil Marshalla abych měl "marshall" zkreslení
Final Frontier
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vtip mje v tom, že to s marshallovským zkreslením nemá nic společného... ten efekt funguje na naprosto jiným zapojení než kterýkoliv zesilovač od marshallu. Je to jen chyták pro *** co vidí nápis a koupí to. Jinak je to hrůza sama - ten efekt se dá postavit za 200 (+krabička) se stejnejma součástkama.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ja ti nevim, ale mne ten zvuk v ramci moznosti prisel docela Marshallovej. Z nove produkce krabicek neznam nic moc marshallovstejsiho nez tohle - aspon v podobne cenove kategorii. Osobne se mi ale vic libilo zkresleni bluesbreakeru.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
především marshallovský zkreslení je postavený na ECC83. LEd diodama se obvykle napodobuje Crunch zkreslení (jako má marshall) ale opravdu jen napodobuje. Sice to zní víc jako marshall než obyč diody, ale zvuk to má horší. Led diody dou nejmíň do fuzzu, ale zase sou málo barevný a dynamický.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Svůj určitý charakter to má a to chcu. To že se to dá udělat za 200,- je sice fajn ale v životě do neprodám. Takhle to můžu ještě někdy někde prodat třeba. Nekupoval jsem to kvůli nápisu ale kvůli tomu jak to hraje. A taky že jsem ho měl za pár šupů.
Final Frontier
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ve Shredmasteru jsou taky ledky a hraje dobře (hodně Maršálovsky), navíc to zapojení je prakticky stejné jak u zkreslení prvních sérií Valvestatů (včetně LEDek, tuším že na OD2 kanálu VSka jsou Si diody - zvuk je pak ostřejší a "tvrdší" v negativním smyslu slova). Prostě jsou to normální polovodičové zkreslovače, nejde to srovnávat s tím že zkreslení Maršálů (etc...) je tvořeno lampama... navíc s vyhuleným koncem...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nejen valváče.... Mám tucha že i 900vka zkreslovala přez ledky, ale uplně jistej si tm teď nejsu. Každopádně tvrdit, že to má typický marshall zvuk může jen člověk nepoučený. TEchnicky je ta věc uplně někde jinde.
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Myslím tím jakýsi archetyp zvuku, ne že to je zvuk přesně jako třeba osmikilo... Třeba jako u Sansampu - přepínač maršál/mesa/fendr...
To je jako když se někdo pohoršuje, že nové lampové Marshally hrají na higain jako Mesa... a proč sakra ne ?!
To je jako když se někdo pohoršuje, že nové lampové Marshally hrají na higain jako Mesa... a proč sakra ne ?!
Ano, jcm 900 (krome slx), jcm 800 2205/2210 a nejaky jubilee (nebo dokonce slash sign. - nevim presne) zkresluje pres ledky a co, je to snad spatne nebo neda se na to hrat ? Me je uprimne lito tehle lamp puristu - asi teda fakt neslysim nebo nemam zkusenosti, protoze je mi jedno uplne co je v ampu za bordel (z technickyho hlediska), ale zajima me jak apec hraje/jak se chova pri nahravani, ne kolik je tam diod (uuu no to je teda velka veda a co kdyz nekdo da pred plexinu/8kilo booster...) - mi tohle prijde jako takova rozdalovskeho demagogie.turbo_MaCk píše:nejen valváče.... Mám tucha že i 900vka zkreslovala přez ledky, ale uplně jistej si tm teď nejsu. Každopádně tvrdit, že to má typický marshall zvuk může jen člověk nepoučený. TEchnicky je ta věc uplně někde jinde.
Co sem hraval na stary 800 - kasickou 2203 a pak nastavoval lidem jackhammera, zkresleni bylo hodne podobne, jak uz dynamikou tak tonem (mozna protoze vim jak to nastavit? na tohle dojizdi hodne lidi co jackhammera maji), ale proste nebylo to logicky ono (hlavne tohle nekdo quotnete!). Uz jen proto ze to bylo 1x12 open back kombo ne 4x12 box, ale ten zvuk tam byl (charakter, chovani), to samy guvnor.
Pokud chces se bavit timhle stylem (na kterej zacinam byl alergickej postupem casu) tak v podstate kazda krabka se da postavit kolem 400-500kc za dobry material bez obalu. Takze je tohle argument ? neni
Jinak muzu se te zeptat, co cekas od stompboxu za 1000kc v pripade bazaru? zvuk nefalsovanyho 8kila a 4x12 na kazdym apci, pripadne stejny zapojeni jako 25tisicove zesilovace? veru usmevne
Rekl bych, ze zrovna me proslo pod rukama klasickych marshallu tolik (plexina, 1987x, jtm45, jcm 800 2203/04, nejaka 900 myslim ze 4100 ale nejsem si jistej a tedka 2205) co malokomu na tomhle foru a proc sem si vybral zrovna to "nejhorsi" s ledkama? Protoze hraje na pozadovany typ hudby nejlip (rock/heavycko) a dokazu s nim udelat slusny zvuk i za maly hlasitosti, coz se o klasickym 800/plexi rict neda (protoze nehraju na kilometrovym podiu, ale kluby/mensi ceske festaky a nechci aby spoluhracum/me tekla krev z usi, nebo aby me mel problem zvukar nazvucit protoze to donej sypu z podia).
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Jsem rad, ze to nekdo takhle pekne rozepsal, ja na to nemel silu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
každý bojujem svůj boj. Každopádně schpovávat JH za marshall zvuk je naprostá píčovina. Když sme u toho, tak já sám používám polovodičoví zkreslení. Zkoušel sem pár fuzzů a teď si stavím vlastní na míru. JH je bezcharakterní zvuk kterej se schovává za něco velkýho. A opravdu nemáte šanci mě nějak ponížit, nebo donutit změnit názor. Usměvný je ale fakt, že zatímco se serete do MG série vyzdvihujete stejně low end pedáli které maj navíc stejné zapojení.