Multiefekt nebo krabky?
Pravidla fóra
-
zdenmajstr
Re: Multiefekt nebo krabky?
Zdravím prosím vás mám prozbu. Já mám kombíčko se zkreslením a přemíšlím jestli si mám koupit efekty páč kámoš říkal že je to skoro to samí jako ten zvuk a teda když bych si ten efekt měl koupit tak mulťák nebo krabičku????? odpovědi mě pište na email: zdenmajstr@seznam.cz moc díky
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
jaky mas kombicko? co chces hrat? jakou mas kytaru? jaky chces z toho dostat zvuky? kolik mas penez? pak ti muzem zacit radit.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Ty vole to sou dotazyzdenmajstr píše:Zdravím prosím vás mám prozbu. Já mám kombíčko se zkreslením a přemíšlím jestli si mám koupit efekty páč kámoš říkal že je to skoro to samí jako ten zvuk a teda když bych si ten efekt měl koupit tak mulťák nebo krabičku????? odpovědi mě pište na email: zdenmajstr@seznam.cz moc díky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
zdenmajstr píše:Zdravím prosím vás mám prozbu. Já mám kombíčko se zkreslením a přemíšlím jestli si mám koupit efekty páč kámoš říkal že je to skoro to samí jako ten zvuk a teda když bych si ten efekt měl koupit tak mulťák nebo krabičku????? odpovědi mě pište na email: zdenmajstr@seznam.cz moc díky
kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Hele, sem to moc nepatří, ale nevím kam to hodit - někdo sem nedávno házel odkaz na jakousi slovenskou stránku s handmade fekty, bylo tam myslím nějaké zkreslovadlo, které někdo doporučoval... našel jsem tam moc hezky znějící autowah, ale zaboha ten odkaz nemůžu najít... kdyby si to dotyčný četl, napsal by mi ho - klidně v SZ?
díky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tady to máš Axle
http://gerhat.com/produkty-efekty.html
http://gerhat.com/produkty-efekty.html
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
zajímalo by mě, jestli Vy, co máte multiefekt máte např. na každou písničku jinak nastavené phasery, flangery, chorusy, reverby, zkreslení atd
jestli ano - nepřipadá vám to tak trochu zbytečné? podle mně pak máte malou šanci si vytvořit nějaký "svůj" zvuk, ne?
jestli ano - nepřipadá vám to tak trochu zbytečné? podle mně pak máte malou šanci si vytvořit nějaký "svůj" zvuk, ne?
Presne tak, s GMajorem sem predtim porad kroutil atd abych si vytvoril na kazdou pisnicku zvuk, co tam proste sedi uplne presne a zapadne do celku. Postupem casu sem zjistil, ze je to moc prace a malo muziky, nakoupil par efektiku - delay, univibe, phaser a pri stejnym nastaveni to funguje porad dobre, nejde o to jak je nastavenej efekt, ale co tam hraju a vzdycky to dotvorim tak aby to do hudby sedelo. Navic sem si vsiml u spoluhracu, ze vi co odeme muzou ocekavat takze se mi s nima lip jamuje a je to vetsi pohoda, nez resit donekonecna nejaky cisla. Taky mi kozackovani po krabickach prijde vic prirozeny, protoze muzu mixovat cokoliv dohromady (x efektu ruzne), kdyz sem mel multak, mel sem nastaveny presne delay+reverb+neco na jedno zmacknuti, ale tohle nepocitam jako plus, to byla jen moje lenost ze sem to nemel jako klasicky stomboxy, ale jako primo udelany zvuky..Dark Axel píše:zajímalo by mě, jestli Vy, co máte multiefekt máte např. na každou písničku jinak nastavené phasery, flangery, chorusy, reverby, zkreslení atd
Navic je jasny ze stejny zvuky efektu/blbosti co dobarvi hudbu podporujou osobitost.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Já už užívám mulťák jen jako ladičku,delay, občas reverb na čistý zvuky a když mám náladu,tak Whamy na konci songu (takový to povolení strun o dvě oktávy). Jinak to jde přez Trú-Bypás lištu kolem. Jo,a ještě na cvičení autamtickýho bubeníka. Supr věc pro rytmus. A nastaveních používám minimálně. Jen časy delayů a množství reverbu. A to si notabene můžu hodit i na pedál.
Kolikrát jem si říkal,že už to nebudu potřebovat,koupim delay... Ale pak se dostanu k tomu,že delay,reverb,ladička,metronom... v lepší kvalitě za lepší prachy prostě nedostanu. A o místu v boardu ani nemluvě.
Kolikrát jem si říkal,že už to nebudu potřebovat,koupim delay... Ale pak se dostanu k tomu,že delay,reverb,ladička,metronom... v lepší kvalitě za lepší prachy prostě nedostanu. A o místu v boardu ani nemluvě.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Re:
No keď máš 6 a viac efektov, tak je najvyšší čas zaplatiť si u Jirku Korna hodiny výuky stepu, zídu sa na akciiCaggan píše:když máš třeba 6 efektů bez TB, tak ti žádný signál do komba snad ani nedojde (myšleno obrazně).fakal píše:Myslim že ne ale mně to nepřijde zas tak důležitý je to jenom taková modla.
Ze 2 nebo 3 efekty bez TB se možná dají přežít, ale i tak je TB docela výhoda, popřípadě koupit TB lištu... je to důležité..
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
Nechapu proc, ty efekty se nemusej poustet na jednou, treba na jedne pisnicce pouziva delay tak ho tam ma, nebo ja treba LPB-1 necham nekdy pusteny a pak na to hraju a dodelavam zvuk ostatnima krabkama, vzdyt na 6 ani nepotrebujes tolik.Predator píše:No keď máš 6 a viac efektov, tak je najvyšší čas zaplatiť si u Jirku Korna hodiny výuky stepu, zídu sa na akciiCaggan píše:když máš třeba 6 efektů bez TB, tak ti žádný signál do komba snad ani nedojde (myšleno obrazně).fakal píše:Myslim že ne ale mně to nepřijde zas tak důležitý je to jenom taková modla.
Ze 2 nebo 3 efekty bez TB se možná dají přežít, ale i tak je TB docela výhoda, popřípadě koupit TB lištu... je to důležité..
Ladicka=>Wah=>Volume=>Booster=>Overdrive/Distortion=>Ekvalizer=>Delay
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - já teda nevím, ale nepřišlo by mi, že si tyto věci vyloženě odporují...... Jako "svůj" zvuk je sice hezká věc, ale aranž a nápad - to je druhá věc. Čili nepřišlo by mi zcestné řešit všechno podle pocitového přístupu; zase bych řekl, že protlačovat "svůj" zvuk vyloženě všude jakožto svou vizitku taky nemusí být vyloženě ku prospěchu věci....Dark Axel píše:zajímalo by mě, jestli Vy, co máte multiefekt máte např. na každou písničku jinak nastavené phasery, flangery, chorusy, reverby, zkreslení atd
P.
Ja mám takých 10 obľúbených presetov - čistý, skreslený a leadový zvuk, to všetko v niekoľkých variáciách. V jednej skladbe však používam max. tri presety, aj keď rozmýšľam na možnosti urobiť si na každú pesničku extra banku presetov, doladených presne podľa aranže.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Nekdy je potreba spinat vice efektu zaraz, resp. nekdy se mi stava, ze zapinam ci vypinam zaroven delay, jump na sola a zkresleny kanal... Na presety s krabickama je dobrej Carl Martin Octaswitch, ale je dost drahej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nechci dělat chytrého, ale já jsem dlouho laboroval s mltiefekty a míchal a míchal a ..... a nakonec jsem dal přednost několika osvědčeným krabičkám, které používám velice opatrně a nechávám to na nástroji a prstech - je to rozhodně lepší. Multiefekt je past na Tvůj čas, kdy neustále nastavuješ a vlastně téměř nehraješ. Kompresor je sice příjemná věc, ale je tak návykový, že máš chvilkami pocit, že jsi fakt dobrej .. no ale zkus ho pak vypnout a vše dohmátnout - zejména v rychlosti ... a uvidíš! Doporučil bych aparát s dobrým reverbem, nějaké nakopávadlo, resp. pro tvrdší zvuk ještě distortion, slušný chorus, delay a wah - kterým můžeš nasuplovat i třeba phase zvuky a.j. ...
Držím se hesla, že míň je vždy více - zkus to a uvidíš!
Držím se hesla, že míň je vždy více - zkus to a uvidíš!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Tak kdybych mel radit ja, tak poradim pouzit leda delay/reverb a pokud clovek hraje hodne solove, tak mozna wah-wah... Nicmene jsou styly, kde ty krabicky zkratka potreba jsou 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Pepe_Crack
Ten zoom sem si ze zvědavosti koupil taky, ale letěl z domu asi po tejdnu...
u mě vítězí samostatný krabičky i když už sem jich spoustu vyřadil...
kytara: Squier by Fender Telecaster 94´ (RM Pickups, novej krk z Hořovic, mechaniky Schaller) :: Marshall JCM 800 (2204) 50W MKII :: CRATE 4x12" V30 120W :: BOSS Metal Zone MT-2 :: George Dennis Volume Pedal
basa: Yamaha RBX270 MPP :: Fender Rumble 100W
basa: Yamaha RBX270 MPP :: Fender Rumble 100W
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Jako ale uznám že občas - vždycky jedno uza čas - zauvažuju, že nějaký slušný mulťák by nebyl úplně špatný... třeba ten Nova system myslím co se tu na bazáči válel za asi 13 000. Jenže já jsem takový člověk, že si nastavím zvuk a skoro ho časem nepřenastavuju a pracuju prostě s tím, co jsem našel že je dobré
čili pro mně multiefekt je asi trochu plýtvání možnostma 
Jak řeklo mrtě lidí multiefekt je do začátku dobrý ať víš co funguje. Sám jsem si koupil multiefekt Korg Ax3g, vyzkoušel jsem si všechny efekty a jsem spokojený, někdy ho pak prodám a koupím si jednotlivé krabky:)
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Tak sem zase presel z5 na multiefekt, je to pro me neskutecne vetsi pohodli (jednim tlacitkem solo+reverb+delay, pak nasledne muzu prepnout na cisty+jiny reverb+chorus coz bych neuslapal proste na krabickach) ikdyz za cenu min "organickyho" zvuk.
Tady jde krasne videt jak clovek meni nazory. Staci se podivat na muj post kousek vys.
Tady jde krasne videt jak clovek meni nazory. Staci se podivat na muj post kousek vys.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A