tzv. drnčení strun

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
t-com

tzv. drnčení strun

Příspěvek od t-com »

Ahoj možná to tu někde je , hledal jsem nenašel jsem ...

Jinak k dotazu .. před nedávnem jsem si koupil bassu Ibanez GSR200, ale strašně drnčí struny o pražce... Chtěl bych se zeptat jestli to jde nějak upravit..
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Trochu povol výztuhu krku.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
t-com

Příspěvek od t-com »

Neměl by jsi někde nějaký návod nebo tak? Nejsem v tom přímo zkušený bassu mám pár týdnů
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865

projdi si toto. V jedno moje příspěvku je na to seřizování kytary zrovna odkaz. Určitě to tam najdeš

Jde o to, že struny máš moc nízko nad hmatníkem. To se dá napravit dvěma způsoby.

výztuha krku: Je to šroub, kterej najdeš ve většině případů na hlavě krku pod plastovou krytkou. Nebo může být i na druhé straně krku u jeho lože bude koukat hlava toho šroubu ven. Ale tohle jsem viděl tak snad akorát u starejch Jolan.
Tím nastavíš výšku strun tak nad 4 až cca 9. pražcem.
Většinou ale když hneš s krkem tak musíš i doladit výšku pomocí kamenů na kobylce. A to je ta druhhá varianta. Na každém kamenu musí být někde šroubek, kterým nastavíš výšku toho kamene nad tělem kytary.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Tak těch faktorů může bejt víc, třeba taky může mít přetaženej krk...mrkni se na to seřizování kytary ...to s kytarama dělá zázraky
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

No a pokud se toho budeš opravdu bát (a to bys možná jako začátečník měl) tak to nech udělat nějakýho odborníka... Neni nic snazšího než za ten šroub u výztuhy vzít jako chlap a strhnout závit, pak už ti nepomůže nic kromě velice náročné opravy táhla s čímž je spojená demontáž hmatníku a jiný srandy:-) Osobně si seřizuju sám ale zprvu jsem to taky nechal dělat (koukal jsem pod ruce - když mě nechal - a učil se). Taky si pak budeš muset doladit oktávy na dvanáctym. Jinak hodně poučnej článek je v muzikusu myslim že v poslednim (10/2008).
pudel

Příspěvek od pudel »

Ještě jedna, možná zbytečná, otázka: nemáš basu podladěnou? Některý tenčí struny tam pak lítaj jak prádelní šňůry a taky dělaj randál, kterej by se dal klasifikovat jako drnčení..
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: tzv. drnčení strun

Příspěvek od .:DannY:. »

Mám problém... teďka mi z ničeho nic začali drnčet struny ale úplně mrtě až do sedmého pražce tak se chci zeptat jestli to může být strunama ( buď že jsou už starší nebo tloušťkou - 0,45), nebo jestli mi třeba nějak nespadl krk... Docela mě viděsilo že to bylo tak najednou což mi nesedí k teorii že je to stářím strun... Tak co s tím? Koupit nové struny?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

but do je strunamy,lebo nie vsetky su iste,napr EBS struny mas ovela tvrdsie ako ErnieBall atd tak by som siel do tvrdsich strun ale mozno to ani tym nebude ale v krku.pozry si krk oproti svetlu aky ho mas,a pripadne si dotiahni/povol skrutku v krku a uvidis alebo este nastavit si kamene v kobilke
Kontaktovat uživatele:

tyjo... teď jsem se díval na ten krk (napadlo mě to i dřív ale zdálo se mi to v poho) a je trochu prohnutý směrem ke strunám... Tak mě napadlo: Je možné aby struny nějak povolili? Jako že se ohrajou -> ztratí tah -> krk se prohne?
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

to je tiez mozne.mne sa to stalo,ked som raz mal struny nove boly tvrdsie ako ked boly uz total ohrane ale to je fakt len na niektorych strunach materialom a mislim ze aj stilom hrania
garde

Příspěvek od garde »

t-com píše:Ahoj možná to tu někde je , hledal jsem nenašel jsem ...

Jinak k dotazu .. před nedávnem jsem si koupil bassu Ibanez GSR200, ale strašně drnčí struny o pražce... Chtěl bych se zeptat jestli to jde nějak upravit..
....klasika u IBANEZ GSR200 205....teraz si to nastavíš a o mesiac o dva, alebo polrok ten problém, máš znova....asi Ťa to nepoteší :roll:
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem povolil výztuhu... chtěl jsem to trochu do luku ale nevím přesně o kolik jsem to otočil a jen se to vyrovnalo tak jsem to radši nechal tak abych to nestrhl...teď když jsm napnul i Ačko a naladil tak se to trošku ohlo takže v poho... ale dohmat se kus zvýšil tak to ještě budu muset poladit kameny a pak oktávy na Ečku a Háčku... ale už to nedrnčí (zatím... :shock: ) :D
*cable >>> Adam Hall
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ono sa ti to hned az tak neprejavy.ako ked napnes povolis krk tak uvidis rozdiel ale samozny rozdiel z hrania a pod sa prejavi az po niekolkoch hodinach (byva to tak 1-3 hodiny???)
Kontaktovat uživatele:

Včera jsem to doladil a vpohodě... byla to docela drbačka ale teď už aspoň vím co a jak a který šroubek je k čemu :D
*cable >>> Adam Hall
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“