shimmer-reverb

Pedály, multiefekty, procesory, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

shimmer-reverb

Příspěvek od turbo_MaCk »

sotva splaším nějaké peníze, taks e chystám rozšiřovat pedal board a rád bych jej obohatil a nějaké nekytarové noisové zvuky. jedním z nich je shimmer efekt reverbu. Na tuto věc mě zaujal novej behringřík: http://www.musiccenter.cz/Behringer-RV6 ... y/:3:35971 kterej je na to funkcema jako dělanej. Co myslíte?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: shimmer-reverb

Příspěvek od pupack »

Je to nejlevnější varianta pro shimmer sound ale myslím že postačující. Osobně bych ale i tak volil Line6 Verbzilla to je o třídu vyšší shimmer (v nastavení Octo mode) - krásný zvuk
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

čekal sem, že se ozveš ty. Problém toho Line 6 je cena, která není vyšší, ale mnohonásobně vyšší. Zkusím si behringera abych viděl, jak to uli zvlád. ten Line6 je opravdu zbytečně drahej a trapně se s behringerem nebudu cítit, když mámv novém projektu kytaristy co má behringer metalovej pedál a mulťák zoom (ještě štěstí, že je aspoň trochu rozumnej a umímto nastavit). Rád bych koupil teď víc efektů (podle toho kolik vydělám), páč je potřebuju.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nebo koukni po nějakym levnějšim mulťáku. Na ty reverby,modulace a delaye to je gut.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mulťák nemůžu ani cejtit. Naprosto mi nevyhovuje ovládání ani zvuk. mimoto mi stejně neposkytne zvuky, který hledám.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

podle mě ty behringery za tu cenu musej bejt dobry, pprevodniky to snad ma v pohode, software asi taky.... ja bych sel za tu cenu urcite do toho...
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

turbo_mack: jak jsem psal, ten Behringer je určitě dostačující pro shimmer sound. Rozhodně to není špatný efekt, naopak! Ta verzbilla je prostě jen kvalitnější (třeba jako by sis koupil Porshe místo Opela) a má lepší a táhlejší zvuk a líp zpracované to míchání vyšších oktáv a líp to reaguje na akordy a líp to prostě počítá "online" než ten Behringer ale mezi náma - běžný posluchač bude z toho zvuku tak jako tak hotovej :)

Vyzkoušej si ho a když se ti bude líbit jdi do něj, spousta lidí na forech co hrajou U2 ho jako shimmer používají k plné spokojenosti.

P.s. chceš ten shimmer na podkreslení = rozděli signál splitterem na 2 (klasickej zvuk v jednom kombu a shimmer do druheho komba?) nebo jen shimmer samostatně? jinak sem rád že tu je další experimentátor :)
Naposledy upravil(a) pupack dne 4.07.2009 0:00, celkem upraveno 2 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Lachim píše:Nebo koukni po nějakym levnějšim mulťáku. Na ty reverby,modulace a delaye to je gut.

shimmer sound dostaneš v dnešní době pouze z pár věcí a mulťáky to rozhodně nejsou ;) (krom Axe Fx za cca 100 tisíc a Line6 M13 která v sobě má verbzillu) jen pro představu co to vůbec shimmer sound je tady video:

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mě ten zvuk taky vždycky dostával... možná taky po nějakém reverbu co to umí šáhnu, ale ta verbzilla je fakt dost drahá :-( (edit: mohlo by to být horší, že... ale tak i lepší :-D )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:mě ten zvuk taky vždycky dostával... možná taky po nějakém reverbu co to umí šáhnu, ale ta verbzilla je fakt dost drahá :-( (edit: mohlo by to být horší, že... ale tak i lepší :-D )
nojo ona stojí přes 3 tis, ale je třeba brát že je to defacto Reverbový multiefekt no.. Jinak ten Behringer RV600 na to naše hraní bohatě stačí, jak jsem psal je dobrej. Verbzilla je jen prostě lepší nic víc :))))

edit jestl ti stačí shimmer bez zvýšení o 2 - 4 oktávy tak si vystačíš i s většinou reverbů (musí mít decay potenciometr) + delayem... delay nastav na 1/8 dotted vůči tempu a reverb na 100% mix a HLAVNĚ na 100% decay... když k tomu ještě přidáš nějaký oktáver bude to uplně super ;)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

pupack píše:
Lachim píše:Nebo koukni po nějakym levnějšim mulťáku. Na ty reverby,modulace a delaye to je gut.

shimmer sound dostaneš v dnešní době pouze z pár věcí a mulťáky to rozhodně nejsou ;) (krom Axe Fx za cca 100 tisíc a Line6 M13 která v sobě má verbzillu) jen pro představu co to vůbec shimmer sound je tady video:

hej to první je hustý, jak to jako funguje? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :!: :!:
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

já to vidím, že to dám přez toho behringeraa spíš než line6 zkusím časem vyladit ten efekt pomocí víc krabiček. Jinak experimentuji už hodně dlouho. Noise prvky před rokem, teď dozvuky. U2 moc nefandím, páč zní celkem sterilně podle mě. Ale ty kytary jak so pohrává Edge s reverbem a delayem sou dobrý, ty mě určitě poznamenali. BTW: Kdo tu hrá na kytaru smyčcem?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Eugeene - mám dojem, ež vpodstatě stejně jako to druhé (to první se mi nelíbí, to druhé je ten pravý zvuk :-) ) - reverb, na kterém je harmonizace několika oktávami.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne teda ten varhanovy zvuk dost ocaroval, pripomnelo mi to sigur ros :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

puppack: další věc, co mě docela učarovala je pitch shifter. TEns e u nás nedá sehnat, ale ve spojení s reverbem by to mohlo vytvořit docela dobrý orchestrální zvuk. Co na to říkáš a ty a tvůj pod? zkoušels na něm něco takového vyčarovat?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a ktery pedal tohle umi krom Verbzilly a toho behringeru?
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

turbo_MaCk píše:puppack: další věc, co mě docela učarovala je pitch shifter. TEns e u nás nedá sehnat, ale ve spojení s reverbem by to mohlo vytvořit docela dobrý orchestrální zvuk. Co na to říkáš a ty a tvůj pod? zkoušels na něm něco takového vyčarovat?

nooo ja jen čistě z pod vyčaruju tohle: http://www.youtube.com/watch?v=iXFao7gyHoY (trosku to clipuje sorry)

když k tomu připojím Guitar rig a přidám 10 oktáv navrch je z toho tenhle zvuk (ten uvod nez zacnu hrat normal):

http://www.youtube.com/watch?v=Xe0bsr2jTGk

jeste jsem zkousel pouzit i suboctave vlastne misto pridani oktav nahoru jsem pridal snizene oktavy a take zni paradne neco na zpusob varhan

to qwer: jinak to jeste umi Digitech EX-7 pedál
Naposledy upravil(a) pupack dne 4.07.2009 15:13, celkem upraveno 2 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:Mne teda ten varhanovy zvuk dost ocaroval, pripomnelo mi to sigur ros :)
no a je to intro k pisni Where the streets have no name :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo, jenze malokdo by asi rekl, ze to hraje kytara :) Navic mluvim o zvuku, ne o obsahu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na podobné věci se celkem dá vyřádit s EHX POG, když k tomu vezmu do ruky ještě ebow, tak to jsou pak divy... :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“