hraje jenom jeden kanál
Pravidla fóra
-
RybaRak-WM
- Kontaktovat uživatele:
hraje jenom jeden kanál
mám propojené klávesy 6,3jackovým kabelem přes redukci na 3,5jacka do line-in do pc. když připojím sluchátka ke klávesám, tak to je v pohodě. ale když to dám do pc tak tam jde jenom levý kanál, takže hraje jenom jedno sluchátko, což je pěkně nanicovaté. v ovládání hlasitosti mám vstup vnějšího zdroje vyvážení v půlce a když to posunu doprava tak nehraje nic. a tak jsem se vás chtěl zeptat: co mám dělat??
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: hraje jenom jeden kanál
a používáš stereo káble? a maj klávesy stereo výstup?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
RybaRak-WM
- Kontaktovat uživatele:
jak to mám poznat? prostě kábl ke kytaře a klávesy jsou možná mono
Beznej kytarovej (nebo obecne nastrojovej) kabel je mono, takze i kdyby klavesy byly stereo, tak kabelem posilas jen mono signal.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
RybaRak-WM
- Kontaktovat uživatele:
tak teda to je mono, ale mělo by hrát do obou sluchátek
Kabel ke kytaře je mono (mono jack), vede se s ním jenom jeden kanál.
Ke sluchátku Ti vede stereo kabel (stereo jack), vedou se sním dva kanály.
Koukni na http://nf.duseknet.com/konektory.htm
Tj. aby ti hrály oba kanály v PC, vytvoř si (kup si) kabel, který bude mít na obou koncích stereo jacky.
I kdyby klávesy byly mono, tak dle sluchátek je na pravý i levý kanál připojen stejný signál. Tj. mělo by to být i na tom linkovém klávesovém výstupu.
Ke sluchátku Ti vede stereo kabel (stereo jack), vedou se sním dva kanály.
Koukni na http://nf.duseknet.com/konektory.htm
Tj. aby ti hrály oba kanály v PC, vytvoř si (kup si) kabel, který bude mít na obou koncích stereo jacky.
I kdyby klávesy byly mono, tak dle sluchátek je na pravý i levý kanál připojen stejný signál. Tj. mělo by to být i na tom linkovém klávesovém výstupu.
-
RybaRak-WM
- Kontaktovat uživatele:
já jsem žil v představě, že, když poslouchám jeden kanál tak, že chytrá zvukovka mi ho pustí do obou. tak já si teda koupím dalšího 6,3džek-džeka stereo edition..díky za vysvětlení, teda doufám, že sem to pochopil..ale jo, já jsem hrozně chytrý
Jenze zvukovka nemuze vedet, jestli to tak nemas schvalne. U lepsich zvukovek to jde v mixaku nastavit, u tech horsich jak kdy 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nejen že posílá mono signál.... ono de stereo, ele jeden kanál je zkratovanejs e zemí, tudíž logicky bude hrát jen jeden kanál... tradadaddaaaaa.Wohma píše:Beznej kytarovej (nebo obecne nastrojovej) kabel je mono, takze i kdyby klavesy byly stereo, tak kabelem posilas jen mono signal.
ale h***o... zvukovka to furt bere jako stereo kanál a ty do ní taky stereo kanál posíláš. jeden kanál je připojený přez signál kabelu, druhej bere ze zeě konktrou, tudíž je nulovej. problém vyřeší stereo konektory (samozřejmě i stereo redukce.

díky tomuto funguje na efektech rozpojení při odstranění vstupního kabelu - je tam stereo jack samice a na ten 2. kanál je připojena zem zdroje. Když se zasune kabel, pak se zem zdroje na ejdnom kanálu přez onen konktor cytne se signálovou zemí a tíms e sepne napájení. však si někdy zkuste dát do takového efektu stereo kabel.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Ponekud jsi ovsem zapomnel na scenar, kdy je vstup symetrickej.
A jestli je jeden kanal ve stereu "nulovej" anebo jde o mono, je podle me uplne totez.
A jestli je jeden kanal ve stereu "nulovej" anebo jde o mono, je podle me uplne totez.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
RybaRak-WM
- Kontaktovat uživatele:
juchů, koupil jsem stereokáblšestcelýchtřidžeka a funguje to. v hudebninách, v elektru mi vnucovali jenom 3,5 kabel a redukce. amatéři. jinak, mám takový pocit, že to chápu. a začínám žít v představě, že kombo posílá stereo i když do ňho jde mono, když hrajou obě sluchátka. začínám mít pocit že jsem velký odborník na kabely, tak díky za poradění. teda trochu to chrčí, ale to bude zvukovkou(integrovanou)