Pomoc při výběru hlav Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc při výběru hlav Marshall

Příspěvek od Wohma »

A co je spatnyho na dokrmovani?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kai

Příspěvek od Kai »

Nuker píše:JCM2000 je na metal blbost , leda dokrmit krabkou . S Nerem jsme v music-city skoušely všechny možný marshally a nakonec jsem dospěl k mese , ale to je vedlejší . Na jcm krom 800 jsem nehrál takže nemužu soudit , nicméně JCM2000 potřebuju fakt dokrmovat , má to super skreslení i celkovej charakter , ale skreslení býda , je ho fakt málo. Jedinej z Marshallu co by se hodil na metal a nemusel by se nijak dokreslovat je řada JVM , která mi sedla asi nejvíc , nakroutily jsme na tom od klasickýho plexi křaplavýho soundu , až po hutnej alá metallica (ride the lightning). Je fakt , že člověk těch 6 kanálu , kterej má na navíc na každym z nich 3 mody asi fakt nevyužije , ale jako high-gain aparát se zvukem Marshallu Nám sednul nejvíc . Pokud chceš High-Gain tak určitě skus JVM ;)
Jcm 2000 ma gainu tri pr*ele. Jen je to o tom umet zvuk nastavit. Tvrdost a hutnost nedela gain, ale stredy. Crunch (zlutej) bohate staci na doprovody, cervenej lead ma zkresleni v polovine (!) ideal na sola bez jakyhokoliv dokrmeni. JVMko je divnej "marshall" - moderni okopirovany nemarshall zkresleni vcerne milionu modu chemickych zvuku.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Wohma píše:A co je spatnyho na dokrmovani?
Já bych řekl, že naprosto nic - dá se tím docílit barev, které nemůže vytvořit aparát sám o sobě. Navíc je možnost testování a širšího charakterového záběru. Kvalitní krabička má své mnohé výhody. Při dokrmení, bych se snažil, aby větší procento zvuku byla barva aparátu - max 60:40, Doležal má vytavenou plexi + overdrive. Jeho poměr je údajně 80:20 pro aparát. Jeho zvuk je i z nekvalitní live nahrávek, prostě dost dynamický. Nakopávání lampy s mírou je IMHO docela zajímavé hledání zvuku. Někdo by zase podotknul, že zastaralé, ale to je spíše věcí názoru.

Velké procento kytaristů používá Ibanez Tubescreamer, právě aby docílili dokrmení a změny barvy zvuku.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kai píše:
Nuker píše:JCM2000 je na metal blbost , leda dokrmit krabkou . S Nerem jsme v music-city skoušely všechny možný marshally a nakonec jsem dospěl k mese , ale to je vedlejší . Na jcm krom 800 jsem nehrál takže nemužu soudit , nicméně JCM2000 potřebuju fakt dokrmovat , má to super skreslení i celkovej charakter , ale skreslení býda , je ho fakt málo. Jedinej z Marshallu co by se hodil na metal a nemusel by se nijak dokreslovat je řada JVM , která mi sedla asi nejvíc , nakroutily jsme na tom od klasickýho plexi křaplavýho soundu , až po hutnej alá metallica (ride the lightning). Je fakt , že člověk těch 6 kanálu , kterej má na navíc na každym z nich 3 mody asi fakt nevyužije , ale jako high-gain aparát se zvukem Marshallu Nám sednul nejvíc . Pokud chceš High-Gain tak určitě skus JVM ;)
Jcm 2000 ma gainu tri pr*ele. Jen je to o tom umet zvuk nastavit. Tvrdost a hutnost nedela gain, ale stredy. Crunch (zlutej) bohate staci na doprovody, cervenej lead ma zkresleni v polovine (!) ideal na sola bez jakyhokoliv dokrmeni. JVMko je divnej "marshall" - moderni okopirovany nemarshall zkresleni vcerne milionu modu chemickych zvuku.
Asi tak... co jsem byl na RFP, tak tvrdší kapely používaly většinou buď Rectifiery nebo JCM2000
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

JCM2000? Dokrmování krabkou? Nenech se vysmát. JCM2000, ať DSL, nebo TSL, mají zkreslení až až.

Navíc si ve svém příspěvku protiřečíš, nejdříve napíšeš, že je Skreslení ( :roll: ) super a hned za tím napíšeš, že je to bÝda ( :roll: ), co teda platí?
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

No JVM nevim nevim, ale TSL je hlava s dosti širokým spektrem zvuků a mě osobně se líbí, no a pak je tu to zmiňovaný JCM 800 a kdo mluvil o tom že na nějákej head bang bum prásk metal je to málo tak ať si pustí Slayer kupříkladu...Jinak Nukere co máš z češtiny..? :lol:

Takže teda pro autora threadu za mě bych šel do toho osmikila nebo TSLka...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

:roll: Paneboze
JCMko Kerryho Kinga je uplne nekde jinde nez klasicky JCM800. A jeste nez mel signature, tak to prasil nakopavadlem a EQckem.
Somnus Aeternus
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Kristova hodino, tak si pusť nějákou jinou kapelu která hraje na 800, IMHO má Gainu taky až až...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo jeste jsem zapomnel dodat, ze KK pouziva aktivni snimace, to taky zvysi gain. JCM800 samotna rozhodne na high-gain neni.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

není na bzučák, ale do metalovejch doprovodů se použít dá i bez nakopnutí. Pokud teda někomu nevadí méně zkreslení, přecejen to nemá ten sustain a je těžší an to ten metal hrát. Na sóla ale už má gainu fakt málo, tam bez nakopávání tak ty punkový sóla, co si hrajou až s tím rnr. Jinak doporučuju dokopnout. Ale je fakt, že asi málokterej metalista by byl čistěz jcm800 nadšenej
toto je 800vka:
http://bandzone.cz/themaeleven?activeRi ... ry#gallery
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zrovna thema hrala vzdycky na devitikila. nebo minimalne nazivo meli 4100 nebo co to bylo zac.

tohle jsou dve osmistovky ve stereu (2203 a 2204) s lespaulem bez nakopnuti nebo ne pri nejaky mega hlasitosti - http://bandzone.cz/enter

podle me ma osmistovka naprosto dostatecnou miru gainu i na brutalnejsi veci.

a kerry king osmistovka mi prijde jen o neco ubzucenejsi, rozsypanejsi a s moc velkym mnozstvim gainu :) ale zas neni o tolik jinde.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ja bych si koupil JCM800 a nakopávat...
ale jeden z mych velkych snu je Plexina (i kdyz ne na metal :twisted: )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ted jeste posloucham tu themu a zni to opravdu osmistovkoidne :) nebo pokud ve studiu tohle dostali z devitikil tak restekpa.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Jojo, já jednou taky plánuju ceriatone 20 lead and bass... Na něco ve stylu 70' Judas Priest.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Řešte něco jinýho než mou češtinu , jestli se chceš povyšovat nad mym pravopisem nebo ze mně dělat vola tak jdi jinam , pro tohle tu místo fakt není. S tím JCM2000 si stojím za svým a má to fakt málo gainu , ano hutnost soundu a celkovej pocit z hry beru hlavně díky gainu , nemluvím o tom , že tavim gain do prava , ale jcm2000 rozhodně není na tvrdej metal , trash by na tom šel asi stěží :roll: a věř , že jsme s Nerem na tom kroutily dost dlouho, JVM u mě prostě vyhrálo.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Kinx píše:ted jeste posloucham tu themu a zni to opravdu osmistovkoidne :) nebo pokud ve studiu tohle dostali z devitikil tak restekpa.
byl sem před půl rokem na koncertě a je to 800vka... teda jedna určitě. Druhá kytara myslím nebyl přez marshall, ale zaboha si nemůžu vybavit, co to bylo.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kai píše:
Pozor, Nuker ale nemluvil o hutnosti (hutný zvuk ta 2000 měla), ale o množství gainu (čili kvalitě jednoduše poznatelné podle toho, jak moc to zkreslí). A pokud jsme teda nenarazili na vadnej model, tak JCM2000 rozhodně nemá zrovna tuny gainu, absolutně bych ji neoznačil jako hi-gain.

Jen jestli mluvíme o tom samém - http://www.music-city.cz/marshall-tsl60 ... 2-502.html

Souhlasím s tím, že JVM je docela divnej Marshall (hmm, možná proto je mi jako jedinej aspoň trochu sympatickej)m lze na něm nastavit kopu divnejch zvuků, ale když si s tím člověk pohraje, tak na tom najde i kopu dost slušnejch zvuků.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Nero píše: A pokud jsme teda nenarazili na vadnej model, tak JCM2000 rozhodně nemá zrovna tuny gainu, absolutně bych ji neoznačil jako hi-gain.

Jen jestli mluvíme o tom samém - http://www.music-city.cz/marshall-tsl60 ... 2-502.html
to si dovolim rict ze jste na vadnej kus zrejme asi narazili, protoze to ma gainu fakt hodne. marshally uz samy o sobe maji strasne saturovanej zvuk, ale mnozstvi gainu je zabijacky :)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Vadnej kus? Jako u kytar typu Stagg, Dimavery atd. bych chápal takový ,,označení'', ale podle mě marshallovci určitě prováděj na každym kusu kontrolu jestli tam neni závada. A i kdyby náhodou se stalo, že jim něco uniklo, je hrozně malá pravděpodobnost, že by se to dostalo právě do děkanky. Nicméně - nevymluvíte mi, že TSL nemá gain. Viděl jsem death/black kapelu Avenger s TSL a tvrdit, že to nemá gain je vyloženě s prominutim pitomost.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

dlouhovlasac píše:Vadnej kus? Jako u kytar typu Stagg, Dimavery atd. bych chápal takový ,,označení'', ale podle mě marshallovci určitě prováděj na každym kusu kontrolu jestli tam neni závada. A i kdyby náhodou se stalo, že jim něco uniklo, je hrozně malá pravděpodobnost, že by se to dostalo právě do děkanky. Nicméně - nevymluvíte mi, že TSL nemá gain. Viděl jsem death/black kapelu Avenger s TSL a tvrdit, že to nemá gain je vyloženě s prominutim pitomost.
Mě přijde že i třeba mí oblíbení Rattle Bucket nemají problém s množstvím zkreslení, Sice to Radim nakopává ekvalizérem do vstupu, ale při zvukovce to nebyl až takovej rozdíl mezi zaplym a vyplym EQ... jen ten zvuk pak byl živější trochu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“