Nu-metal

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Drobák

Re: Nu-metal

Příspěvek od Drobák »

Lol nevim, protože tam neni fieldy?
Já mudwayne uznávám a nevim jestli ryan umí víc technik a jestli jo, tak to z něj ještě nedělá pana basáka, malmsteen umí taky víc technik než uměl hendrix...je pro to lepší kytarista?
O mudwayne se nikdy nebude tolik mluvit jako o korn a neni to věcí komerce...
Fieldyho styl mi přijde průkopnickej a nikdo v tý době nedával takovýhle linky do tvrdý muziky a nikomu se nepovedlo aby to tak ladilo...
Kapel typu mudwayne je nezpočet a bylo i před nima, ale Korn objevovali něco novýho a razili si svojí cestu a ukaž mi kapelu kde znějí metronomicky metalový riffy a jede do toho funky jazzová basa?
Basa mudwayne mi přijde taková zběsilejší,klasická pro tenhle styl...neříkám že neni výrazná nebo vyumělkováná, to je..ale ničim nepřekvapuje a nevybočuje z normálu...
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Funky jazzová basa? :) To že Fieldy hraje oktávy neznamená, že je to funky jazzová basa. Ano...má osobitej styl a zvuk, ale rozhodně bych to nenazýval stejně jako ty. Basa ve funku je jinde a v jazzu už úplně...
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Nejsem basák abych se s tebou mohl hádat, ale ovlivněná tim stylem je a to jako posluchač můžu říct :wink:
Frouman

Příspěvek od Frouman »

V pohodě, nechtěl jsem se taky nějak hádat. Sám mám Korn moc rád...kdosi mi říkal, že ten zvuk, co Fieldy má, dělá tak, že slappuje ne nad hmatníkem, ale nad snímačema. Nevim, co je na tom pravdy, protože nemusim živáky, takže jsem nikdy Fieldyho neviděl pořádně hrát....
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

fieldy slapuje az skoro u kobylky
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no právěže mi připadá, ež zrovna u fieldyho jsou ty funkvoé kořeny docela málo znatelné :-D Proto všude tlačím Riverse, tam je to podle mně dobře slyšet
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Nechci si nějak hádat, ale Fieldy slapuje skoro u krku (co sem si já všiml). Jinak souhlas s Drobákem, Basové linky KoRnů jsou naprosto originální. A pokud se nemýlím tak slapování má kořený ve funky ne? :?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja ho prave videl jen u kobylky:D

edit:jo mas pravdu, koukal sem se tedkom na nake livko a bylo to u krku :oops:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no dobře, Fieldy možná používá funkvoou techniku, ale ty linky mi takové moc nepřijdou :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Jasné :lol: linky upravdu funkové nejsou, to ani netvrdím. Ty linky jsou založený hlavně na rytmice skladby. Když to poslouchám jako by tam byl nástroj návíc, je to prostě nářez.

Slapování u krku udělá takové ten ostré, kopavé vysoké zvuk, kdežto u krku to udělá.....no...takové to Fieldyovské :D Jinak na jeho bassa je takový ten výřez na konci hmatníku, to se taky na zvuk slapu dost podepíše.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslel si nad hmatnikem a pak nad krkem?
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Slapování u KOBYLY udělá takové ten ostré, kopavé vysoké zvuk, kdežto u krku to udělá.....no...takové to Fieldyovské. Jinak na jeho bassa je takový ten výřez na konci hmatníku, to se taky na zvuk slapu dost podepíše.

Tak už je to správně:D
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mnemicmunky »

myslim, že nepovažovat Ryana v Mudvayne za "pana basáka" je chyba... pokud považujete Fieldyho za "pana basáka"....
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“