Basa v Green Day

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Mike4

Basa v Green Day

Příspěvek od Mike4 »

Jakej máte názor na basu a basistu od Greenů?
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No prostě punková basa. Nic moc, ale svůj úkol v té muzice to plní.
Mike4

...

Příspěvek od Mike4 »

Ale když si to vezmeš,že některý punkový kapely mají basistu tzv.na tři tóny
myslím si že maj docela fakt dobrýho.Viděl sem s ním pár videií a zvládá hodně stylů.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

taky si myslim, ze celkem dost obyc. nestoji za rec, ale jak uz nekdo rekl, ucel splni.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Green Day jsou moje nejoblíbenější kapela. Samozřejmě Mike Dirnt nepatří mezi moje basové vzory, ale nepatří k těm co hrají na jednom pražcu. Jistě, občas, hlavně na American Idiot, jsou jen basové tóny, ale např. basu na Welcome to Paradise považuje za jednu z nejlepších vůbec. Taky se mi líbí Minority. Nebo taková jejich skladba co hrávají na koncertech a Billie Joe je mezitím představuje. Ale rozhodně to není žádný složitý tvořič. Přesto hraje docela sympaticky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Jako Mike je v pohodě, asi to s basou umět bude no...
ale Mark Hoppus je nej:)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mark Hoppus je můj hlavní vzor - jak nemám nikdy hrát :-D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Mike4

Příspěvek od Mike4 »

Dík za názory kdyžtak ještě pište dále. :wink:
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

jo jenze mark hoppus neni o nic lepsi nez mike dirnt jsou to proste typicky punk rockovy tuctovy baskytaristi kor mark nehraje zadny tezky linky hraje jen primocary tony bez nakejch rytmu jako kytara to je skoda a je to o nicem
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Renderik píše:jo jenze mark hoppus neni o nic lepsi nez mike dirnt jsou to proste typicky punk rockovy tuctovy baskytaristi kor mark nehraje zadny tezky linky hraje jen primocary tony bez nakejch rytmu jako kytara to je skoda a je to o nicem
Neházel bych Mike Dirnt s Markme Hoppusem do jednoho pytle. Mike má v některých písničkách skvělou basu (WtP). Hlavně na Dookie jsou dobrý (neříkám skvělý, tohle není funk, ale punk :-D )
Jenže Hoppusem fakt jede na jednym pražcu....
Tady z těch punkových (apod.) skupin jako jsou Green Day, Good Charlotte, Simple Plan atd. Mají Green Day zdaleka nejlepší basu. Taky josu to "staří" chlapi, ne dvacetiletí mladíčcci s iluzema.

Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Jasně ve většině písniček jede na jednu strunu, ale když kytara obměnuje dva powerchordy tak co by vymejšlel že jo:)...vážně bych řek, že všecky tyhle poppunkový kapely maj basovku dost jednoduchou, vic nepotrebujou...

..ale i blinkove maj naky pisnicky kde ta basa nadherne vyzni... treba mě osobně se strašně líbí tohle basový intro od něj...
http://youtube.com/watch?v=TgzPvUKHXfM
Mike4

Příspěvek od Mike4 »

A co třeba Longview,to je naprosto geniální věc.A navíc Mike všechny ty písničky doplňuje každou chvíli ňákým tónem.Nestane se že by 7 sekund hrál jeden tón.
Majsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majsek »

Je to tak, Mike je fakt lepsi, dokaze si se svou basou holt lepe pohrat no.. :)
Mato[ZD]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mato[ZD] »

ja osobne ho urcite za nejaky velky basacky vzor nepovazujem, ale jeho basa ma krasny zvuk, ktory som vzdy chcel dosiahnut :)
Fender Mike Dirnt Precision Bass® Black Rosewood, Gallien Krueger 700RB-II, Gallien Krueger 410RBX, Planet Waves PW-AG20, Ibanez GU30
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

ono to nebude az tak tou basou ale hlavne ta ampeg sestava plus naky vychytavky to dela sve nojo mit ty prachy tak ten zvuk clovek da taky v pohode:)
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

kdyz uz jste se bavily o techa punkrockovych basacich tak bych rekl ze basak AFI je dost solidne zalozenej ma dobry linky,zajimavy melodie a tak...a jeste bych docela rekl ze basak sum 41 ma hodne dobrej styl, ma dost originalni lajny a dost chytlavy ,ale je to nazor nekomu se to asi urcite libit nemusi
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Renderik píše:kdyz uz jste se bavily o techa punkrockovych basacich tak bych rekl ze basak AFI je dost solidne zalozenej ma dobry linky,zajimavy melodie a tak...a jeste bych docela rekl ze basak sum 41 ma hodne dobrej styl, ma dost originalni lajny a dost chytlavy ,ale je to nazor nekomu se to asi urcite libit nemusi
Coože? Cone že má dobrej styl?? Mám rád Sum41? Kde má nějakou nápaditou lkinku prosím tě? Si na nějakou nemožu jaksi vzpomenout...určitě se něco najde, ale teda tohle mi trochu vyrazilo dech :lol: Ale jasný názor beru.....otázka je co je pro tebe chytlavá linka...

Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

kdyz se podivas na nejaky cely zivaky, tak ma dobry party...a ted to jejich nove cedo tak jsem na nej koukal jak to hrali ve studiu maj to i na strankach a proste se mi ten jeho styl libi,ja napriklad absolutne nemam rad red hoty a takovydle veci...me staci k dobru klidne jednoducha basova vyhravka ale musi mit nejakej napad no, libi se mi basa od cona jak ma treba ve welcome to hell,walking disaster,pieces,over my head..proste tuhle hudbu hold moje ucho filtruje dobre :)
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Mike je dost dobrý, když jsem začínal, tak jsem ho žral, jeho zvuk byl a je super, ale nejvíc se mi líbili staří Offspring, hlavně Smash a Ixnay on the hombre(tam mimochodem Greg K. používá basu Ibanez ATK s tim přepínáním toho snímače a apec od mesy)
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
kECuP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kECuP »

když už ste o tem začli.. tak cone má podle mě jednu z nej. svých bas v over my head (better off dead) - to zasekávání ve sloce miluju.. jinak nej. kytarový a baskytarový party jsou celkově asi nejlepší na albu Chuck.. spíš bezpochyby
Naposledy upravil(a) kECuP dne 29.08.2007 18:10, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“