Prosil bych jestli by mi tu nekdo mohl pomoct s vyberem komba do 15 tisic, hraju predevsim Metal a konkretne nejvic Children of Bodom a Metallicu. Nejvic se mi zatim libil Randall http://kytary.cz/randall-rg50tc/101327/?SE5648:0:0:1:0
Prejdák píše:Chceš nutně novej? Za tuhle cenu bys mohl najít minimálně bazarového Engla Thundera
Jinak jakej mas nazor na toho Randalla ? Dik
Hej na Randalla jsem nehrál, pouze slyšel ukázky... Tady lidi z větších měst mají větší možnost porovnání.
Jinak podle toho, co jsem slyšel (taky jsem se o něj zajímal- lampa v této cenové relaci) - tak můj názor je subjektivní... Mi příjde takovej nic moc, čistý zvuk nic extra a zkreslení mi přišlo takové... jak bych to řekl... Bez šťávy...
Zkus se podívat na toho Engla Thundera, možná by se ti líbil víc.
Jeste chtel jsem se zeptat, nekde jsem cetl ze hrac kterej prejde z trandaku na lampu tak muze zjistit ze vlastne nic neumi... co je na tom pravdy ? Ja zrovna Alexi Laiho a Kirk Hammet jeste nejsem ale ten tvrdej sound bych si chtel uzit.
Strike13 píše:Jeste chtel jsem se zeptat, nekde jsem cetl ze hrac kterej prejde z trandaku na lampu tak muze zjistit ze vlastne nic neumi... co je na tom pravdy ? Ja zrovna Alexi Laiho a Kirk Hammet jeste nejsem ale ten tvrdej sound bych si chtel uzit.
Jsou na tom slyšet veškerý chybičky, šumy a tak - sice tě to na začátku hodně ,,demotivuje'', ale pak se naučíš všechno správně zatlumit a prostě hrát ,,čistě''
Co jsem koupil Engl, tak jsem byl prvně v šoku, jak mi to nejde... Ale jak jsem si na to trochu navykl, tak jsem si zase vylepšil své schopnosti i na trandu...
Jinak od Engla můžeš čekat perfektní čistý zvuk, a zkreslení by ti fakt mělo vystačit, jestliže používáš humbuckery s vyšším výstupem, tak ti bude stačit na nějaký mega prasom*d metal...
Prejdák píše:Co jsem koupil Engl, tak jsem byl prvně v šoku, jak mi to nejde... Ale jak jsem si na to trochu navykl, tak jsem si zase vylepšil své schopnosti i na trandu...
Jinak od Engla můžeš čekat perfektní čistý zvuk, a zkreslení by ti fakt mělo vystačit, jestliže používáš humbuckery s vyšším výstupem, tak ti bude stačit na nějaký mega prasom*d metal...
Jo s tim Englem se nebojim toho ze by nestacil... Spis se bojim o to kde ho sehnat za 15 tisic v bazaru... Na netu jsem nasel vsecky tak za 17-19 k
Kamenny bazary v okoli K.Varu moc nenajdu a kdyz uz tak pochybuju ze tam budou mit Engla
Zkoušej sledovat Ebay, [ale nekoukej na Americkej, ten se prodraží... a hodně...] - a hlavně jestli chceš Anglii, tak si nech domluvit převoz... Anglické služby jsou hodně drahé... [A Angličani často líní odnést předmět na poštu, proto jich 99% má na svých aukcích pouze osobní převzetí]
Koukni ještě na allegro.pl, tam je toho taky dost.
Tak jsem se koukal vsude na netu a levneji nez 17 tisic jsem engla nenasel:( jeste zkusim projit kamenny obchody ve Varech.. Ale zeptam se vas, kdyz byste meli posoudit Peavey vs Randall jak jsem vyse zminoval.. Co byste brali?
za me randall, mam tu pololampu a na metal je proste ten zvuk skvelej... jasne, neni to lampa, ale i cistej zvuk se mi libi a je to i celkem dynamicky... posledni dobou se mi ten zvuk nejak nelibil ale pak jsem vymenil struny a hned to byla zase parada zjistil jsem, ze struny delaji strasne moc se zvukem... s novejma strunama je to kombo proste zivy, kdyz uz jsou ohrany, taki ten zvuk fakt stoji za prd... podle me fakt tvori aspon tak 30% vyslednyho zvuku
Hele ja mam Marshall AVTX 50 takže 50 watowka a pololampa a jsem s tim spokojen, čistý kanál je bezvadný a na zkreslený si taky neztěžuj když tam hodim menší gain.
Jinak tohle kombíčko jsem pořídil za 9t nový.
Jinak hraju na to hlavně ten hardrock a na ten je to vyhovující ikdyž s lampou se to asi rovnat nemuze
Ale za tu cenu to doporučuju
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Jo samozřejmjě si k tomu na ten metal budeš muset dokoupit nakej ten efektík ale když vezmeš v potaz že kombo je za 10 k a k tomu zainvestujes tak to petku do slušnýho efektu tak ti to tech 15k napohodu dá.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
a co treba bugera 333-212, 333xl-212, 6260-212 nebo 6262-212? Ty 333 jsou prej kopie peavey XXX a ta 6260 a 6262 prej 5150 ... co jsem slysel neco na youtube, tak to znelo moc pekne ... a cena je urcite pod 15k novy ...
lunchie píše:a co treba bugera 333-212, 333xl-212, 6260-212 nebo 6262-212? Ty 333 jsou prej kopie peavey XXX a ta 6260 a 6262 prej 5150 ... co jsem slysel neco na youtube, tak to znelo moc pekne ... a cena je urcite pod 15k novy ...
Taky možnost, ale Bugera je firma Behringeru... Mám trochu strach z kvality provedení...
staci kouknout na par reviews na harmony-central, co tam lidi pisou. Ja zatim slysel jenom dobry slovo ...
nutno podotknout, ze ty komba jsou vsechno 2x12" 120W ...
lunchie píše:staci kouknout na par reviews na harmony-central, co tam lidi pisou. Ja zatim slysel jenom dobry slovo ...
nutno podotknout, ze ty komba jsou vsechno 2x12" 120W ...
Hele pedle myho je 120 w pro el. kytaru jak na doma tak do zkušebny až moc my hrajem na ty 50w a bohate to stačí a to přitom nemam výkon ani na max. podle myho je 120w maximálně tak na ohluchnutí.
Rozhodně bych tuhle watáž nedoporučoval.