koupe el. kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: koupe el. kytary

Příspěvek od Prejdák »

Poznáš na metal:
Většinou vzhledem, ale v této cenové relaci je ti to buřt
Pokuď jsi trochu zběhlý, tak snímači.
Humbuckery, který mají vyšší výstup většinou
Humbucker je to, co je u kobylky... Taková ta větší mrcha, jak je na ni těch 2x6 dírek, či šroubků... magnetků
Tam to z bazaru se ti na metal hodit bude, navíc to bude i slušně hrát.
Je to univerzální kytara.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tenhle je taky sexy... To je ten, o kterém jsem mluvil.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=

---> Ale měl by jsi méně na kombo, ale to není třeba řešit. Mohl by jsi hrát přes počítač chvíli, ale možná by jsi splašil za bazaru Crate Flex Wawe 15R za litr, nebo Rolanda Cube 15X
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

kytara jde napojit na repraky u komplu?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

ale ta kytara z bazaru ma taky humbucker

tak co je teda lepsi?
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

co chyby teto kytare pro metal?
http://kytary.cz/stagg-kytarova-sada-s402/HN090671/

ja vim je to pro tebe s**t ale kdyby se na to dalo hrat tak bych si ji koupil, ale jestli na ni nezahraju metal tak asi ne
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Koupíš si kabel 6.3 mm - 6.3 mm [dva velké jacky, nástrojový kabel]
Koupíš si redukci 6.3 mm - 3.5 mm [píchneš tlustý jack do tlusté samice... a špička je tenká...]
http://www.dexon.cz/katalog/konstrukcni ... -5-on.html

Píchneš samce bez redukce do kytary, druhou stranu kablu [tu, na které je redukce] píchneš do Line-in na počítači... Modrý jack většinou
Teď můžeš hrát do počítače... Tichý čistý zvuk, který poleze jen z jednoho repra, ale zní docela obstojně.
Ale to ti za chvili nebude stačit...
Tzn. seženeš si nějak program, který se jmenuje Amplitube [v tvém případě metal] ---> Amplitube metal, to, jak si to seženeš je tvůj problém...
Stáhneš si program, který se jmenuje Asio4all...

Nainstaluješ Amplitube, nainstaluješ Asio4All...
Píchneš kytaru do line-in
Zapneš Amplitube a dáš nastavení [preferences] a přenastavíš to na Asio4All
Enjoy
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Obě dvě ty kytary z bazaru, na které jsem poslal link mají humbucker. Ta první ho má akorát ve velikosti single coilu. Hot Rails používá třeba Dave Murray z Iron Maiden.

Humbucker je snímač, který ruší šum... takové to bručení u kytary.
Je vhodnější na metal a rock... Tedy zkreslené zvuky, ale nemusí být pravda. Záleží na síle výstupu. Navíc se často dá rozpojit na single coil.

Single coil je snímač, který je vlastně jen jednou cívkou s magnety. Produkuje šum.
Je více do výšek a má hezčí čistý zvuk. Není vhodný na tři tuny zkreslení, je to spíš na jemnější styly... [ale také nemusí být pravda]

Kytara, která má oboje je dosti univerzální. Což mají oba dva ty straty. I ten Shitagg... Ale ten nehraje.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nabízím tedka svoji Cortku na bazaru viz podpis.

PS: Ano, hodí se na metal :lol:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Toho stagga se prostě vyvaruj !!! Zkus tuto informaci brát jako hotovou věc :wink: . Ta kytara je tak nekvalitní že by tě to po prvním dnu začalo pěkně slušně řečeno štvát. Ta kytara je špatná od ladění přes zvuk po zpracování a to nám můžeš věřit. Ty kytary vypadají na první pohled hezky ale na druhej pohled už nejsou hezký. Začni uvažovat o tom Fokusu a mrkni i na další. Podle mě je nejideálnější ta cortka co tu nabízí DL. Už podle těch pentagramů co jsou na snímačích jde vidět že je tp kytara na metal. Ale mrkni i po něčem jiným ať máš větší výběr. To kombo jednoduše nehraje a celkově to stojí za h***o.
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Dále mimo Staggy se vyhni opravdu velkým obloukem značkám : Dimavery , Tenson ... Kamoš má sadu Tensona , strata + 15W kombo ... hoši jako že jsem ještě krávu neslyšel a neviděl sr*t ... můžu dopředu říct , že by to bylo hezčí než to , co ta kytara vydává ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Dimavery, (Shi)Tenson, Cruiser by Crafter, Stagg, a jiné lahůdky...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Prejdák píše:Dimavery, (Shi)Tenson, Cruiser by Crafter, Stagg, a jiné lahůdky...
Radši je ani nechutnat :) ... Myslím že těch 5K sežene už dobrou kytaru značky Cort,Ibanez,Washburn,Squier apod. , což je úplně na jiné úrovni než ty jmenované zde ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Pro nevěřícího vrablce malá ukázka z dílny Stagg, i když je to jen parodie... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=RMvSEZc2 ... re=related
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Na druhou stranu... Je to kytara vhodná pro milovníka extrémně brutálního mega maso praso krutofuzu
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Darth Maul píše:Pro nevěřícího vrablce malá ukázka z dílny Stagg, i když je to jen parodie... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=RMvSEZc2 ... re=related
Zahraješ na to emo, bílou orchidej, samozřejmě i metal, ale proč bys to dělal? :D
Ber toho Corta od DL a budeš mít za 3500 docela slušnou kytaru na metal.. za zbejvajících 1500 už na bazaru nějaký kombíčko bude
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Chlape...z tvých příspěvků je očividný, že si toho Stagga chceš koupit...kup...alespoň uvidíš, že mluvíme pravdu...

Jinak...nástroj neni vařečka...tu si koupíš za pár korun a bude ti plnit funkci dokonale, ale pokud chceš dobrej nástroj, tak musíš mít peníze...bejt tebou si za těch 5 litrů koupim akustiku, budu si drnkat metaliku na koleni a budu spokojenej...s tim staggem se budeš jen trápit
del

Příspěvek od del »

Kup si jen kytaru za 5K z bazaru (Cort/Schecter) a hul to přes kompa. Podle mě nejlepší řešení s timhle finančním stropem.
micafica

Příspěvek od micafica »

Velmi veselé, velice mě to pobavilo - a asi nebudu jediný .... Asi nejhezčí je, že Stagg je antonymum kvality. No jo, žijeme v konzumní době a tak firmy, která vyrábí špatné plastové popelnice se holt pustí i do výroby hudebních nástrojů !!!!! Myslím, že se mnoho starých nástrojářů obrací v hrobě nebo v případě jejich života jim alespoň praská vzteky žlučník a žaludek mají třikrát přeložený a vyvržen .....

Jinak vcelku skutečně zábavné.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Při některých tématech si říkám proč se vůbec někdo namáhal s těma radama nováčkům když mi přijde že je to bohužel asi jako v tomto případě naprosto k ničemu. Těm co to čtou se omlouvám :D
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Tak si pročítám toto forum a žasnu. Ale jenom na oko protože vím jak jsem sám začínal a taky jsem chtěl kytaru na metal a nezajimalo mně jak dlouho vydrží a jak hraje. Jediné slovo bylo metal!!! A to je špatně a je dobře že je pár lidí ochotných nezjištně pomoct...
No přistoupím teda k tomu se zapojit do diskuze a poradit.
Dle mého názoru, když onen beginer je absolute beginer, tak nemá cenu se tady bavi o kombu. Vžádném případě do roka nebude hrát natolik dobře aby vystoupil na podium. A i kdyby tak v nějaké pseudo rockové srandě s kamarády pro pobavení. (upřímně já hraju na kytaru skoro každý den bezmála 5 let a na podiu jsem ještě nestál a nemám to v úmyslu protože stále jsem jak se říká máslo :( )
Stručně:
Kombo - teras nesmysl!!! stačí jen pár stovek na nějaký bazarový bručák a za rok bych se poohlédl po něčem silnějším.
Kytara - absolutně žádné patvary!!! V stealth warlock atd. jsou natprosto nepřípusné pro začátečníka. :arrow: Čím kvalitnější tím lépe protože zaručeně nezůstaneš u ní jediné ale půjdeš se stropem výš a nebude ti stačit.
Popruh jaký se ti líbí; Pouzdro... hmmm no já jsem ho měl ale měl jsem v něm v prvním roce jen jednou a to když jsem ji přinesl domů.
Zatím bych to viděl poravdu na Dimavery, Tensona, ap.
PS: Moje rada zní: Nějaká kytary na experimenty a pak se uvidí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“