A jako úplný začátečník, který má omezený finanční strop, bych určitě nějak neřešil kvalitu a pod. Stejně si myslím, že každý z nás začínal na něčem a pak si kupoval něco kvalitnějšího a co mu sedlo. Spíš jde o to, aby se Ti ta kytara líbila a bavilo Tě to na ní hrát. Nemá význam kupovat drahou kytaru, když nevíš, zda jí po 2 měsících nehodíš do rohu a nezačneš hrát fotbal. A taky nemá smysl kupovat něco z bazaru jen proto, že je to dobrá koupě i když tobě samému se to líbit nebude.
Spíš si koupit něco, co se ti líbí, sedí do ruky, nebo se podobá kytaře oblíbeného interpreta => něco, co se ti bude líbit.
(tak já jsem si koupil kdysi červený Stratocaster jako má David Gilmour a i když jsem na něm neuměl zahrát skoro nic, už jen tom, že jsem ho měl doma a mohl ho omrknout a ohmatat mě těšilo).
Já osobně bych do bazarový kytary asi nešel, protože vzhledově a barevně mi ta kytara musí vyhovovat a protože jsem pedant a nějaké škrábance a znaky opotřebení bych asi nesnesl, i když vím, že z praktického hlediska se to oplatí.)
Osobně bych spíš teda zvážil tvar kytary, zda chceš snímače single, nebo humbuckery a pod.
A kombo bych osobně taky hned moc neřešil (pokud by už nebylo v nějakém tom balíku) a radši bych radši se orientoval na hraní přez PC (pokud máš PC v pohodě).
P.S. Prejdáku, ty nevidíš, že už je do toho Staggu zamilovanej a že argumenty jdou stranou?
Tak mu ho zas moc neznechucuj